ΑρχικήinetΗ Google και η περίεργη συνήθεια της να καταργεί προϊόντα/υπηρεσίες της

Η Google και η περίεργη συνήθεια της να καταργεί προϊόντα/υπηρεσίες της

Η Google έχει την περίεργη συνήθεια να καταργεί προϊόντα της τα τελευταία χρόνια, και ειλικρινά δεν έχουμε καταλάβει τον λόγο.

google προϊόντα
Η Google και η περίεργη συνήθεια της να καταργεί προϊόντα/υπηρεσίες της

Το Google Stadia είναι ένα πρωτοφανές παράδειγμα της απόφασής της και αναμένεται να μην είναι η τελευταία. Το Stadia ήταν μια υπηρεσία παιχνιδιών cloud που αναπτύχθηκε και λειτουργούσε από την Google. Γνωστή στην ανάπτυξη ως Project Stream, η υπηρεσία έκανε το ντεμπούτο της μέσω μιας κλειστής beta τον Οκτώβριο του 2018 και κυκλοφόρησε δημόσια τον Νοέμβριο του 2019.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Σκανάρει αυτόματα για παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης

Η εταιρεία πιθανότατα θα συνεχίσει αυτήν την παράδοση και το 2024, με ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που θα σταματήσει να λειτουργεί να είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία στους χάρτες.

Το 2022, η Google ανακοίνωσε ότι καταργεί τη λειτουργία Οδήγησης του Google Assistant που παρείχε μια αρχική οθόνη “Πίνακας ελέγχου”. Αυτό άφησε ένα άλλο βελτιστοποιημένο χρήσιμο γραφικό περιβάλλον (UI) στους χάρτες της Google για το Android, το οποίο ονομάστηκε επίσης “Λειτουργία Οδήγησης“, αλλά τώρα αντιμετωπίζει επίσης την καταστροφή της τον Φεβρουάριο του 2024.

Δείτε ακόμα: Πώς να συνδέσετε το Google Messages στο τηλέφωνό σας με έναν υπολογιστή

Οι χρήστες των Google Maps μπορούν να βασίζονται στη “Λειτουργία Οδήγησης” για να τους βοηθήσει με ένα διαφορετικό περιβάλλον ενώ οδηγούν, αλλά αυτή η δυνατότητα ενδέχεται να διακοπεί από την εταιρεία τους επόμενους μήνες.

Οι λεπτομέρειες γι’ αυτήν την αλλαγή έχουν εντοπιστεί στην πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής της Google, όπου μια λειτουργία με τον κωδικό “view” προβλέπεται να καταργηθεί τον Φεβρουάριο του 2024. Η οδήγηση μπορεί να χάσει τη σημασία της για την εταιρεία, με την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω του Assistant να αποτελεί πιθανή εξέλιξη για τους χρήστες των χαρτών.

Δείτε επίσης: Google Chat για Android: Redesign στην εφαρμογή

Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Google ότι η λειτουργία Οδήγησης θα διακοπεί. Μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση, ελπίζουμε ότι όσα παρατηρήθηκαν πρόσφατα δεν θα γίνουν πραγματικότητα. Αν όντως συμβεί αυτό, η Google ελπίζουμε να έχει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση ώστε να διασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν θα χάσουν την πρόσβασή τους στην πλοήγηση και άλλες λειτουργίες στο τηλέφωνό τους κατά την οδήγηση.

Πηγή: news18.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS