ΑρχικήinetΟ δικαστής Pitman στηρίζει την απαγόρευση του TikTok στο Texas

Ο δικαστής Pitman στηρίζει την απαγόρευση του TikTok στο Texas

Ο δικαστής Robert Pitman επιβεβαίωσε την απαγόρευση του TikTok για υπαλλήλους του Texas σε δημόσια πανεπιστήμια και σε κρατικά δίκτυα.

Ο δικαστής Pitman επιβεβαίωσε την απαγόρευση του TikTok για υπαλλήλους του Texas, σε δημόσια πανεπιστήμια και σε κρατικά δίκτυα.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη μήνυση που κατέθεσε το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η οποία υποστήριζε ότι η απαγόρευση εμπόδιζε την ερευνητική εργασία του προσωπικού σχετικά με την πλατφόρμα.

Ο δικαστής απέρριψε την αγωγή, αναγνωρίζοντας ότι η απαγόρευση του TikTok βασίζεται σε δικαιολογημένες ανησυχίες για την προστασία των δεδομένων, και χαρακτήρισε τον περιορισμό ως “λογικό”. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι το προσωπικό των δημόσιων πανεπιστημίων μπορεί εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το TikTok στις προσωπικές του συσκευές, υπό τον όρο ότι δεν έχει πρόσβαση στα κρατικά δίκτυα.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση του Νεπάλ απαγορεύει το TikTok

Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με πρόσφατη υπόθεση στην Μοντάνα, όπου ένας δικαστής στις απέρριψε την προσπάθεια του κράτους να απαγορεύσει την καθολική χρήση του TikTok από την 1η Ιανουαρίου. Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι η απαγόρευση παραβίαζε το Σύνταγμα και υπερέβαινε την εξουσία του κράτους.

Το TikTok προηγουμένως είχε καταφύγει νομικά εναντίον της Μοντάνα, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση του κράτους παραβίαζε τα δικαιώματα ελευθερίας του λόγου τόσο της εταιρείας όσο και των χρηστών της.

Το ζήτημα των απαγορεύσεων του TikTok επεκτείνεται πέρα ​​από το Texas και την Μοντάνα, με περισσότερες από 30 πολιτείες και ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Εξωτερικών, να απαγορεύουν τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές.

Δείτε ακόμα: Το TikTοk Shop είναι πλέον ανοιχτό για χρήση

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις παγκοσμίως λόγω ανησυχιών σχετικά με τις σχέσεις του με την κινεζική κυβέρνηση και τη διαχείριση των δεδομένων χρηστών παγκοσμίως. Το TikTok αρνείται κάθε ακατάλληλη χρήση των δεδομένων των Αμερικανών χρηστών του. Οι συνεχείς νομικές διαμάχες υπογραμμίζουν τις πολύπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: https://www.firstpost.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS