ΑρχικήinetCES 2024: Ανοίγει το παράθυρο στο μέλλον της τεχνολογίας

CES 2024: Ανοίγει το παράθυρο στο μέλλον της τεχνολογίας

Κατακλυσμένο από καινοτομίες, το CES 2024 ανοίγει το παράθυρο στο μέλλον της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει.

Κατακλυσμένο από καινοτομίες, το CES 2024 ανοίγει το παράθυρο στο μέλλον της τεχνολογίας. Ανακαλύψτε τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει.

Κυρίως, το CES αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για να δηλώσει κάποιος παρουσία. Η μαζική έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στοχεύει στη στρατηγική θέση της εβδομάδας που ακολουθεί την έναρξη του έτους. Όλα τα τεχνολογικά δώρα των διακοπών έχουν ήδη αγοραστεί, χρησιμοποιηθεί ή επιστραφεί, αποτελώντας απώτερη μνήμη για τις τεχνολογικές εταιρείες που επιθυμούν να καθιερωθούν ως πρωτοπόροι καινοτόμοι για το επόμενο έτος.

Το CES είναι μια μεγάλη έκθεση, με την έκθεση του 2020 να φιλοξενεί 171.000 επισκέπτες, όπως αναφέρει ο διοργανωτής CTA. Παρά τη μείωση των αριθμών στα επόμενα χρόνια, το 2023 σημείωσε έναν σεβαστό αριθμό 115.000 επισκεπτών.

Δείτε επίσης: Intel: Ανακοίνωσε νέα chips υπολογιστών για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης

Η επίδραση του CES έχει υποστεί αλλαγές με τον χρόνο. Πριν από την πανδημία, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους εκθέτες προτίμησαν να ακολουθήσουν τη στρατηγική της Apple, αφήνοντας τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις για δικές τους εκδηλώσεις. Καθώς οι εταιρείες αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν εικονικές εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια, αυτή η στρατηγική εδραιώθηκε για πολλές από αυτές.

Παρόλα αυτά, αυτή η μετατόπιση έχει αποδειχθεί ευεργετική για την έκθεση, καθώς άνοιξε τον δρόμο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Για μικρότερες και νεότερες εταιρείες, οι εκδηλώσεις αυτού του είδους αποτελούν ευκαιρία να βρεθούν μπροστά σε δημοσιογράφους, διανομείς, κατασκευαστές κ.ά. στον χώρο της καταναλωτικής τεχνολογίας. Όπως ίσως σου έχουν πει πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που έχουν προσεγγίσει, είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσεις μέσα στα εκατοντάδες emails που λαμβάνω καθημερινά (και στα LinkedIn, Twitter και Facebook, επίσης — αλλά παρακαλώ, να μην το πράττετε αυτό).

Η συμμετοχή στο CES προσφέρει τη δυνατότητα να μοιραστεί κανείς φυσικό χώρο με το άτομο που παρουσιάζει την ιδέα του. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τις εταιρείες υλικού που μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους από κοντά.

Η περιοχή Eureka Park στο Venetian Expo είναι η πιο δυναμική, ενδιαφέρουσα και χαοτική του σόου. Παρόλο που υπάρχει πρόβλημα υγείας, οι συναντήσεις σε ξενοδοχειακά δωμάτια παρουσιάζουν ενδιαφέρον, ειδικά από εταιρείες που δεν έχουν περίπτερο.

Αν και υπάρχουν προβλήματα υγείας, υπάρχει αισιοδοξία για το CES λόγω των ενδιαφερουσών τάσεων στον κλάδο του καταναλωτικού υλικού και των εντυπωσιακών απαντήσεων σε κλήση για παρουσιάσεις εκκίνησης.

Δείτε ακόμα: AI τεχνολογία που ανιχνεύει όπλα διατίθεται δωρεάν σε σχολεία

Παρατηρείται ανάδυση ενδιαφέρουσων τάσεων, με την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη να ξεχωρίζει ως ένα εμφανές και σημαντικό φαινόμενο στον χώρο.

Η θερμή ανταπόκριση στα Language Models έχει καταπλήξει το ευρύ κοινό. Αφού ακούνε για την τεχνητή νοημοσύνη όλη τους τη ζωή, οι ανθρώποι μπορούν πλέον να πληκτρολογήσουν ένα κείμενο και να λάβουν άμεσα εικόνα, βίντεο, ιστορία ή τραγούδι. Το Humane παρουσίασε πρόσφατα τον τρέχοντα τρόπο χρήσης των συστημάτων όπως το ChatGPT για καταναλωτική χρήση, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον για καλό λόγο.

Το 2024 αναμένεται να είναι η χρονιά των δηλώσεων για γεννητική τεχνητή νοημοσύνη σε προϊόντα software. Αν και κάποιες θα είναι εντυπωσιακές, προβλέπεται ότι το περισσότερο θα αποτελεί μάρκετινγκ. Στους δημοσιογράφους ανήκει η δύσκολη εργασία να διακρίνουν την αλήθεια.

Όσον αφορά τη ρομποτική, το CES έχει εξετάσει τον τομέα αυτόν για λίγα χρόνια. Ωστόσο, τα περισσότερα προϊόντα που πληρούν τα κριτήρια είναι ουσιαστικά παράγωγα του Roomba, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις των επαναστάσεων.

Όσον αφορά τη ρομποτική, το CES έχει εξετάσει τον τομέα αυτόν για λίγα χρόνια. Ωστόσο, τα περισσότερα προϊόντα που πληρούν τα κριτήρια είναι ουσιαστικά παράγωγα του Roomba, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις των επαναστάσεων.

Δείτε επίσης: Το Play Store προσθέτει υποστήριξη για το uninstall εφαρμογών από άλλες συσκευές Android

Προβλέπεται ότι περισσότερες εταιρείες θα επικεντρώνονται στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες στο παρασκήνιο, με σημαντικές συνεργασίες και ανακοινώσεις που περιλαμβάνουν συστήματα όπως το Digit της Agility ή το Stretch της Boston Dynamics. Αναμένεται επίσης συνέχιση της έμφασης στην τηλεόραση, με την LG να καθορίζει τη στρατηγική της για ανακοινώσεις πριν το CES.

Όπως επιβεβαιώνει η Kirsten, μεγάλο κομμάτι της εξέλιξης του CES τα τελευταία χρόνια είναι η έμφασή του ως ένα σημαντικό αυτοκινητικό σόου. Ενόψει του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία συνδέεται με την αυτοκινητοβιομηχανία, αυτή η κίνηση είναι λογική. Πέρυσι, ολόκληρο το λαμπερό νέο Δυτικό Περίπτερο του Κέντρου Συνεδρίων του Λας Βέγκας αφιερώθηκε στην κινητικότητα.

Διαβάστε παράλληλα: YouTube TV: Αναβαθμίζεται ποιοτικά και χρηστικά

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων κάνουν γενικά θόρυβο στο event, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Toyota και η Hyundai, που κατέχουν την TRI και τη Boston Dynamics αντίστοιχα. Όσον αφορά την τεχνολογία υγείας, αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο, καλύπτοντας θέματα όπως η παρακολούθηση ύπνου, η παρακολούθηση γλυκόζης στο αίμα, η πίεση αίματος, με την απουσία της Apple να επηρεάζει την αγορά.

Τα AR/VR αποτέλεσαν αναμφίβολα το ύψος της περυσινής εκδήλωσης, ενώ η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το Vision Pro τον επόμενο μήνα.

Πάντα προθυμη να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η Nvidia φαίνεται να ετοιμάζεται για σημαντικές κυκλοφορίες. Η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελεί, φυσικά, το κεντρικό θέμα. Υπάρχουν φήμες που κυκλοφορούν περί λανσαρίσματος των GPUs RTX 4070 Super και RTX 4080 Super στην εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμη: New York Times: Μήνυση κατά της Microsoft και της OpenAI

Το CES θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας. Οι μεγάλες ημέρες των δημοσιογραφικών εκδηλώσεων ξεκινούν δύο μέρες πριν, στις 7 Ιανουαρίου. Κρατήστε τη σελίδα μας για το CES 2024 για τα τελευταία νέα.

Πηγή πληροφοριών: https://techcrunch.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS