ΑρχικήsecurityMr. Cooper: Η παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 14,7 εκατ. πελάτες

Mr. Cooper: Η παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 14,7 εκατ. πελάτες

Η Mr. Cooper στέλνει ειδοποιήσεις σχετικά με την παραβίαση δεδομένων που προέκυψε από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση, και ανακοινώνει ότι επηρεάστηκαν 14,7 εκατομμύρια πελάτες. Το περιστατικό επηρεάζει πελάτες που έχουν, ή είχαν προηγουμένως, λάβει στεγαστικά δάνεια από την εταιρεία.

Mr. Cooper παραβίαση δεδομένων

Η Mr. Cooper είναι μια εταιρεία στεγαστικών δανείων με έδρα το Ντάλας. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξυπηρετώντας δάνεια 937 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 30 Οκτωβρίου 2023 η εταιρεία υπέστη κυβερνοεπίθεση, την οποία ανακάλυψε την επόμενη μέρα. Ως απάντηση στη μη εξουσιοδοτημένη εισβολή, η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει όλα τα συστήματα IT, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής πύλης πληρωμών που χρησιμοποιείται για την πληρωμή δανείων.

Δείτε επίσης: VF Corporation: Η ιδιοκτήτρια των Vans και Timberland χτυπήθηκε από hackers

Μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του περιστατικού, η Mr. Cooper ανακάλυψε ότι είχε γίνει και παραβίαση δεδομένων. Διευκρινίστηκε ότι δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικές πληροφορίες, αλλά η έρευνα συνεχίστηκε για την εύρεση όλων των στοιχείων που είχαν παραβιαστεί.

Σε μια νέα έκθεση στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Maine, η Mr. Cooper είπε ότι η παραβίαση δεδομένων επηρεάζει τελικά 14.690.284 άτομα. Οι πληροφορίες που έχουν εκτεθεί περιλαμβάνουν:

  • Πλήρες όνομα
  • Διεύθυνση σπιτιού
  • Τηλεφωνικό νούμερο
  • Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN)
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού

Τα εκτεθειμένα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εγκληματίες για διάφορες απάτες, επομένως οι πελάτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τυχόν μηνύματα και emails που μπορεί να λάβουν. Επίσης, η τραπεζική απάτη και η κλοπή ταυτότητας είναι πιθανές λόγω της διαρροής αριθμών τραπεζικών λογαριασμών.

Η εταιρεία δανείων λέει ότι μόλις έμαθε για την κυβερνοεπίθεση και την παραβίαση δεδομένων, κλείδωσε τα συστήματά της, άλλαξε κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών και έκανε επαναφορά των συστημάτων.

Παρακολουθούμε το dark web και δεν έχουμε δει κανένα στοιχείο ότι τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτό το περιστατικό έχουν περαιτέρω κοινοποιηθεί, δημοσιευτεί ή χρησιμοποιηθεί με άλλο τρόπο“, λέει η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Xfinity: Αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων μετά τη διάρρηξη του διακομιστή Citrix

Οι αποδέκτες των ειδοποιήσεων καλούνται να παραμείνουν σε επαγρύπνηση έναντι ανεπιθύμητων επικοινωνιών και να εγγραφούν στην προσφερόμενη 24μηνη υπηρεσία προστασίας ταυτότητας.

Mr. Cooper κυβερνοεπίθεση
Mr. Cooper: Η παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 14,7 εκατ. πελάτες

Συνέπειες παραβίασης δεδομένων

Μια εταιρεία που έχει υποστεί διαρροή δεδομένων αντιμετωπίζει πολλαπλές συνέπειες. Καταρχάς, η εμπιστοσύνη των πελατών μπορεί να υπονομευθεί σοβαρά. Οι πελάτες θα ανησυχήσουν για την ασφάλεια των προσωπικών και οικονομικών τους πληροφοριών και μπορεί να αποφασίσουν να μην συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρείας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πελατών και μείωση των εσόδων της εταιρείας.

Επιπλέον, η εταιρεία μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες. Ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία, η εταιρεία μπορεί να λάβει πρόστιμα ή να αντιμετωπίσει αγωγές από τους πελάτες που έχουν πληγεί από τη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων που πρέπει να καταβάλει στους πελάτες που έχουν υποστεί ζημίες.

Δείτε επίσης: Delta Dental of California: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 7 εκατομμύρια άτομα

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις συνέπειες, η εταιρεία πρέπει να λάβει αμέσως μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ενημέρωση των πελατών για τη διαρροή, την προσφορά δωρεάν πιστωτικής προστασίας ή άλλων μέτρων ασφαλείας, καθώς και την επαναβεβαίωση της δέσμευσής της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών. Επιπλέον, η εταιρεία πρέπει να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της για να αποτρέψει μελλοντικές διαρροές δεδομένων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS