ΑρχικήSecurityΕπείγουσα προειδοποίηση για χρήστες Gmail, Outlook, Hotmail και Yahoo

Επείγουσα προειδοποίηση για χρήστες Gmail, Outlook, Hotmail και Yahoo

Ειδήμονες έχουν εκδώσει μια προειδοποίηση προς τους χρήστες των Gmail, Outlook και όλων των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς αναμένεται να πλημμυρίσουν με εκατομμύρια scam emails κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δείτε επίσης: Gmail: Πώς να διαγράψετε emails μαζικά;
Gmail

Μετά από εβδομάδες online αγορών και προσοχή στις επερχόμενες εκπτώσεις, οι ευκαιρίες για κυβερνοεπιθέσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυξάνεται.

Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ψεύτικες ιστοσελίδες για να παρασύρουν ανθρώπους να κάνουν κλικ σε συνδέσμους που μπορεί να οδηγήσουν σε κακόβουλο λογισμικό“, δήλωσε η Vonny Gamot, Υπεύθυνη της ΕΜΕΑ στην McAfee.

Με την αναμενόμενη εμφάνιση 10 εκατομμυρίων επιπλέον διαδικτυακών απειλών την ημέρα των Χριστουγέννων και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να είμαστε επιφυλακτικοί με οποιεσδήποτε γιορτινές προσφορές ή απροσδόκητες ενημερώσεις παραγγελίας και παράδοσης.

Ακόμα κι αν ένα email ή ένα μήνυμα φαίνεται αξιόπιστο, είναι πάντα καλύτερο να πηγαίνετε απευθείας στην πηγή, είτε πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό πωλητή είτε για έναν πάροχο παράδοσης.

Η εταιρεία παρατήρησε ότι ενώ οι ψεύτικες online προσφορές είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος απάτης, περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματα ψεύτικων μηνυμάτων παράδοσης – κάτι που είναι εύκολο να συμβεί όταν βασίζεστε σε courier για τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα δώρα των Χριστουγέννων.

Δείτε ακόμα: Πώς να διατηρήσετε τα email σας κρυπτογραφημένα στο Gmail

Πολλές απάτες είναι αποτελεσματικές επειδή ο απατεώνας δημιουργεί μια ψευδαίσθηση επείγοντος ή εκμεταλλεύεται μια αυξημένη συναισθηματική κατάσταση. Πριν αντιδράσετε βιαστικά σε οποιοδήποτε μήνυμα που είναι απειλητικό ή επείγον, ειδικά αν προέρχεται από άγνωστο ή απίθανο αποστολέα, κάντε μια παύση.

Σχετικά με τις μεγάλες προσφορές, προειδοποίησε ότι “αν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα δεν είναι“.

Μια πρόσφατη μελέτη της McAfee ανέφερε ότι περισσότερο από το 20% των αγοραστών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πέσει θύματα διαδικτυακής απάτης κατά τη διάρκεια της περιόδου αγορών για τα Χριστούγεννα, με το 61% να χάνει χρήματα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, οι απάτες στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων της Black Friday, αλλά με τις συναισθηματικές αναταράξεις και την έλλείψη χρόνου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οι κυβερνο-εγκληματίες στρέφονται ξανά στους αγοραστές – και θα συνεχίσουν να το κάνουν την ημέρα των Χριστουγέννων και κατά την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε επίσης: Gmail Android: Υποστήριξη για αντιδράσεις emoji σε emails

Ένα από τα πρώτα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας από απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να είστε προσεκτικοί με τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα. Αν λάβετε ένα email από άγνωστο αποστολέα ή με ύποπτο περιεχόμενο, αποφύγετε να ανοίξετε τα συνημμένα αρχεία ή να κάνετε κλικ σε συνδέσμους που περιέχονται σε αυτό.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα είναι να είστε προσεκτικοί με τις προσπάθειες phishing. Οι απατεώνες μπορεί να προσπαθήσουν να σας πείσουν να αποκαλύψετε προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης ή αριθμούς πιστωτικών καρτών, μέσω ψεύτικων ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Αν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα, μην αποκαλύπτετε ποτέ τις προσωπικές σας πληροφορίες μέσω email.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τον λογαριασμό σας και να τους αλλάζετε περιοδικά. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τους απατεώνες να προσπελάσουν τον λογαριασμό σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό που έχετε.

Τέλος, μην ξεχνάτε να εγκαθιστάτε και να ενημερώνετε το λογισμικό ασφαλείας στη συσκευή σας. Ενημερωμένο λογισμικό μπορεί να ανιχνεύσει και να αποτρέψει απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: metro

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS