ΑρχικήinetNew York Times: Μήνυση κατά της Microsoft και της OpenAI

New York Times: Μήνυση κατά της Microsoft και της OpenAI

Την Τετάρτη, η εφημερίδα New York Times υπέβαλε αγωγή κατά της Microsoft και της OpenAI, της εταιρείας πίσω από το δημοφιλές AI chatbot ChatGPT, κατηγορώντας τις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και κατάχρηση της πνευματικής ιδιοκτησίας της εφημερίδας για την εκπαίδευση μεγάλων μοντέλων γλωσσικής επεξεργασίας.

Δείτε επίσης: Το ταραχώδες Σαββατοκύριακο του OpenAI

Η Microsoft επενδύει και παρέχει υποστήριξη στο OpenAI, παρέχοντάς του πρόσβαση στην τεχνολογία υπολογισμού στο Azure cloud της εταιρείας.

Ο εκδότης αναφέρει σε μια αίτηση που κατέθεσε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ότι επιδιώκει να καταστήσει τη Microsoft και την OpenAI υπεύθυνες για τα “δισεκατομμύρια δολάρια σε νόμιμες και πραγματικές ζημίες” που πιστεύει ότι του ανήκουν για την “παράνομη αντιγραφή και χρήση των μοναδικά πολύτιμων έργων της εφημερίδας The Times“.

Οι New York Times είπε σε μια δήλωση ότι αναγνωρίζει τη δύναμη και το δυναμικό του GenAI για το κοινό και για τη δημοσιογραφία, αλλά πρόσθεσε ότι το δημοσιογραφικό υλικό πρέπει να χρησιμοποιείται για εμπορικό όφελος, μόνο με άδεια από την αρχική πηγή.

Στις διαδικασίες, η Times εκπροσωπείται από το γραφείο Susman Godfrey, που εκπροσώπησε τη Dominion Voting Systems στην αγωγή για συκοφαντία κατά του Fox News που κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε ακόμα: OpenAI: Εκατοντάδες εργαζόμενοι απειλούν να παραιτηθούν μετά την αποχώρηση του Sam Altman από CEO

Η εταιρεία Susman Godfrey εκπροσωπεί επίσης τον συγγραφέα Julian Sancton και άλλους συγγραφείς σε μια ξεχωριστή αγωγή κατά της OpenAI και της Microsoft, η οποία κατηγορεί τις εταιρείες για τη χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας χωρίς άδεια για την εκπαίδευση πολλαπλών εκδοχών του ChatGPT.

Ο Times είναι μία από τις πολλές οργανώσεις μέσων ενημέρωσης που απαιτούν αποζημίωση από εταιρείες που βρίσκονται πίσω από μερικά από τα πιο προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, για την υποτιθέμενη χρήση του περιεχομένου τους για την εκπαίδευση προγραμμάτων AI.

Στην αγωγή της Τετάρτης, οι Times κατηγόρησαν τη Microsoft και την OpenAI για τη δημιουργία ενός μοντέλου επιχειρηματικής λειτουργίας βασισμένου στην “μαζική παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων“, αναφέροντας ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης των εταιρειών χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία πολλαπλών αντιγράφων της πνευματικής ιδιοκτησίας των Times με σκοπό τη δημιουργία των μοντέλων GPT που εκμεταλλεύονται και, σε πολλές περιπτώσεις, διατηρούν μεγάλα μέρη της πνευματικής δημιουργίας που περιλαμβάνονται σε αυτά τα έργα.

Δείτε επίσης: Microsoft και OpenAI επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Η OpenAI έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης, με την ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων και τεχνολογιών. Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα είναι το GPT-3, ένας αλγόριθμος που μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινου-επιπέδου κείμενο, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για την αυτοματοποίηση και την επικοινωνία.

Επιπλέον, η OpenAI έχει δεσμευτεί στην επίτευξη της ασφαλούς και δημοκρατικής τεχνητής νοημοσύνης. Στοχεύει στη διασφάλιση ότι οι τεχνολογίες AI θα ωφελήσουν όλους τους ανθρώπους, και όχι μόνο έναν επιλεγμένο αριθμό. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διαφάνειας και της συνεργασίας με άλλες ερευνητικές οργανώσεις.

Τέλος, η OpenAI επιδιώκει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης με τρόπο που να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αυτονομία. Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνολογίες που αναπτύσσει η OpenAI πρέπει να είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμβαίνουν στην ικανότητα των ανθρώπων να κάνουν ελεύθερες και ενημερωμένες επιλογές.

Πηγή: cnbc

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS