ΑρχικήinetApple iPad: OLED Η Επόμενη Τεχνολογία στις Οθόνες

Apple iPad: OLED Η Επόμενη Τεχνολογία στις Οθόνες

Μία αναφορά από την αλυσίδα εφοδιασμού επιβεβαιώνει ότι η τεχνολογία OLED θα έρθει στο iPad το 2024, αλλά τα σχέδια της Apple για ένα αναδιπλούμενο κινητό παραμένουν ασαφή, χωρίς να υπάρχει γνωστή χρονική προθεσμία.

Δείτε επίσης: Apple: Η ανάπτυξη του iPad μετακινείται από την Κίνα στο Βιετνάμ

Η τεχνολογία OLED είναι μια υψηλής ποιότητας τεχνολογία οθόνης που χρησιμοποιείται ήδη στη σειρά iPhone. Το Mini LED χρησιμοποιείται για το 12,9-ιντσών iPad Pro και το MacBook Pro, αλλά σύντομα θα αντικατασταθεί από το OLED.

Σύμφωνα με έκθεση του Nikkei Asia, η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει iPads με τεχνολογία OLED το 2024, MacBooks με OLED το 2025, και εξετάζει ακόμη τη δημιουργία μιας αναδιπλούμενης συσκευής. Δύο άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα αναφέρουν ότι η Apple «δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» για την κυκλοφορία ενός αναδιπλούμενου σαν το iPhone Fold.

«Βλέπουμε τους κατασκευαστές LCD να πιέζονται σκληρά λόγω της αυξανόμενης χρήσης της τεχνολογίας OLED σε μικρές και μεσαίες συσκευές. Huawei, Lenovo… είναι όλοι πολύ επιθετικοί στη χρήση OLED στα tablet τους,» δήλωσε ένα στέλεχος ενός προμηθευτή οθονών OLED και LCD. «Με το σχέδιο OLED της Apple για το iPad να υλοποιείται από το επόμενο έτος, μπορούμε μόνο να φανταζόμαστε ότι οι μέρες μπροστά θα είναι ακόμη πιο δύσκολες για τους κατασκευαστές LCD.»

Δείτε ακόμα: Apple: Διορθώνει zero-day ευπάθειες σε iPhone, iPad και Mac

Διαφορετικές αναφορές μιλάνε για ένα MacBook με τεχνολογία OLED από το 2024 έως το 2027. Οι περισσότερες αναφορές συμφωνούν ότι τα iPad με OLED θα έρθουν πρώτα, αλλά το χρονοδιάγραμμα για την ενδεχόμενη αναδιπλούμενη συσκευή συνεχίζει να αλλάζει.

Οι αναφορές από την αλυσίδα εφοδιασμού συνήθως είναι ακριβείς, αν και όσο πιο μακριά είναι μια πρόβλεψη από την τρέχουσα ημερομηνία, τόσο πιο πιθανό είναι να υποστεί αλλαγές. Τα iPad με OLED το 2024 είναι πρακτικά αδιαμφισβήτητα, αλλά η κυκλοφορία ενός MacBook με OLED το 2025 είναι λιγότερο βέβαιη.

Πηγή: appleinsider.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS