ΑρχικήYoutubeΟι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στο Φεγγάρι μετά από 50 χρόνια

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στο Φεγγάρι μετά από 50 χρόνια

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο Φεγγάρι

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά την τελευταία αποστολή Apollo, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν ξανά να προσεδαφίσουν ένα διαστημικό σκάφος στο Φεγγάρι στις 25 Ιανουαρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας που θα καταφέρει να ακουμπήσει επιτυχώς την επιφάνεια του φεγγαριού, αν όλα πάνε καλά.

Δείτε επίσης: Η NASA θα παρέχει ζωντανή κάλυψη της εκτόξευσης φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Φεγγάρι

Το σκάφος, με την ονομασία Peregrine, δεν θα έχει κανέναν επιβάτη. Αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Astrobotic, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας, John Thornton, δήλωσε ότι θα μεταφέρει εργαλεία της NASA για τη μελέτη του φεγγαριού, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επικείμενες αποστολές της NASA, γνωστές με την ονομασία Artemis.

​Πριν από αρκετά χρόνια, η NASA αποφάσισε να επιτρέψει σε αμερικανικές εταιρείες να αποστείλουν επιστημονικά πειράματα και τεχνολογίες στο φεγγάρι – ένα πρόγραμμα που ονομάζεται CLPS. Αυτές οι συμβάσεις με σταθερή τιμή, θα καταστήσουν δυνατή την ανάπτυξη ενός οικονομικού συστήματος για το φεγγάρι και θα παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς με μειωμένο κόστος.

​”Ένα από τα μεγάλα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθειά μας, είναι να πραγματοποιήσουμε μια εκτόξευση και προσεδάφιση στην επιφάνεια του Φεγγαριού με λιγότερα από αυτά που θα κόστιζε σε διαφορετική περίπτωση“, δήλωσε ο Thornton την Τετάρτη σε μια συνέντευξη τύπου στην εταιρεία του στο Pittsburgh.

Δείτε ακόμα: Η υπηρεσία NASA Plus Streaming θα είναι διαθέσιμη σύντομα

Η πτήση από τη Φλόριντα είναι προγραμματισμένη για τις 24 Δεκεμβρίου, με το νέο πύραυλο από τη βιομηχανική ομάδα ULA, με την ονομασία Vulcan Centaur.

Σύμφωνα με τον Thornton, η συσκευή θα χρειαστεί “μερικές μέρες” για να φτάσει στην τροχιά της Σελήνης, αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου προτού προσπαθήσει να προσγειωθεί, ώστε οι συνθήκες φωτισμού στην τοποθεσία προσεδάφισης να είναι κατάλληλες. ​Η καθοδήγηση θα πραγματοποιηθεί αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά θα παρακολουθείται από το κέντρο ελέγχου της εταιρείας.

Την άνοιξη, η ιαπωνική start-up ispace προσπάθησε να γίνει η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που θα προσεδαφιστεί στη Σελήνη, αλλά η αποστολή κατέληξε σε ατύχημα. Το Ισραήλ επίσης αντιμετώπισε ένα παρόμοιο πρόβλημα το 2019. Μόνο τέσσερεις χώρες έχουν επιτύχει να προσεδαφιστούν στη Σελήνη: Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Κίνα και πιο πρόσφατα η Ινδία.

Εκτός από την Astrobotic, η NASA έχει υπογράψει συμβόλαια με άλλες εταιρείες, όπως η Firefly Aerospace, η Draper και η Intuitive Machines. Η τελευταία αναμένεται να απογειωθεί με μία ρουκέτα της SpaceX τον Ιανουάριο.

Δείτε επίσης: Η NASA λανσάρει δωρεάν streaming υπηρεσία!

​Μέσω του προγράμματος Artemis, η NASA επιθυμεί να δημιουργήσει μια βάση στην επιφάνεια του Φεγγαριού.

Πηγή: sciencealert

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS