ΑρχικήsecurityAkira Ransomware: Κατηγορείται για κλοπή δεδομένων από τη Nissan

Akira Ransomware: Κατηγορείται για κλοπή δεδομένων από τη Nissan

Η ομάδα ransomware Akira κατηγορείται για κλοπή 100 GB δεδομένων από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, Nissan.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε ότι εσωτερικά συστήματα που ανήκουν στην Nissan Motor Corporation και τη Nissan Financial Services στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία είχαν υποστεί επίθεση από χάκερς.

Διαβάστε ακόμη: Remote encryption επιθέσεις – ransomware: Μια ευάλωτη συσκευή φέρνει την καταστροφή

Στις 22 Δεκεμβρίου επιβεβαιώθηκε ότι «μη εξουσιοδοτημένος χρήστης είχε παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα από τα δικτυακά συστήματα της εταιρείας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία». Επίσης, αναφέρθηκε ότι γίνονται προσπάθειες για τον προσδιορισμό των πληροφοριών που επηρεάστηκαν.

Οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και οι ρυθμιστικές αρχές απορρήτου και οι αρχές επιβολής του νόμου, έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Η ομάδα Akira ransomware, έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση κατά της Nissan, ισχυριζόμενη ότι κλάπηκαν 100 GB δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων εταιρικών αρχείων και προσωπικών πληροφοριών υπαλλήλων.

Οι κυβερνοεγκληματίες απειλούν να διαρρεύσουν τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες, υποδηλώνοντας ότι η Nissan δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει τα λύτρα που ζήτησαν.

Το ransomware Akira κάνει την εμφάνισή του τον Μάρτιο και φαίνεται να συνδέεται με την γνωστή ομάδα Conti. Μέχρι σήμερα, το Akira έχει επιτεθεί σε περίπου 180 οργανισμούς, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Akira ransomware

Δείτε επίσης: HCLTech: Περιστατικό ransomware χτυπά την εταιρεία

Η Nissan δεν είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει γίνει στόχος από κυβερνοεγκληματίες τους τελευταίους μήνες. Και η Toyota της Γερμανίας έχει ειδοποιήσει τους πελάτες της για παραβίαση δεδομένων που αφορούν τα προσωπικά τους στοιχεία μετά από επίθεση ransomware.

Πηγή: securityweek.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS