ΑρχικήinetΖευγάρια DINK: Τι είναι η νέα τάση και γιατί διαφωνεί ο Elon...

Ζευγάρια DINK: Τι είναι η νέα τάση και γιατί διαφωνεί ο Elon Musk;

Ο Elon Musk σχολίασε αρνητικά κάποια viral βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να προωθούν τη νέα μόδα στις σχέσεις ζευγαριών που ονομάζεται DINK. Η λέξη DINK προκύπτει από το dual income -no kids, δηλαδή διπλό εισόδημα – όχι παιδιά. Στο βίντεο, ένα ζευγάρι εξηγεί πόσο ξέγνοιαστοι είναι χωρίς παιδιά.

DINK ζευγάρια Elon Musk

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, ο οποίος έχει 10 (γνωστά) παιδιά, έχει εκφράσει αρκετές φορές τις απόψεις του σχετικά με την απόκτηση παιδιών. Στο παρελθόν, ο επιχειρηματίας είχε γράψει στο Twitter σε σχέση με τα πολλά παιδιά του: “κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την υποπληθυσμιακή κρίση“. Είχε ακόμα εκφράσει την άποψη ότι “η κατάρρευση του ποσοστού γεννήσεων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός μας.

Τώρα, βλέποντας ένα βίντεο ενός ζευγαριού που αυτοχαρακτηρίζεται DINK έκανε ένα νέο σχόλιο. Στο βίντεο, το ζευγάρι περιγράφει τα οφέλη του να μην έχει παιδιά, όπως το να πηγαίνει σε μαθήματα γυμναστικής και στο Trader Joe’s τα Σαββατοκύριακα, να απολαμβάνει σκι και γκολφ και να κάνει διακοπές όποτε θέλει.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Κάντε παιδιά για να μην “καταρρεύσει ο πολιτισμός”

Το βίντεο τράβηξε την προσοχή του Elon Musk ο οποίος απάντησε με δική του άποψη: “Υπάρχει μια απαίσια ηθική σε όσους σκόπιμα δεν έχουν παιδιά: απαιτούν ουσιαστικά από τα παιδιά των άλλων να τους φροντίζουν στα βαθιά τους γεράματα“, έγραψε. “Αυτό είναι μπερδεμένο“.

Ενώ κάποιοι συμφώνησαν με τον Musk, άλλοι είπαν ότι η επιθυμία για φροντίδα σε μεγαλύτερη ηλικία δεν θα έπρεπε να είναι ο μοναδικός λόγος για την απόκτηση παιδιών.

Ξέρω πολλούς ανθρώπους σε μεγάλη ηλικία και τα παιδιά τους ζουν κοντά και δεν τους φροντίζουν“, απάντησε η Erin Elizabeth.

Πολλοί πολλοί άνθρωποι έχουν παιδιά και δεν τους επισκέπτονται ούτε φροντίζουν τους γονείς τους σε μεγάλη ηλικία“, αναφέρει μια άλλη απάντηση. “Δεν είναι αυτός ο λόγος που οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν παιδιά“.

Ένα άλλο βίντεο από ένα ακόμα ζευγάρι DINK (και οι δύο 21 ετών) από τη Γιούτα, προκάλεσε επίσης συζητήσεις.

Είμαστε DINK“, είπε η κοπέλα στο βίντεο. “Μας ρωτούν καθημερινά πότε σκοπεύουμε να κάνουμε παιδιά“.

“Είμαστε DINK“, είπε και ο νεαρός. “Φυσικά και θα βγαίνουμε έξω για φαγητό κάθε βράδυ μετά τη δουλειά“.

Δείτε επίσης: Grok: Το AI bot του Elon Musk που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT

Είπαν ακόμα ότι η επιλογή τους τους επιτρέπει να μη ζητούν οικονομική βοήθεια από την οικογένειά τους και να μην χρειάζονται ποτέ μπέιμπι σίτερ. Μπορούν ακόμα να πηγαίνουν όπου θέλουν και να αγοράζουν όλα τα σνακ που επιθυμούν.

Το βίντεο συγκέντρωσε 3,7 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, με τους ανθρώπους στα σχόλια είτε να συμφωνούν είτε να μιλούν για το πόσο αγαπούσαν τα δικά τους παιδιά.

Απολαύστε την άκρως καταθλιπτική και ανούσια ύπαρξή σας“, έγραψε ένα άτομο, ενώ ένα άλλο περιέγραψε το βίντεο ως “πραγματικά θλιβερό ναρκισσισμό“.

Ένας άλλος απλά χαρακτήρισε το ζευγάρι “Spoiled baby millennials” (αν και είναι και οι δύο τεχνικά Gen Z).

Παρά τη διαφωνία του Elon Musk και πολλών άλλων ανθρώπων, η τάση των ζευγαριών DINK ενισχύεται. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εμφάνιση αυτού τους είδους ζευγαριού. Ένας από τους κύριους παράγοντες είναι οι μεταβαλλόμενες κοινωνικές νόρμες και στάσεις απέναντι στο γάμο και τη γονεϊκότητα. Στο παρελθόν, ο γάμος και η απόκτηση παιδιών θεωρούνταν συχνά ως η προεπιλεγμένη διαδρομή για τα ζευγάρια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αλλαγή νοοτροπίας, με μεγαλύτερη έμφαση να δίνεται στην καριέρα και στους προσωπικούς στόχους.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην άνοδο των ζευγαριών DINK είναι το μεταβαλλόμενο οικονομικό τοπίο. Με το αυξανόμενο κόστος ζωής, ειδικά στις αστικές περιοχές, πολλά ζευγάρια θεωρούν ότι είναι δύσκολο να συντηρήσουν μια οικογένεια. Το κόστος της ανατροφής των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, μπορεί να είναι σημαντικό.

Δείτε επίσης: “Go f— yourself” λέει ο Elon Musk σε εταιρείες που αποσύρουν διαφημίσεις από το X

Τέλος, η μεταβαλλόμενη δυναμική των ρόλων και των προσδοκιών των φύλων συνέβαλε στην άνοδο των ζευγαριών DINK. Οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων, όπου οι γυναίκες ήταν κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για τη φροντίδα των παιδιών και τα οικιακά καθήκοντα, αμφισβητούνται. Περισσότερα ζευγάρια υιοθετούν σχέσεις ισότητας, όπου και οι δύο σύντροφοι μοιράζονται τις ευθύνες του σπιτιού και συμβάλλουν εξίσου στην καριέρα τους. Αυτή η αλλαγή επιτρέπει στα ζευγάρια να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο ζωής τους και να κάνουν επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις ατομικές προτιμήσεις και φιλοδοξίες τους, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να παραμείνουν χωρίς παιδιά.

πηγή: www.businessinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS