ΑρχικήinetΕνσωμάτωση του Google Podcasts στο YouTube Music

Ενσωμάτωση του Google Podcasts στο YouTube Music

Η Google Κλείνει το Google Podcasts, κάνει την συγχώνευση στο Youtube Music και διευκολύνει τους χρήστες στην μετάβαση του περιεχομένου απο την παλιά πλατφόρμα στην καινούργια.

Περιορισμένο στους ακροατές στις ΗΠΑ για την ώρα

Δείτε επίσης: Tesla: Apple Podcasts θα έρθουν με την εορταστική ενημέρωση

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Το Google Podcasts αποσύρεται και αντικαθίσταται από το YouTube Music τον Απρίλιο του 2024, απαιτώντας από τους χρήστες να μεταφέρουν τις συνδρομές τους έως τότε.
  • Οι χρήστες στις ΗΠΑ μπορούν τώρα να εξάγουν τις συνδρομές τους από την εφαρμογή Google Podcasts στο YouTube Music χρησιμοποιώντας το νέο εργαλείο μεταφοράς.
  • Ενώ το εργαλείο μεταφοράς μπορεί να έχει κάποιους περιορισμούς, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μεθόδους για να προσθέσουν podcasts, όπως μέσω ροών RSS.

Το YouTube Music έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η σταδιακή εισαγωγή των podcasts στην πλατφόρμα σήμαινε ότι δεν υπήρχε χώρος για το Google Podcasts. Μια ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο επιβεβαίωσε το αναπόφευκτο, με τη Google να αποκαλύπτει αργότερα ότι τα Podcasts θα αντικατασταθούν αποτελεσματικά από το YouTube Music έως τον Απρίλιο του 2024. Μέχρι τότε, οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν σχέδια μετάβασης για να μεταφέρουν το περιεχόμενό τους στο YouTube Music. Η Google ξεκινά τώρα αυτή τη διαδικασία επιτρέποντας στους ακροατές στις ΗΠΑ να εξάγουν τις συνδρομές τους από την εφαρμογή Podcasts στο YouTube Music.

Δείτε επίσης: Η Expedia θέλει να χρησιμοποιήσει AI για να αποκόψει την Google από τις δραστηριότητές της

Πώς να Μετακινήσετε τις Συνδρομές σας στο YouTube Music;

Από σήμερα, οι ακροατές στις ΗΠΑ θα βρουν την επιγραφή “Εξαγωγή συνδρομών” στην κορυφή της ιστοσελίδας ή της κινητής εφαρμογής Google Podcasts (όπως φαίνεται παρακάτω). Από εδώ, είναι τόσο απλό όσο το να επιλέξετε “Εξαγωγή” κάτω από το “Εξαγωγή στο YouTube Music” και στη συνέχεια να πατήσετε “Μεταφορά” στο YouTube Music, όπως ανακοίνωσε η YouTube σε ένα άρθρο υποστήριξης και μέσω του X. Η ομάδα ανέφερε ότι θα ενημερώνει το thread με περισσότερες πληροφορίες, όπως όταν άλλες χώρες αποκτούν υποστήριξη για αυτό το εργαλείο μεταφοράς.

Δείτε ακόμα: Apple και Spotify αποκάλυψαν τα κορυφαία τους podcasts του 2023

Οι νέες επιγραφές στην εφαρμογή Google Podcasts

Η YouTube δηλώνει ότι μερικό περιεχόμενο που εξάγεται ενδέχεται να μην εμφανιστεί στο YouTube Music, με τους ακροατές να εντοπίζουν ένα μήνυμα “Το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο” σε αυτό το σενάριο. Ελπίζουμε ότι αυτό θα διορθωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2024, όταν αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετάβαση στο YouTube Music. Παράλληλα, οι ακροατές θα μπορούν να μετακινήσουν τις συνδρομές τους έως τον Ιούλιο του 2024, σύμφωνα με την YouTube. Αναμένουμε να δούμε το YouTube να ανοίγει το εργαλείο μεταφοράς podcasts σε περισσότερα μέρη του κόσμου τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Η Google δηλώνει ότι οι άνθρωποι έχουν πάντα την επιλογή να προσθέσουν ένα podcast χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο ροής RSS του, μια λειτουργία που ήταν υπό ανάπτυξη πριν από λίγο καιρό. Τέλος, η Google λέει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υπηρεσία όπως το Takeout ή να κατεβάσετε το αρχείο OPML για τις συνδρομές εάν θέλετε να ψάξετε αλλού για podcasts.

Ήταν προφανές από την αρχή ότι το να καταργήσει τα Podcasts και να καταστήσει το YouTube Music το “κεντρικό προορισμό podcast” δεν θα ήταν μια ευρέως αποδεκτή απόφαση. Οι χρήστες ίσως παραπονεθούν για αυτήν την αλλαγή λόγω της έλλειψης διαχωρισμού μεταξύ μουσικής και podcasts.

Δείτε ακόμα: Νέα διαμάχη για την Apple στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λόγω Spotify

Αλλά με αυτό λέγεται, μπορούμε πλήρως να κατανοήσουμε τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση, καθώς η Google επιδιώκει να ανταγωνιστεί με τα ιδιώματα του Spotify, που προσφέρει τόσο μουσική όσο και podcasts σε μια εφαρμογή. Αλλά ένας άλλος μεγάλος παίκτης στην επιχείρηση των podcasts, η Apple, συνεχίζει να διατηρεί χωριστά το μουσικό της περιεχόμενο και τα podcasts, οπότε ίσως υπάρχει κάποια αξία στο να μην τα ενοποιεί στην ίδια εφαρμογή/υπηρεσία. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η νέα αλλαγή θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου ή θα ενταχθεί στη μακρά λίστα των προϊόντων που έχουν αποσυρθεί από τη Google χωρίς επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: androidpolice

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS