ΑρχικήsecurityHCLTech: Περιστατικό ransomware χτυπά την εταιρεία

HCLTech: Περιστατικό ransomware χτυπά την εταιρεία

Την Τετάρτη, η HCLTech αποκάλυψε τον εντοπισμό ενός περιστατικού ransomware εντός ενός απομονωμένου περιβάλλοντος cloud που σχετίζεται με ένα από τα έργα της. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αυτό το γεγονός δεν προκάλεσε αντιληπτές επιπτώσεις στο ευρύτερο δίκτυο της HCLTech.

Δείτε επίσης: Henry Schein: Δέχτηκε επίθεση από το BlackCat ransomware;

HCLTech

Η HCLTech έχει ενημερωθεί για ένα περιστατικό ransomware σε ένα απομονωμένο cloud περιβάλλον για ένα από τα έργα της. Δεν παρατηρήθηκε καμία επίδραση από αυτό το περιστατικό στο συνολικό δίκτυο της HCLTech.

Η HCLTech επιβεβαιώνει ότι η προστασία ευαίσθητων πληροφοριών παραμένει προτεραιότητα. Ως απάντηση στο περιστατικό, η εταιρεία ξεκίνησε άμεσα μια εκτενή έρευνα, συνεργαζόμενη στενά με σχετικούς ενδιαφερόμενους, για να εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος και να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα επιδιόρθωσης.

Η κυβερνοασφάλεια και η προστασία των δεδομένων αποτελούν μία από τις κύριες προτεραιότητες της HCLTech. Μία λεπτομερής έρευνα βρίσκεται υπό εξέλιξη σε συνεννόηση με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους για να αξιολογηθεί η ρίζα του προβλήματος και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του,” πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα: Η ομάδα ransomware BlackCat έχει αναβαθμίσει την τεχνική της

Την Τρίτη, οι μετοχές της HCL Technologies έκλεισαν με μείωση 1,07%. Η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 43,70% από την αρχή του έτους, έναντι αύξησης 24,93% στο δείκτη BSE IT κατά την ίδια περίοδο.

ransomware

Οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν λάβει πολλά μέτρα ασφαλείας για να προστατευτούν από τις επιθέσεις ransomware. Καταρχάς, έχουν εφαρμόσει συστήματα ανίχνευσης εισβολών και προστασίας από επιθέσεις (IDS / IPS) για να εντοπίσουν και να αποκρούσουν τις επιθέσεις πριν προκαλέσουν ζημιά.

Επιπλέον, χρησιμοποιούν λύσεις ασφαλείας τελικών σημείων (Endpoint Security) για να προστατεύσουν τις συσκευές των χρηστών από την εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση και την ενημέρωση λογισμικού antivirus και λογισμικού antimalware.

Έχουν επίσης εφαρμόσει πολιτικές ασφαλείας που απαιτούν από τους χρήστες να δημιουργούν δυνατούς κωδικούς πρόσβασης και να τους αλλάζουν τακτικά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόσβασης στα συστήματα από χάκερς που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Azimut: Το ιταλικό Asset Manager θύμα επίθεσης ransomware

Τέλος, πολλές τεχνολογικές εταιρείες έχουν εφαρμόσει συστήματα διαχείρισης και ανάκτησης καταστροφών (Disaster Recovery) για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να ανακτήσουν τα δεδομένα τους σε περίπτωση επίθεσης ransomware. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας και τη διατήρηση τους σε ασφαλή τοποθεσία.

Πηγή: businesstoday

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS