ΑρχικήinetMicrosoft: Οι χρήστες των Windows 10 θα μπορούν να αγοράσουν ESU

Microsoft: Οι χρήστες των Windows 10 θα μπορούν να αγοράσουν ESU

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι όλοι οι πελάτες των Windows 10 (συμπεριλαμβανομένων των οικιακών χρηστών) θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για τρία επιπλέον έτη ενημερώσεων ασφαλείας μέσω του προγράμματος Extended Security Updates (ESU) της εταιρείας μετά την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης (EOS).

Δείτε επίσης: Microsoft: Τα Windows 10 22H2 είναι η final έκδοση των Windows 10
Microsoft

Αφού τα Windows 10 φτάσουν στο τέλος της υποστήριξής τους στις 14 Οκτωβρίου 2025, η Microsoft δεν θα παρέχει πλέον στους χρήστες τεχνική υποστήριξη ή διορθώσεις σφαλμάτων για νέα ζητήματα που επηρεάζουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα ή τη χρηστικότητα των συστημάτων τους.

Η επερχόμενη έκδοση των Windows 10 22H2 είναι η τελική έκδοση των Windows, με όλες τις εκδόσεις να συνεχίζουν να λαμβάνουν μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι την ημερομηνία EOS.

Οι εκδόσεις Long-Term Servicing Channel (LTSC) που εξυπηρετούν εξειδικευμένες συσκευές, όπως αυτές που ελέγχουν ιατρικό ή βιομηχανικό εξοπλισμό, θα λαμβάνουν ενημερώσεις μετά τον Οκτώβριο του 2025, σύμφωνα με τους κύκλους ζωής τους.

Για παράδειγμα, το Windows 10 Enterprise LTSC 2019 θα φτάσει στην Επέκταση της Ημερομηνίας Λήξης του στις 9 Ιανουαρίου 2029, ενώ το Windows 10 Enterprise LTSC 2021 θα φτάσει στην Κύρια Ημερομηνία Λήξης στις 12 Ιανουαρίου 2027 (με επέκταση υποστήριξης μόνο για την έκδοση IoT Enterprise).

Η Microsoft συνιστά στους διαχειριστές IT που θέλουν να διατηρήσουν τη λήψη των απαραίτητων διορθώσεων σφαλμάτων και ενημερώσεων ασφαλείας στις συσκευές με Windows 10 στο δίκτυό τους να αναβαθμίσουν τα κατάλληλα συστήματα σε Windows 11 ή να μεταφέρουν στον νέο λειτουργικό σύννεφο της Microsoft, το Windows 365.

Δείτε ακόμα: Πώς να ενεργοποιήσετε το Copilot στα Windows 10;

Windows 10

Για τους πελάτες του Windows 365, οι ESU θα είναι διαθέσιμες για τις συσκευές Windows 10 που συνδέονται με τα Windows 11 Cloud PCs χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Η Microsoft θα προσφέρει επίσης τις ESU χωρίς επιπλέον κόστος για τις περιπτώσεις των Windows 10 εντός των περιβαλλόντων Azure Virtual Desktop (εξαιρουμένης της κατανάλωσης).

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Statcounter Global Stats, περισσότερο από το 68% των συστημάτων Windows εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Windows 10, ενώ μόνο το 26% από αυτά χρησιμοποιούν το Windows 11.

Οι πελάτες που δεν επιθυμούν να αναβαθμίσουν στα Windows 11 ή που δεν διαθέτουν συμβατή συσκευή μπορούν να εγγραφούν στο προσεχές πρόγραμμα ESU.

Δείτε επίσης: Πώς θα επιταχύνετε τη διαδικασία εκκίνησης των Windows 10

Οι βασικές λειτουργίες των Microsoft Extended Security Updates περιλαμβάνουν την παροχή επιπλέον προστασίας για τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft μετά τη λήξη της υποστήριξης τους. Αυτές οι επεκτεινόμενες ενημερώσεις ασφαλείας επιτρέπουν στους χρήστες να συνεχίσουν να λαμβάνουν προστασία από νέες απειλές και ευπάθειες που μπορεί να εντοπιστούν μετά τη λήξη της υποστήριξης.

Οι ενημερώσεις αυτές παρέχουν επίσης βελτιώσεις στην ασφάλεια του συστήματος, όπως διορθώσεις για γνωστά προβλήματα ασφαλείας και ενημερώσεις για νέες απειλές. Οι χρήστες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις Microsoft Extended Security Updates έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν ασφαλείς και προστατευμένοι από επιθέσεις και κακόβουλο λογισμικό.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS