ΑρχικήbusinessΑνάλυση LinkedIn: Μετακινήσεις υπαλλήλων από Apple σε Google

Ανάλυση LinkedIn: Μετακινήσεις υπαλλήλων από Apple σε Google

Σύμφωνα με το LinkedIn, πολλοί πρώην υπάλληλοι της Apple επιλέγουν τη Google για το νέο τους επόμενο επαγγελματικό βήμα.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δείχνει επίσης ανθρώπους που κάνουν την αλλαγή προς την αντίθετη κατεύθυνση, αν και οι υπάλληλοι της Apple είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από την Intel, τη Microsoft ή την Amazon…

Το Switch on Business πραγματοποίησε την ανάλυση!

Για να εξετάσει ποιοι τεχνολογικοί γίγαντες ελκύουν το μεγαλύτερο ποσοστό ταλέντων από ανταγωνιστές, το Switch on Business διερεύνησε τα προφίλ των υπαλλήλων στο LinkedIn για μια επιλεγμένη ομάδα τεχνολογικών εταιρειών.

Αρχικά, ανάζητησε τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται επί του παρόντος σε αυτές τις εταιρείες: Google (Alphabet), Amazon, Apple, Meta, Microsoft, IBM, Tesla, Oracle, Netflix, Nvidia, Salesforce, Adobe, Intel και Uber.

Δείτε ακόμα: Google Maps: Οι χρήστες αντιπαθούν την τελευταία αλλαγή στην εφαρμογή

Στη συνέχεια, για κάθε ζευγάρι εταιρειών, αναζήτησε υπαλλήλους που εργάζονται επί του παρόντος σε κάθε τεχνολογικό γίγαντα και προηγουμένως εργάστηκαν για οποιαδήποτε άλλη εταιρεία από την αρχική λίστα.

Στη συνέχεια, υπολόγισε τον αριθμό και το ποσοστό των υφιστάμενων υπαλλήλων σε κάθε τεχνολογικό γίγαντα που εργάστηκαν προηγουμένως σε άλλους τεχνολογικούς γίγαντες. Τα πλήρη δεδομένα επέτρεψαν αναλύσεις σχετικά με τις πιο συνηθισμένες διαδρομές μεταξύ των τεχνολογικών γιγάντων.

Αποδείχθηκε ότι, στην περίπτωση της Apple, οι εργαζόμενοι ήταν πιο πιθανό να ενταχθούν στην εταιρεία από:

  • Intel
  • Microsoft
  • Amazon
  • Google
  • IBM
  • Oracle
  • Tesla
  • Nvidia
  • Adobe
  • Meta

Η κορύφωση της λίστας από την Intel είναι αποτέλεσμα της σημαντικής πρόσληψης υπαλλήλων της Intel από την Apple, ειδικά μετά την εξαγορά της επιχείρησης smartphone modem της Intel από την τεχνολογική γιγαντιαία με ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2019. Αυτή η κίνηση αποτελούσε μέρος της στρατηγικής της Apple για την ανάπτυξη δικών της radio chip.

Δείτε επίσης: Ζήνα το βράδυ: Τι ανακαλύψαμε για την παιδοφιλία [έρευνα]

Όταν οι υπάλληλοι της Apple αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την εταιρεία, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι η Google είναι ο πιο προτιμημένος προορισμός, είναι σχεδόν διπλάσια δημοφιλής σε σχέση με τη δεύτερη μεγαλύτερη επιλογή, την Amazon. Οι κατάταξεις είναι οι εξής:

  1. Google
  2. Amazon
  3. Meta
  4. Microsoft
  5. Tesla
  6. Nvidia
  7. Salesforce
  8. Adobe
  9. Intel
  10. Oracle
Apple Google

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι λίστες εισόδου και εξόδου αλληλοεπικαλύπτονται. Αυτό που μπορεί να σας εκπλήξει περισσότερο είναι ότι, ως ποσοστό του συνολικού εργατικού δυναμικού της, η Apple προσλαμβάνει μόλις το 5,7% των ανθρώπων από άλλους τεχνολογικούς γίγαντες. Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με το Salesforce (20,7%), την Google (25,1%) και το Meta (26,5%).

Πηγή πληροφοριών: https://9to5mac.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS