ΑρχικήsecurityΚυβερνοασφάλεια: Εξέλιξη των Ρόλων με Νέες Δεξιότητες και AI

Κυβερνοασφάλεια: Εξέλιξη των Ρόλων με Νέες Δεξιότητες και AI

Η εξέλιξη του AI και ο αυτοματισμός στον κυβερνοχώρο επιφέρουν επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών κυβερνοασφάλειας.

κυβερνοασφάλεια AI

Το AI και ο αυτοματισμός αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων ρόλων στον κυβερνοχώρο

Οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας αναζητούν πλέον επαγγελματίες με νέες δεξιότητες, καθώς το AI (τεχνητή νοημοσύνη) και ο αυτοματισμός αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης από εταιρείες όπως η Microsoft, η Splunk και η CrowdStrike ανατρέπει τον τρόπο λειτουργίας, με τον αυτοματισμό να επηρεάζει τις δεξιότητες των αναλυτών κυβερνοασφάλειας. Οι επαγγελματίες επικεντρώνονται πλέον στην προληπτική ανίχνευση απειλών, ενώ νέες γλώσσες ερωτημάτων και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης γίνονται απαραίτητα. Η αυτοματοποίηση επιτρέπει στους επαγγελματίες να επικεντρώνονται σε στρατηγικές ευθύνες, ενώ η διερεύνηση και η δοκιμή υποθέσεων αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Διαβάστε επίσης: Ενίσχυση Κυβερνοασφάλειας κατά του Ransomware την Εορταστική περίοδο

Πώς εξελίσσεται ο ρόλος των ειδικών του GRC

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην κυβερνοασφάλεια προσφέρει πολλά οφέλη, αλλά παράλληλα προκαλεί ανησυχίες. Ο Bandara προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέων επιθέσεων και προβλημάτων ασφαλείας που προκύπτουν από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Οι ειδικοί του GRC αναλαμβάνουν συμβουλευτικό ρόλο στις εταιρείες, συνδυάζοντας τεχνικές και νομικές γνώσεις για μια αποτελεσματική διακυβέρνηση και πλήρη ασφάλεια.

Οι υπεύθυνοι αντιμετώπισης περιστατικών χρειάζονται πλέον καλές δεξιότητες επικοινωνίας

Οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση περιστατικών επεκτείνουν τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία για να ανταποκριθούν στην αυξημένη αλληλεπίδραση με τους πελάτες. Η επικοινωνία, είτε προφορική είτε γραπτή, γίνεται με επιδέξιο τρόπο, ενώ οι πελάτες συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία διαχείρισης περιστατικών.

Τι πρέπει να προσέχουν οι CISO κατά την πρόσληψη

Στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, η πρόσληψη επαγγελματιών επικεντρώνεται όχι μόνο στις τεχνικές δεξιότητες, αλλά και στην ικανότητα μάθησης και στις δεξιότητες επικοινωνίας. Ο Ulcigrai, με πείρα σε στρατιωτικά αεροδρόμια, υπογραμμίζει τη σημασία της κριτικής σκέψης και της επικοινωνίας. Η Corien Vermaak από την Cisco Αυστραλίας επισημαίνει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να διαμορφώνουν σχέδια, ενώ η πολυδιάστατη εμπειρία θεωρείται πλεονέκτημα.

κυβερνοασφάλεια AI

Η ανάγκη για πολυδιάστατες δεξιότητες αναδεικνύεται εξαιτίας της έλλειψης κατάρτισης και του δυναμικού ανθρώπων που μπορούν να προσαρμοστούν και να εξελιχθούν.

Δείτε περισσότερα: Προβλέψεις της Barclays για Κυβερνοασφάλεια & Cloud το 2024

Πηγή: csoonline.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS