ΑρχικήSecurityWhatsApp: "View Once" και για φωνητικά μηνύματα!

WhatsApp: “View Once” και για φωνητικά μηνύματα!

Το WhatsApp φέρνει το “View Once” και στα φωνητικά μηνύματα, για να αποτρέψει την παρακολούθηση της συνομιλίας σας.

WhatsApp view once

Πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια από την επικείμενη εισαγωγή της λειτουργίας “View Once” στο WhatsApp, την παγκοσμίως δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων με πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρήστες. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την αυτόματη διαγραφή φωτογραφιών και βίντεο μετά την προβολή τους από τον παραλήπτη. Η λειτουργία αυτή επεκτείνεται τώρα και στα φωνητικά μηνύματα.

Διαβάστε σχετικά: WhatsApp iPhone: Επιτρέπει την αποστολή φωτογραφιών και βίντεο στην αρχική τους ποιότητα

Μέχρι τώρα, τα φωνητικά μηνύματα έμεναν ανεξίτηλα στο τηλέφωνο του παραλήπτη. Μπορούσαν να αποθηκευτούν, να προωθηθούν ή να κοινοποιηθούν αλλού χωρίς καν να γνωρίζει ο αρχικός αποστολέας.

Αυτό πλέον δεν είναι δυνατό χάρη στη λειτουργία “View Once”. Η εν λόγω λειτουργία εξασφαλίζει την αφαίρεση ολόκληρου του φωνητικού μηνύματος μετά την αναπαραγωγή της ηχογράφησης. Είναι σαν να βλέπετε την αρχή μιας ταινίας του Mission Impossible κάθε φορά που στέλνετε ένα φωνητικό μήνυμα σε φίλους ή συγγενείς.

Ομολογουμένως, είναι κάπως περίεργο το γεγονός, ότι το WhatsApp χρησιμοποιεί την ίδια ονομασία “View Once” και για τα ηχητικά μηνύματα. Παρόλα αυτά, είναι λογικό να διατηρηθεί η συνέπεια σε ολόκληρη την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

“Για να μπορείτε να μοιράζεστε ευαίσθητες πληροφορίες με μεγαλύτερη ασφάλεια, η WhatsApp ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία. Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας σε έναν φίλο ή να προετοιμάζετε μια έκπληξη μέσω φωνητικού μηνύματος. Οι φωνητικές αυτές ειδοποιήσεις επισημαίνονται ξεκάθαρα με το εικονίδιο “View Once” και μπορούν να αναπαραχθούν μόνο μία φορά, εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη ασφάλεια.”

Κάθε φορά που μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή ένα φωνητικό σημείωμα έχει οριστεί σε “View Once”, θα το αναγνωρίζετε από το εικονίδιο (γκρι κύκλος με το “1” στο κέντρο) που εμφανίζεται στα μηνύματα. Με αυτό τον τρόπο, θα λαμβάνετε πάντα προειδοποιήσεις ότι έχετε μόνο μία ευκαιρία να ακούσετε το μήνυμα πριν εξαφανιστεί για πάντα.

WhatsApp view once

Δείτε περισσότερα: Πώς να χρησιμοποιήσετε Secret Code για Chat Lock στο WhatsApp

Για να στείλετε τις δικά σας ηχητικά μηνύματα, απλά πατήστε το εικονίδιο “1” στα δεξιά του waveform κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Αν το μήνυμα έχει ήδη σταλεί, δυστυχώς δεν μπορείτε να το αλλάξετε.
Όπως συνηθίζεται, η νέα λειτουργία του WhatsApp θα κυκλοφορήσει σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες. Αντίθετα με την πρόσφατη βελτίωση της ποιότητας των φωτογραφιών στο WhatsApp, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στο iPhone, η λειτουργία αυτόματης καταστροφής των φωνητικών μηνυμάτων θα γίνει διαθέσιμη ταυτόχρονα για τα συστήματα iOS και Android.

Πηγή: gbnews.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS