ΑρχικήinetApple: Το Android είναι συσκευή μαζικής παρακολούθησης

Apple: Το Android είναι συσκευή μαζικής παρακολούθησης

Οι διαφάνειες από μια εσωτερική παρουσίαση της Apple έχουν εμφανιστεί στη δίκη ανταγωνισμού της Google, αντιπαραθέτοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις των δύο εταιρειών στο θέμα της ιδιωτικότητας των πελατών τους.

Δείτε επίσης: Flipper Zero: Οι επιθέσεις Bluetooth spam μεταφέρθηκαν σε νέα εφαρμογή Android

Apple

Καθώς το τμήμα Τμήματος Δικαιοσύνης (DOJ) συνχίζει εναντίον της Google, έχει επανειλημμένα επικεντρωθεί στη συμφωνία της εταιρείας να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα iPhones. Ο Eddy Cue της Apple έχει καταθέσει ότι αυτό συνέβη επειδή “πάντα νομίζαμε ότι ήταν το καλύτερο“.

Ωστόσο, φαίνεται πως η Apple δεν ήταν εξίσου ενθουσιασμένη με τη Google σε κάθε τομέα. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε μια παρουσίαση της Apple από το 2013, η οποία εξετάζει πώς χρησιμοποιείται ή καταχράται το απόρρητο στη βιομηχανία.

Οι διαφάνειες εστάλησαν μέσω email από τον Eddy Cue στον Tim Cook και τον Phil Schiller και περιλάμβαναν μια διαφάνεια που ήταν προσβλητική για το λειτουργικό σύστημα Android. “Το Android είναι μία τεράστια συσκευή παρακολούθησης“, έλεγε.

Αυτό ήταν όλο όσα έγραψε η Apple σε εκείνη τη συγκεκριμένη διαφάνεια, αλλά στο υπόλοιπο ντεκ της παρουσίασης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και ανέφερε επίσης τον Eric Schmidt της Google.

Δείτε ακόμα: Arid Viper στοχεύουν χρήστες Android με spyware

Σύμφωνα με δηλώσεις του Schmidt το 2010, η πολιτική της Google είναι να πλησιάζει ακριβώς στο όριο του ανατριχιαστικού, αλλά να μην το ξεπερνά. Θα ισχυριζόμουν ότι η εμφύτευση πραγμάτων στον εγκέφαλό σας είναι πέρα από το όριο. Τουλάχιστον για την παρούσα στιγμή, μέχρι να βελτιωθεί η τεχνολογία.

Αρκετά από την παρουσίαση της Apple είναι αποκομμένα, αλλά μεταξύ των άλλων διαφανειών που μπορούν να διαβαστούν, υπάρχει ένα Χρονοδιάγραμμα Απορρήτου. Αναφέρει την παρακολούθηση των χρηστών από το Facebook, ακόμα κι αν αυτοί απενεργοποιήσουν την επιλογή, και την καταγραφή ιδιωτικών Wi-Fi επικοινωνιών από το Google Street View.

Αυτήν τη στιγμή, η Google πληρώνει την Apple για να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα iPhones. Αυτό μπορεί να αναγκαστεί να σταματήσει αν η DOJ κερδίσει την υπόθεσή της, με αποτέλεσμα η Apple – η οποία δεν κατηγορείται για καμία παραβατική συμπεριφορά – να χάσει έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Δείτε επίσης: Οι Android χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε “Apple-Like Login” λειτουργίες

Οι ανησυχίες απορρήτου που σχετίζονται με τις συσκευές Android είναι πολλαπλές και σημαντικές. Μια από τις κύριες ανησυχίες είναι η συλλογή και η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων. Οι συσκευές Android μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες όπως τοποθεσία, ιστορικό αναζήτησης, επαφές και προσωπικά μηνύματα. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς ή ακόμα και για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Επιπλέον, η ασφάλεια των δεδομένων είναι μια ανησυχία. Οι συσκευές Android μπορούν να είναι ευάλωτες σε επιθέσεις και κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS