ΑρχικήinetVolkswagen: Αποφάσισε να αφαιρέσει την οθόνη αφής του αυτοκινήτου

Volkswagen: Αποφάσισε να αφαιρέσει την οθόνη αφής του αυτοκινήτου

Σε μια παράξενη ανατροπή, φαίνεται ότι η Volkswagen αναθεωρεί τον εσωτερικό της σχεδιασμό. Μετά από μια σειρά παραπόνων για τις οθόνες αφής που κυριαρχούν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της, η γερμανική μάρκα επαναφέρει περισσότερα παραδοσιακά φυσικά κουμπιά, σύμφωνα με το Autocar.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Οι παραγγελίες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μειωθεί κατά 50% στην Ευρώπη
Volkswagen

Το περιοδικό Autocar εντόπισε το πρωτότυπο για το επερχόμενο μικρό ID.2all – την πιο πρόσφατη και μικρότερη προσφορά ηλεκτρικού οχήματος της μάρκας – στο Volkswagen City Studio στην Κοπεγχάγη – και φαινόταν να διαθέτει περισσότερα φυσικά κουμπιά από πριν. Σύμφωνα με τον εσωτερικό σχεδιαστή της VW, Darius Watola, η εταιρεία προσφέρει αυτό που οι πελάτες ζητούν, καθώς λαμβάνει υπόψη την ανατροφοδότηση από τους πελάτες, ιδίως στην Ευρώπη, που ζητούν περισσότερα φυσικά κουμπιά.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer, ανέφερε στο Autocar ότι οι πελάτες δεν ενθουσιάστηκαν με το σχεδιασμό που βασίζεται σε οθόνες αφής, ειδικά στα μοντέλα Golf Mk8 και ID.3, και ότι ο νέος σχεδιασμός της οθόνης αφής που υποστηρίχθηκε από τον πρώην CEO Herbert Diess σίγουρα προκάλεσε πολλές ζημιές” όσον αφορά την πιστότητα των πελατών.

Σύμφωνα με την έκθεση, το εσωτερικό του ID.2all διαθέτει μια σειρά από πλήκτρα με φωτισμό στο πίσω μέρος (πραγματικά πλήκτρα, όχι αφής) για τον έλεγχο του κλιματισμού και της περιστροφικής κλίμακας για τον έλεγχο της οθόνης, παρόμοια με το iDrive της BMW, όλα τοποθετημένα κάτω από την οθόνη αφής. Το σύστημα ψυχαγωγίας θα διατηρήσει τον έλεγχο μέσω της οθόνης αφής, καθώς και την πρόσβαση σε πληροφορίες οδήγησης.

οθόνη αφής
Δείτε ακόμα: Volkswagen: Σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024;

Η Volkswagen σκοπεύει επίσης να εξαφανίσει το σκληρό πλαστικό, το δέρμα, το χρώμιο και την κόλλα από τον εσωτερικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων της ως μέρος μιας αλλαγής προς την αειφορία. Ωστόσο, η εταιρεία στοχεύει να διατηρήσει την τιμή του ID.2all κάτω από 25.000 ευρώ ($27,000), οπότε τα υλικά του εσωτερικού δεν αναμένεται να είναι πολυτελή.

Βασιζόμενο σε μια νέα έκδοση εισόδου της πλατφόρμας MEB της, το επερχόμενο ID.2all διαθέτει έναν κινητήρα 223 ίππων ικανό να φτάσει τα 62 μίλια ανά ώρα σε επτά δευτερόλεπτα και εκτιμώμενη αυτονομία 280 μιλίων. Η εξωτερική σχεδίαση αποτελεί φόρο τιμής στο Beetle και το Golf, αλλά με μια μοντέρνα πινελιά.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Σταματά την παραγωγή συμβατικών οχημάτων μέχρι το 2035

Το ID.2all αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 2025, για να ανταγωνιστεί μια σειρά από μικρά, φθηνά ηλεκτρικά οχήματα που έχουν προγραμματιστεί, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων από τη Renault. Η Βόρεια Αμερική πιθανότατα δεν θα δει το ID.2all, καθώς τα μικρά αυτοκίνητα χάνουν έδαφος στις ΗΠΑ υπέρ των SUV και μεγαλύτερων οχημάτων.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS