ΑρχικήsecurityΟι hackers χρησιμοποιούν AI εργαλεία για να παρακάμψουν βιομετρικές μεθόδους προστασίας

Οι hackers χρησιμοποιούν AI εργαλεία για να παρακάμψουν βιομετρικές μεθόδους προστασίας

Είναι γνωστό ότι οι hackers προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) και άλλες νέες τεχνολογίες για να πραγματοποιήσουν επιτυχημένες και δύσκολες στον εντοπισμό επιθέσεις. Τώρα, φαίνεται πως χρησιμοποιούν το AI για να παρακάμψουν τις βιομετρικές μεθόδους άμυνας που αναπτύσσονται όλο και περισσότερο από τις τράπεζες.

AI HACKERS

Αυτή η διαπίστωση έγινε από τη δικηγορική εταιρεία Baker McKenzie, η οποία ρώτησε τρεις ειδικούς σχετικά με τη χρήση των βιομετρικών στοιχείων ταυτοποίησης στον χρηματοπιστωτικό τομέα: Elizabeth Roper, συνεργάτιδα της Baker McKenzie, Chris Allgrove, διευθυντής και συνιδρυτής των Ingenium Biometrics Laboratories και Helen Vigue, identity και data director και GSMA.

Δείτε επίσης: Πολλοί IT επαγγελματίες είναι αρνητικοί στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI)

Η Baker McKenzie σχολιάζει ότι η χρήση βιομετρικών στοιχείων από τις κυβερνήσεις παραμένει πηγή ανησυχίας, αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καταναλωτές έχουν αποδεχτεί τη χρήση τους από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω της μεγαλύτερης ασφάλειας που μπορούν να προσφέρουν σε έναν λογαριασμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εμφάνιση του touch ID στα smartphones (εδώ και μια δεκαετία) έπαιξε σίγουρα ρόλο στη χρήση βιομετρικών στοιχείων ως βασική τεχνολογία ταυτοποίησης.

Σήμερα, τα βιομετρικά στοιχεία είναι ένα καθημερινό εργαλείο ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιείται τόσο από τις τράπεζες όσο και από άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: VMware: Κρίσιμη παράκαμψη ταυτότητας στο VCD Appliance

AI βιομετρικές μέθοδοι
Οι hackers χρησιμοποιούν AI εργαλεία για να παρακάμψουν βιομετρικές μεθόδους προστασίας

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συνήθως χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία παράλληλα με άλλα παραδοσιακά μέσα πρόληψης της απάτης (π.χ. κωδικοί πρόσβασης, PIN και ερωτήσεις ασφαλείας), και μερικά ψηφιακά, όπως αυτά που παρέχονται από mobile network operators (MNOs).

Η επιτυχής παραβίαση της βιομετρικής ασφάλειας από hackers είναι πολύ επικίνδυνη. Ένας από τους κυριότερους κινδύνους είναι η κλοπή ταυτότητας. Οι hackers μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς ενός ατόμου και να διαπράξουν οικονομικές απάτες ή να χρησιμοποιήσουν τις προσωπικές πληροφορίες για άλλες επιθέσεις.

Δείτε επίσης: Η X λανσάρει νέο σύστημα επαλήθευσης με κυβερνητικές ταυτότητες

Επιπλέον, η παραβίαση της βιομετρικής ασφάλειας μέσω ΑΙ μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια των συστημάτων. Οι hackers μπορούν να παραβιάσουν τα συστήματα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις, όπως κτίρια, αεροδρόμια ή ακόμα και πυρηνικά εργοστάσια.

Τέλος, η επιτυχής παραβίαση της βιομετρικής ασφάλειας μπορεί να οδηγήσει σε μαζική παραβίαση της ασφάλειας των ατόμων. Αν οι hackers καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια βιομετρική βάση δεδομένων, μπορούν να παραβιάσουν την ασφάλεια χιλιάδων ατόμων, θέτοντας τις ζωές και την ασφάλειά τους σε κίνδυνο.

Πηγή: mitechnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS