ΑρχικήsecurityGoogle Maps: Ενισχύει την προστασία της ιδιωτικότητας

Google Maps: Ενισχύει την προστασία της ιδιωτικότητας

Η Google ενισχύει την προστασία της ιδιωτικότητας της εφαρμογής Google Maps με νέα χαρακτηριστικά και καθιστά το “μπλε σημείο” πιο λειτουργικό.

Δείτε επίσης: Πρώην σχεδιάστρια των Google Maps διαφωνεί με το νέο redesign

Η Google, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά που επικεντρώνονται στην ιδιωτικότητα, ενισχύει τη δυνατότητα των χρηστών να έχουν περισσότερο έλεγχο στο Google Maps. Εδώ είναι αυτά που πρέπει να γνωρίζετε.

Οι χάρτες της Google αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας – είτε πρόκειται για την πλοήγηση σε μέρος που δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ προηγουμένως, για να ελέγξετε πόσο απασχολημένο είναι ένα εστιατόριο, ή απλά για να εξερευνήσετε ένα μέρος πριν το επισκεφθείτε χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό Street View.

Οι περισσότερες λειτουργίες των Google Maps εξαρτώνται από τα δεδομένα τοποθεσίας, και η εταιρεία έχει διασφαλίσει ότι έχετε έλεγχο χάρη σε εργαλεία όπως η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης και αυτόματης διαγραφής, αλλά η μεγάλη αναζήτηση είναι τώρα να προσφέρει στους χρήστες ακόμη περισσότερο έλεγχο.

Σε ένα νέο άρθρο στο blog, η Google αναφέρει ότι προσφέρει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε το χρονολόγιο της τοποθεσίας σας στη συσκευή σας, να διαγράφετε δραστηριότητα από συγκεκριμένα μέρη και να πατάτε το μπλε σημείο στους χάρτες για να δείτε πληροφορίες όπως εάν είναι ενεργοποιημένο το ιστορικό τοποθεσιών και ποια πρόσβαση έχουν οι χάρτες της Google.

Δείτε ακόμα: Google Maps: Οδήγησε Καλιφορνέζους στις ερήμους της Νεβάδα

Χρονολόγιο Στη Συσκευή Και Κρυπτογραφημένα Διαδικτυακά Αντίγραφα Ασφαλείας

Αυτό το χαρακτηριστικό θα εξασφαλίζει ότι το χρονολόγιο σας αποθηκεύεται απευθείας στη συσκευή σας, προσφέροντάς σας μεγαλύτερο έλεγχο επί των δεδομένων σας. Όπως και πριν, μπορείτε ακόμη να το διαγράψετε εξ ολοκλήρου, μέρη από αυτό ή να το απενεργοποιήσετε.

Ωστόσο, από προεπιλογή, η Google τώρα θα αποθηκεύει μόνο έως και 3 μήνες δεδομένων χρονολογίου, και αυτό μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας για αποθήκευση σε απομακρυσμένο χώρο, και αυτό δεν θα λαμβάνεται υπόψη στην αποθήκευση του λογαριασμού Google σας.

Δείτε επίσης: Google Maps: Νέες λειτουργίες για βελτίωση της πλοήγησης

Διαγραφή Δραστηριότητας Που Σχετίζεται Με Συγκεκριμένα Μέρη

Όπως μπορεί να έχετε υποψιαστεί, αυτό επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν επισκέψεις σε ένα συγκεκριμένο μέρος, αναζητήσεις που κάνατε και ακόμη και οδηγίες. Αυτό θα κυκλοφορήσει σε χρήστες Android και iOS στις επόμενες εβδομάδες.

Το μπλε σημείο σας δείχνει πού βρίσκεστε στους χάρτες, αλλά τώρα φέρνει τον έλεγχο που βασίζεται στην τοποθεσία ακριβώς στα χέρια σας. “Απλώς πατήστε το, και με μια ματιά, θα δείτε εάν το Ιστορικό Τοποθεσιών σας ή οι ρυθμίσεις Χρονολογίου είναι ενεργοποιημένες και εάν έχετε δώσει πρόσβαση στους χάρτες για την τοποθεσία της συσκευής σας”, δήλωσε η Google. Και αυτό, επίσης, θα κυκλοφορήσει σε χρήστες iOS και Android στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: news18.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS