ΑρχικήsecurityNissan: Διερευνά κυβερνοεπίθεση που επηρέασε συστήματά της

Nissan: Διερευνά κυβερνοεπίθεση που επηρέασε συστήματά της

Η Nissan διερευνά μια κυβερνοεπίθεση που στόχευσε τα συστήματά της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η αυτοκινητοβιομηχανία ελέγχει αν η επίθεση οδήγησε σε πρόσβαση των hackers σε πληροφορίες και άρα σε παραβίαση δεδομένων.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για την κυβερνοεπίθεση, αλλά ενημέρωσε τους πελάτες του τμήματος Nissan Oceania για πιθανή παραβίαση δεδομένων, και τους προέτρεψε να είναι προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, αφού οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα (αν τα έχουν στην κατοχή τους) για απάτες.

Η Nissan Oceania είναι ένα περιφερειακό τμήμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που ασχολείται με τη διανομή, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες της εταιρείας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στις σελίδες “nissan.com.au” και “nissan.co.nz“, τα συστήματα της Nissan Corporation and Financial Services στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία “έχουν υποβληθεί σε ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο“.

Δείτε επίσης: Dollar Tree: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 2 εκατ. άτομα

Η ειδοποίηση αναφέρει ότι οι ειδικοί κυβερνοασφάλειας της εταιρείας εργάζονται για να καθορίσουν τον αντίκτυπο της κυβερνοεπίθεσης.

Η Nissan συνεργάζεται με την παγκόσμια ομάδα αντιμετώπισης συμβάντων και τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς, για να διερευνήσει την έκταση του συμβάντος και εάν έχει γίνει πρόσβαση σε οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες“, ενημερώνει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η εταιρεία είπε ακόμα: “Ενώ η έκταση του συμβάντος είναι ακόμη υπό διερεύνηση, η Nissan ενθαρρύνει τους πελάτες της να είναι προσεκτικοί με τους λογαριασμούς τους, και να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για τυχόν ασυνήθιστες δραστηριότητες ή δραστηριότητες απάτης“.

Αν και ο ιστότοπος της αυτοκινητοβιομηχανίας φαίνεται να λειτουργεί, η Nissan επιβεβαιώνει ότι εργάζεται για την αποκατάσταση συστημάτων που έχουν επηρεαστεί από την κυβερνοεπίθεση. Η εταιρεία ζητά από τους πελάτες να είναι υπομονετικοί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Επιπλέον, η Nissan διευκρινίζει ότι το δίκτυο των αντιπροσώπων της δεν έχει επηρεαστεί και όλα τα ερωτήματα για τα οχήματα και τις υπηρεσίες μπορούν να υποβληθούν χωρίς να υπάρξει καθυστέρηση στην επεξεργασία τους.

Δείτε επίσης: DP World: Η κυβερνοεπίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που έχουν επιφορτιστεί με τη βελτίωση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο έχουν ειδοποιηθεί για το περιστατικό.

Nissan κυβερνοεπίθεση
Nissan: Διερευνά κυβερνοεπίθεση που επηρέασε συστήματά της

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε κατασκευαστές αυτοκινήτων αποτελούν σημαντική απειλή για την αυτοκινητοβιομηχανία. Μία από τις κύριες απειλές που δημιουργούν οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές είναι οι οικονομικές απώλειες και διακοπές λειτουργίας. Εάν τα συστήματα ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων τεθούν σε κίνδυνο, οι γραμμές παραγωγής μπορεί να σταματήσουν, οδηγώντας σε καθυστερήσεις στην παράδοση οχημάτων στους πελάτες και σημαντικές απώλειες εσόδων. Επιπλέον, το κόστος που σχετίζεται με τη διερεύνηση και τον μετριασμό της κυβερνοεπίθεσης, καθώς και οι πιθανές νομικές υποχρεώσεις, μπορούν να επηρεάσουν περαιτέρω την οικονομική σταθερότητα των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις σε κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Με τη διάδοση μιας επιτυχημένης κυβερνοεπίθεσης, οι πιθανοί αγοραστές αυτοκινήτων μπορεί να διστάζουν να αγοράσουν οχήματα από έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή ή ακόμα και από ολόκληρο τον κλάδο. Αυτή η απώλεια εμπιστοσύνης μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στις πωλήσεις, τη φήμη της επωνυμίας και το μερίδιο αγοράς. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να προστατεύσουν τα δεδομένα των πελατών τους και να διατηρήσουν μια θετική εικόνα στα μάτια του κοινού.

Δείτε επίσης: Κίνδυνος για Παραβίαση Δεδομένων σε Υψηλού Προφίλ Επιχειρήσεις

Για να αντιμετωπίσουν την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να εφαρμόσουν ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ενδελεχών αξιολογήσεων κινδύνου, την υιοθέτηση πρακτικών ασφαλούς κωδικοποίησης, την τακτική ενημέρωση λογισμικού και την εφαρμογή συστημάτων ανίχνευσης και πρόληψης εισβολών. Η συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών αυτοκινήτων, ειδικών στον κυβερνοχώρο και κυβερνητικών φορέων είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών, τον εντοπισμό αναδυόμενων απειλών και την ανάπτυξη αποτελεσματικών λύσεων για την προστασία της αυτοκινητοβιομηχανίας από κυβερνοεπιθέσεις.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS