ΑρχικήUpdatesΟι νέοι αισθητήρες έξυπνου σπιτιού του IKEA επικεντρώνονται στην ασφάλεια

Οι νέοι αισθητήρες έξυπνου σπιτιού του IKEA επικεντρώνονται στην ασφάλεια

έξυπνο σπίτι IKEA

Το IKEA δεν σχεδιάζει να κατακτήσει την κορυφή των τεχνολογικών εταιρειών σύντομα, αλλά συνεχίζει να προσφέρει αξιόπιστες συσκευές έξυπνου σπιτιού. Οι πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της είναι ένα τρίο προσιτών αισθητήρων έξυπνου σπιτιού για κάθε χρήση, για πόρτες έως και για διαρροές νερού.

Δείτε ακόμα: Apple: Το Android είναι συσκευή μαζικής παρακολούθησης

Πρώτο στη σειρά είναι ο αισθητήρας πόρτας και παραθύρου Parasoll. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε στην πόρτα ή το παράθυρο (βασικά οποιοδήποτε σημείο πρόσβασης) και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις εάν ανοίγουν ή κλείνουν απροσδόκητα.

Συνδέεται επίσης απευθείας με μια έξυπνη λάμπα του IKEA. Όσον αφορά το φως, υπάρχει ο ασύρματος αισθητήρας κίνησης Vallhorn, ο οποίος ενεργοποιεί τα φώτα όταν ανιχνεύεται κίνηση. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα και το ποσό του φωτός που θέλετε, με τον αισθητήρα να ελέγχει έως και 10 έξυπνες λάμπες του IKEA.

Ολοκληρώνοντας τις νέες προσφορές είναι ο αισθητήρας διαρροής νερού Barding, ο οποίος ειδοποιεί για οποιαδήποτε απρόσμενη διαρροή νερού πριν το πάτωμα σας το ανακαλύψει. Η συσκευή μπορεί να σας στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό σας ή να ενεργοποιεί ένα συναγερμό.

Δείτε επίσης: Η MediaTek Παρουσιάζει νέο Chip για Smartphone

Οι αισθητήρες είναι μικροί και λευκοί, προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον του σπιτιού (εκτός αν αγαπάτε πραγματικά το χρώμα). Όλοι οι αισθητήρες είναι συμβατοί με το Dirigera Hub του IKEA, αλλά μόνο ο Vallhorn λειτουργεί με την παλαιότερη πύλη Tradfri.

Η εταιρεία IKEA επισημαίνει την επιθυμία των ανθρώπων να νιώθουν άνετα και ασφαλείς στα σπίτια τους ως κίνητρο για αυτά τα νέα προϊόντα. «Όλοι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς στο σπίτι και είμαστε ενθουσιασμένοι που εισέρχονται σε μια νέα περιοχή έξυπνων προϊόντων που δημιουργούν όχι μόνο μια καλύτερη, αλλά και πιο ασφαλή ζωή στο σπίτι», δήλωσε ο Stjepan Begic, Αναπτυξιακός Σχεδιαστής Προϊόντος στο IKEA της Σουηδίας, σε ανακοίνωση. «Πιστεύουμε ότι αυτά τα προϊόντα μπορούν να παρέχουν στους πελάτες μας αίσθηση ασφάλειας και μεγαλύτερο έλεγχο και άνεση.» Τα τρία νέα εξαρτήματα ακολουθούν την κυκλοφορία προηγούμενων αισθητήρων από την IKEA, όπως ο Vindstyrka, που μετρά την ποιότητα του αέρα.

Δείτε ακόμα: Πώς τα smartphones μπορούν να δείξουν πόσο μεθυσμένος είσαι;

Η τιμολόγηση στις ΗΠΑ δεν είναι διαθέσιμη ακόμη, αλλά το Parasoll θα κοστίζει €9.99 στην Ευρώπη, ενώ οι αισθητήρες Vallhorn και Barding θα έχουν τιμή €7.99 και €9.99 αντίστοιχα. Αυτοί οι αριθμοί μπορεί να μεταφερθούν άμεσα σε δολάρια ΗΠΑ ή να είναι ελαφρώς υψηλότεροι. Οι αισθητήρες θα είναι διαθέσιμοι στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο (Vallhorn), τον Απρίλιο (Parasoll) και τον Ιούλιο (Barding) του 2024.

Η λίστα με τα άμεσα διαθέσιμα SMART HOME προιόντα της IKEA

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS