ΑρχικήinetAvira antivirus: Προκαλεί παγώματα στους υπολογιστές Windows

Avira antivirus: Προκαλεί παγώματα στους υπολογιστές Windows

Από την Παρασκευή, χρήστες των Windows αναφέρουν προβλήματα με πάγωμα του λειτουργικού συστήματος λίγο μετά την εκκίνηση, ένα θέμα που συνδέεται με ένα ελαττωματικό update για το λογισμικό ασφαλείας Avira antivirus.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διορθώνει σφάλμα που προκαλεί πάγωμα του File Explorer
Avira antivirus

Ένας σημαντικός αριθμός πελατών των Windows 11 και Windows 10 έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα πάγωματος του συστήματος, με τους περισσότερους να συνδέουν τα προβλήματα με το Avira.

Σύμφωνα με πολλές από αυτές τις αναφορές στο Reddit, τα πληγέντα υπολογιστικά συστήματα συνήθως ξεκινούν κανονικά, αλλά ορισμένα αποτυγχάνουν να φορτώσουν την επιφάνεια εργασίας των Windows, όπως αναφέρθηκε αρχικά από τον Günter Born.

Ωστόσο, περίπου 20 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση του Avira, ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα σταματάει να αναποκρίνεται, με το φυσικό κουμπί επανεκκίνησης να είναι το μοναδικό μέσο για να επανέλθει ο υπολογιστής.

Σήμερα, ο υπολογιστής μου ξαφνικά άρχισε να κολλάει κατά την εκκίνηση. Προσπάθησα να απενεργοποιήσω όλες τις εφαρμογές υπόβαθρου μέχρι να μείνει μόνο το Avira“, ανέφερε ένας επηρεασμένος χρήστης.

Οι χρήστες που επηρεάστηκαν ανακάλυψαν ότι η μόνη λύση είναι η απεγκατάσταση του λογισμικού της Avira κατά την εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία. Παρά την επίλυση του προβλήματος παγώματος για ορισμένους, μερικοί επηρεασμένοι χρήστες αντιμετώπισαν δυσκολίες στην πλήρη απεγκατάσταση του Avira Antivirus.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Φέρνει το Copilot στα Windows 11!

Κατά κάποιον τρόπο κατάφερα να επιλύσω το πρόβλημα… Η τελευταία ενέργεια ήταν να απεγκαταστήσω το Avira, το κατάφερα κατά τη διάρκεια των 20 δευτερολέπτων πριν συνήθως παρουσιάζεται το πρόβλημα (αμέσως μετά την εκκίνηση),” πρόσθεσε ένας χρήστης.

Δεν είμαι εντελώς σίγουρος ότι η απεγκατάσταση επιλύει το πρόβλημα, δοκίμασα πολλά πράγματα πριν από αυτό (chkdsk sfc, …). Ήταν ξεκάθαρο ότι κάτι εμποδίζει την εκτέλεση νέων διεργασιών, πιστεύω ότι ένα πρόγραμμα antivirus που μπορεί να το προκαλεί… ίσως μια κακή ενημέρωση για το Avira?

παγώματα

Μετά την απεγκατάσταση του Avira, τα Windows θα επανενεργοποιήσουν αυτόματα το δωρεάν πρόγραμμα Defender Antivirus της Microsoft. Η Avira δήλωσε ότι είναι ενήμερη για το πρόβλημα και αυτήν τη στιγμή το ερευνά, αναζητώντας μια λύση.

Η Avira antivirus προσφέρει μια σειρά από βασικές λειτουργίες για την ενίσχυση της ασφάλειας της συσκευής σας. Μια από τις βασικές λειτουργίες της είναι η ανίχνευση και άμεση απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού, όπως ιοί, κατασκοπευτικά προγράμματα και άλλες απειλές. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της σάρωσης του συστήματος σας και του εντοπισμού των ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Δείτε επίσης: Windows Hello: Σοβαρή ευπάθεια σε φορητούς υπολογιστές

Επιπλέον, η Avira antivirus παρέχει προστασία από κακόβουλα αρχεία και επιθέσεις μέσω της ανίχνευσης κακόβουλων URL. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή ελέγχει τα αρχεία που κατεβάζετε και τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε για να εξασφαλίσει ότι δεν περιέχουν κακόβουλο περιεχόμενο.

Επιπλέον, η Avira antivirus προσφέρει λειτουργίες προστασίας της ιδιωτικότητας, όπως η ανίχνευση και ο φραγμός κακόβουλων προγραμμάτων που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Επίσης, παρέχει λειτουργίες ανίχνευσης και φραγής κακόβουλων αποστολέων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προστατεύοντας σας από phishing και άλλες απάτες.

Τέλος, η Avira antivirus παρέχει επίσης λειτουργίες βελτίωσης της απόδοσης του συστήματος, όπως ο αποκλεισμός ανεπιθύμητων διαφημίσεων και η επιτάχυνση του χρόνου φόρτωσης των ιστοσελίδων. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης της συσκευής σας και την αποτροπή ενοχλητικών διακοπών κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS