ΑρχικήinetΗ Apple εγκαταλείπει τα σχέδιά της για το δικό της 5G modem;

Η Apple εγκαταλείπει τα σχέδιά της για το δικό της 5G modem;

Μια νέα διαρροή φαίνεται να υποστηρίζει ότι η Apple εγκαταλείπει τα σχέδιά της να παράγει το δικό της 5G iPhone modem, αλλά αυτό μπορεί απλά να σημαίνει ότι η πρώτη προσπάθεια ολοκληρώθηκε.

Δείτε επίσης: Apple: Αντιμετωπίζει μήνυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων
Apple

Η Apple χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή 5G modems που παράγονται από τη Qualcomm για τα iPhone και αναμένεται να συνεχίσει να το κάνει έως το 2026. Ωστόσο, εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια για τη δημιουργία του δικού της 5G modem και έχει αναφερθεί προηγουμένως ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στο έργο αυτό.

Τώρα μία νέα αναφορά που διαβιβάζεται από τον γνωστό leaker yeux1122, αναφέρει ότι η Apple “καθαρίζει” την ανάπτυξή του.

Σύμφωνα με την αναφορά, λέγεται ότι “η Apple έχει εισέλθει στο στάδιο εκκαθάρισης των επενδύσεών της στο τμήμα ανάπτυξης του 5G modem και του προσωπικού της, που έχει αναπτύξει εσωτερικά τα τελευταία χρόνια.”

Το συγκεκριμένο tweet από τον χρήστη yeuz1122 έχει αναρτηθεί από τον λογαριασμό του Tech_Reve στο Twitter/X, ο οποίος υποστηρίζει ότι “πολλές πηγές” λένε το ίδιο πράγμα.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι προσπάθειες να ενσωματωθεί το εσωτερικό 5G modem της Αpple στο επερχόμενο iPhone SE 4ης γενιάς ή σε οποιεσδήποτε μελλοντικές προσπάθειες για ενσωμάτωση εσωτερικού modem φαίνεται ότι απέτυχαν,” γράφει η Tech_Reve, “και αναμένεται μια πλήρης εγκατάλειψη.”

Δείτε ακόμα: Ξεκινά η κυκλοφορία του Apple Music Classical

Όπως περιγράφεται από τον yeux1122, η ισχυριστική διάταξη είναι ότι είτε το Apple 5G modem είναι έτοιμο για τον επόμενο iPhone SE, είτε έχει εγκαταλειφθεί πλήρως.

5G

Το Tech_Reve δεν αναφέρει ποιες άλλες πηγές αναφέρουν το ίδιο, αλλά πρόσφατα οι πληροφορίες του έχουν φανεί αμφιλεγόμενες. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται η δήλωση ότι η Apple αναμένεται να αποστείλει 10 εκατομμύρια του Vision Pro μέχρι το 2026, και ότι το iMac θα λάβει οθόνη OLED το 2028.

Η Apple έχει εγκαταλείψει προηγουμένως έργα αλλά φαίνεται απίθανο για το 5G modem. Υπάρχουν τεχνικά και ακόμη και γραφειοκρατικά εμπόδια για οποιαδήποτε εταιρεία που σχεδιάζει ένα 5G modem, αλλά η Αpple σχεδιάζει επεξεργαστές για δεκαετίες.

Το 2019, η Apple δαπάνησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την αγορά ολόκληρης της επιχείρησης μοντέμ της Intel. Με αυτήν την εξαγορά, η Αpple απέκτησε όλη την έρευνα, την τεχνολογία και πάνω από 2.000 υπαλλήλους της Intel.

Δείτε επίσης: Η ανάπτυξη του App Store της Apple επιβραδύνεται

Μία από τις ανεπάρκειες που αντιμετωπίζει η Apple με το 5G modem project είναι η έλλειψη εμπειρίας της εταιρείας στον τομέα των κινητών δικτύων. Η Apple είναι γνωστή για την εξειδίκευσή της στην κατασκευή και σχεδιασμό κινητών συσκευών, αλλά δεν έχει την ίδια εμπειρία στην ανάπτυξη δικτύων επικοινωνίας.

Επιπλέον, μία πρόκληση που αντιμετωπίζει η Apple είναι η ανταγωνιστική φύση της αγοράς των 5G modems. Υπάρχουν ήδη εταιρείες που έχουν επενδύσει σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών και η Apple πρέπει να ανταγωνιστεί με αυτές τις εταιρείες για να επιτύχει την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου 5G modem.

Τέλος, μία ακόμη ανεπάρκεια που αντιμετωπίζει η Apple είναι η εξάρτησή της από τρίτους προμηθευτές για τα 5G modems. Η εταιρεία δεν διαθέτει την ίδια αυτονομία και έλεγχο που θα είχε αν ανέπτυσσε τη δική της τεχνολογία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένη ευελιξία και καθυστερήσεις στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση του 5G modem στις συσκευές της Apple.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS