ΑρχικήYoutubeΗ NASA θα παρέχει ζωντανή κάλυψη της εκτόξευσης φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό...

Η NASA θα παρέχει ζωντανή κάλυψη της εκτόξευσης φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η NASA θα παρέχει ζωντανή κάλυψη της εκτόξευσης και της αποβίβασης του διαστημικού φορτίου Progress 86 της Roscosmos, που μεταφέρει περίπου τρεις τόνους τροφίμων, καυσίμων και εφοδίων για το πλήρωμα της Expedition 70 στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία NASA Plus Streaming θα είναι διαθέσιμη σύντομα

Το αυτόματο διαστημικό σκάφος έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί στις 4:25 π.μ. EST την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου (2:25 μ.μ. ώρα Μπαϊκονούρ), με έναν πύραυλο Soyuz από το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Η κάλυψη της NASA θα ξεκινήσει στις 4 π.μ. στην υπηρεσία μετάδοσης NASA+ μέσω του διαδικτύου ή της εφαρμογής της NASA. Η κάλυψη θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά στην NASA Television, το YouTube και στον ιστότοπο του πρακτορείου. Μάθετε πώς να παρακολουθείτε την NASA TV μέσω διάφορων πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Δείτε ακόμα: Η NASA λανσάρει δωρεάν streaming υπηρεσία!

Το διαστημόπλοιο Progress θα τοποθετηθεί σε μια διήμερη αποστολή προς τον σταθμό, που θα οδηγήσει σε αυτόματη προσάραξη στο Poisk module στις 6:14 π.μ. την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου. Η κάλυψη της συνάντησης και της προσάραξης θα ξεκινήσει στις 5:30 π.μ. στην τηλεόραση της NASA και στην ιστοσελίδα του πρακτορείου.

Το διαστημόπλοιο θα παραμείνει στο τροχιακό εργαστήριο για περίπου έξι μήνες, και στη συνέχεια θα αποσυνδεθεί για μια καταστροφική, αλλά ασφαλή επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης, προκειμένου να απορρίψει τα απορρίμματα που φορτώθηκαν από το πλήρωμα.

Δείτε επίσης: NASA Artemis II: Θα ανακοινωθούν οι αστροναύτες που θα πάνε στο φεγγάρι

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ένας συνδυασμός επιστήμης, τεχνολογίας και ανθρώπινης καινοτομίας που επιτρέπει έρευνα που δεν είναι δυνατή στη Γη. Εδώ και περισσότερο από 23 χρόνια, η NASA υποστηρίζει μια συνεχή αμερικανική παρουσία ανθρώπων στο εργαστήριο σε τροχιά, μέσω του οποίου οι άνθρωποι μάθαιναν να ζουν και να εργάζονται στο διάστημα για εκτεταμένα χρονικά διαστήματα. Ο διαστημικός σταθμός αποτελεί ένα εκκολαπτήριο για την ανάπτυξη εμπορικών προορισμών στο διάστημα και μιας οικονομίας σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, καθώς και για τα επόμενα μεγάλα άλματα της NASA στην εξερεύνηση, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών Artemis προς τη Σελήνη και τελικά, προς τον Άρη.

Πηγή: nasa.gov

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS