ΑρχικήinetiPhone: Ο Μύθος της 'Απεριόριστης Μπαταρίας'

iPhone: Ο Μύθος της ‘Απεριόριστης Μπαταρίας’

Το Παρασκήνιο του Βίντεο στο TikTok για την ‘Απεριόριστη Μπαταρία’ στο iPhone: Αποκαλύπτοντας την Αλήθεια

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει zero-day ευπάθειες σε παλιότερα iPhones

Η καθημερινή εμπειρία δείχνει ότι το διαδίκτυο δεν είναι πάντα αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, και το TikTok δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων επιβραβεύουν την αλληλεπίδραση στο περιεχόμενο, ανεξαρτήτως της ακρίβειας του περιεχομένου. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το βίντεο του χρήστη TikTok @t_sply για το πώς να έχετε “απεριόριστη μπαταρία κινητού τηλεφώνου” στο iPhone έχει σχεδόν 1 εκατομμύριο προβολές.

Δείτε επίσης: Apple: Ο σχεδιαστής των iPhone αναμένεται να αποχωρήσει

Φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος να έχετε απεριόριστη ενέργεια μπαταρίας σε ένα iPhone. Ακόμα και όταν το κλείνετε, θα εκφορτίζεται αργά από ένα φαινόμενο που ονομάζεται αυτοεκφόρτιση. Αυτό είναι φυσιολογικό για τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων (Li-ion), και τα iPhones χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο μπαταρίας. Έτσι, η βασική ιδέα του βίντεο βρίσκεται ήδη σε αναστάτωση.

Το βίντεο υποδεικνύει να ενεργοποιήσετε μια ρύθμιση προσβασιμότητας που ονομάζεται “Μείωση του λευκού σημείου“, την οποία η Apple περιγράφει ως τη μείωση της έντασης των φωτεινών χρωμάτων. Είναι μια ρύθμιση προσβασιμότητας που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τα άτομα που είναι ευαίσθητα στα φωτεινά χρώματα και να βοηθήσει στη μείωση της κόπωσης των ματιών. Δεν είναι χρήσιμο για την εξοικονόμηση μπαταρίας του iPhone. Θα το βρείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Οθόνη και Μέγεθος κειμένου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν οδηγό για να προσαρμόσετε το λευκό σημείο έως ότου φτάσει σε ένα άνετο επίπεδο.

Η δεύτερη μεριά του βίντεο είναι όπου έρχεται η πρακτική και χρήσιμη συμβουλή για τη μπαταρία. Υποδεικνύει να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας χαμηλά για να εξοικονομήσετε μπαταρία. Η υψηλή φωτεινότητα οθόνης είναι ένας από τους κύριους λόγους που η μπαταρία του iPhone εκφορτίζεται γρηγορότερα από ό,τι θα έπρεπε.

Δείτε ακόμα: Apple Watch: Θα κυκλοφορήσει σύντομα επίλυση στο πρόβλημα της μπαταρίας

Το φως που εκπέμπει το τηλέφωνό σας επηρεάζει άμεσα την μπαταρία της συσκευής· όσο πιο φωτεινό είναι, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει. Επομένως, η ρύθμιση της φωτεινότητας στο χαμηλότερο επίπεδο αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για εξοικονόμηση μπαταρίας, χωρίς να αναγκάζεστε να κλείσετε το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης ρύθμισης φωτεινότητας του iPhone, έτσι ώστε να μην αυξάνει αυτόματα τη φωτεινότητα όταν ανιχνεύει φως.

Όπως υποδεικνύουν τα σχόλια στο βίντεο, η συνδυασμένη χρήση χαμηλού λευκού σημείου και χαμηλής φωτεινότητας καθιστά σχεδόν αδύνατη τη χρήση του τηλεφώνου οπουδήποτε αλλού εκτός από απόλυτο σκοτάδι. Ακόμα και αν η θεωρία του χαμηλού λευκού σημείου ήταν αληθινή, θα ήταν σαν να έχετε κλείσει πλήρως την οθόνη του τηλεφώνου για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη εξοικονόμηση μπαταρίας.

Πηγή: slashgear.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS