ΑρχικήGamingSteam: Αποκαλύπτει τα καλύτερα παιχνίδια του 2023

Steam: Αποκαλύπτει τα καλύτερα παιχνίδια του 2023

Το Steam αποκάλυψε τη λίστα “Best of 2023” που αποκαλύπτει τα παιχνίδια με τις υψηλότερες πωλήσεις στην πλατφόρμα, μαζί με τα παιχνίδια που παίχτηκαν τα περισσότερο σε PC, Steam Deck, VR, χειριστήριο και άλλα.

Ελέγξτε τα κορυφαία παιχνίδια σε PC, Steam Deck, VR, χειριστήριο, και πολλά άλλα.

Ενώ το Steam δεν κατατάσσει τα παιχνίδια που βρίσκονται σε κάθε κατηγορία, η λίστα “Best of 2023” το κάνει ομαδοποιώντας τα σε επίπεδα Platinum, Gold, Silver, και Bronze. Τα κορυφαία 12 παιχνίδια σε κάθε κατηγορία τοποθετούνται στην κατηγορία Platinum, τα επόμενα 12 στην Gold, τα επόμενα 26 παιχνίδια στην Silver, και τα τελευταία 50 στην Bronze. Όσον αφορά τον τρόπο σύνταξης των λιστών, το Steam έχει εξετάσει δεδομένα από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι Κορυφαίοι Πωλητές κατά καθαρά έσοδα, και η κατηγορία Platinum περιλαμβάνει τα Apex Legends, Baldur’s Gate 3, Starfield, Hogwarts Legacy, Lost Ark, Cyberpunk 2077, Dota 2, PUBG: Battlegrounds, Destiny 2, Counter-Strike 2, Sons of the Forest, και Call of Duty HQ (MW III, MW II, και Warzone).

Ακολουθεί η κατηγορία Νέες Κυκλοφορίες το 2023 κατά καθαρά έσοδα και η κατηγορία Platinum περιλαμβάνει τα Street Fighter 6, Starfield, Cities: Skylines II, Remnant II, Armored Core VI: Fires of Rubicon, Payday 3, Resident Evil 4 Remake, Star Wars Jedi: Survivor, FC 24, Hogwarts Legacy, Sons of the Forest, και Baldur’s Gate 3.

Ακολουθεί η Πιο Παιγμένη κατηγορία, μετρημένη με τους συνυπολογιστές παικτών σε εξέλιξη. Η κατηγορία Platinum αποτελείται από παιχνίδια που είχαν πάνω από 300,000 συνυπολογιστές παίκτες και περιλαμβάνει τα Goose Goose Duck, Sons of the Forest, Hogwarts Legacy, PUBG: Battlegrounds, Counter-Strike 2, Baldur’s Gate 3, Destiny 2, Apex Legends, Dota 2, Starfield, και Lost Ark.

Τα κορυφαία παιχνίδια που ολοκλήρωσαν τη φάση Early Access κατά καθαρά έσοδα περιλαμβάνουν τα Sun Haven, Ready or Not, Baldur’s Gate 3, Wartales, Marvel Snap, Everspace 2, My Time at Sandrock, Farlight 84, Against the Storm, Dave the Diver, Demonologist, και Disney Dreamlight Valley.

Δείτε επίσης: Το Steam Winter Sale είναι εδώ με μοναδικές προσφορές

Το Καλύτερο Παιχνίδι PC του 2023

Σε μια εποχή όπου σχεδόν τα πάντα (εκτός από τα παιχνίδια της Nintendo) κυκλοφορούν στο PC, σε συνδυασμό με το Xbox και το PlayStation (τελικά), έχει καταντήσει η μεγάλη διασταυρούμενη πλατφόρμα. Υπάρχουν παιχνίδια που είναι μόνο στο PC, παιχνίδια που είναι στο PC και το Xbox αλλά όχι στο PlayStation, παιχνίδια που είναι στο PC και το PlayStation αλλά όχι στο Xbox, και παιχνίδια που είναι στο PC και το Switch αλλά ούτε στο Xbox ούτε στο PlayStation. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε μια φοβερά μεγάλη ποικιλία υποψηφίων για το PC Game of the Year για το 2023 – συμπεριλαμβανομένων πολλών που θα είχαν εύκολα μπει σε αυτήν τη λίστα αν είχαν κυκλοφορήσει κατά τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι, σε μια συζήτηση που καλύπτει όλα τα είδη, τα RPG κυριαρχούν σχεδόν εξολοκλήρου την κορυφή της λίστας – αλλά καθένα από αυτά είναι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα.

Cyberpunk 2077

Τι καταπληκτική πορεία είχε το Cyberpunk 2077. Όταν σκεφτείτε την αρχική του ταραχώδη και διχαστική κυκλοφορία του στις τελευταίες ημέρες του 2020 (όταν ήταν προφανώς στο απόγειο στο PC) μέχρι την σχεδόν ομόφωνα αποδεκτή αναγέννησή του τον περασμένο Σεπτέμβριο χάρη στην εντυπωσιακή επέκταση Phantom Liberty – τον λόγο για τον οποίο ήταν υποψήφιο για αυτό το βραβείο – και το συνοδευτικό patch αναβάθμισης 2.0, υπάρχουν λίγα παιχνίδια που μπορούν να ισχυριστούν ότι κέρδισαν ξανά την αγάπη των παικτών μετά από απογοητεύσεις. Αλλά αυτή η ιστορία κατασκοπείας, που πρωταγωνιστούν οι Idris Elba και με την επιστροφή του Keanu “Όχι, είσαι καταπληκτικός” Reeves, κέρδισε αυτή την ετικέτα αγγίζοντας τα ώριμα θέματα της παράνοιας της κοντινής μελλοντικής τεχνολογικής παράνοιας στα πολυάριθμα ηθικά γκρι σενάρια που πρέπει να ζυγίσετε. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε ένα ολοκαίνουργιο τμήμα της Night City γεμάτο ιστορίες περιβάλλοντος και κρυφές αποστολές που περιμένουν να ανακαλυφθούν, και όλα καθιστούν αναπόφευκτη την επανάληψη ολόκληρης της αρχικής ιστορίας – πλήρης με ένα νέο τέλος αποκλειστικό για το Phantom Liberty.

Δείτε ακόμα: Το Cyberpunk Φέρνει το Meme του Keanu Reeves στο Προσκήνιο

Όλα αυτά ισχύουν ανεξαρτήτως του πού παίζετε το Phantom Liberty, αλλά η CD Projekt Red αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς για το πλήρες έμπλεγμα στο PC και την προώθηση της τεχνολογίας γραφικών για τη χρήση των σύγχρονων υψηλότερων GPU.

Diablo 4

Δεν υπήρξε ποτέ παιχνίδι Diablo που δεν ήταν καλύτερο να παιχτεί στον υπολογιστή, και το Diablo 4 δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντί να επιδιώκει να ανακατασκευάσει ή να επαναστατήσει το gameplay που αυτή η σειρά δράσης με κοπίδια και σφύρες είναι συνώνυμη, η Blizzard επέλεξε να επικεντρωθεί στην επιστροφή στη σκοτεινή και σκληρή εμφάνιση και αίσθηση των πρώτων δύο εκδόσεων και να τη συνδυάσει με το γρήγορο, διασκεδαστικό και εξαιρετικά λειτουργικό gameplay, την επιβράβευση λείας και τις συνεργατικές κατασκευές κλάσεων ενός παιχνιδιού δράσης ρόλων μετά το Diablo 3. Ακόμη και εκεί που η υποστήριξη μετά την κυκλοφορία του έχει χώρο για βελτίωση στο μέλλον, αυτό που λάβαμε κατά την κυκλοφορία ήταν μια φανταστική εμπειρία που ενώνει παλιούς θαυμαστές του Diablo και νέους για να δημιουργήσουν νέους χαρακτήρες και να πολεμήσουν μέσα από μια ισχυρή ιστορία καμπάνιας ενάντια στη Λίλιθ και τους υπηρέτες της .

Alan Wake 2

Για πολύ καιρό – περισσότερο από ένα 10ετία – φάνηκε ότι το Alan Wake 2 δεν θα συνέβαινε ποτέ. Δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί. Το αρχικό παιχνίδι είναι, κατάλληλα, ένα καλτ παιχνίδι, ένα αναστρεφόμενο παιχνίδι δράσης από τρίτο πρόσωπο που δημιούργησε έναν κόσμο στον οποίο ένας συγγραφέας έγκληματος-θρίλερ έπρεπε να πολεμήσει εναντίον των ίδιων δημιουργιών του. Η ιδέα ότι ένα τόσο περίεργο ιδιοφυές θα μπορούσε να λάβει μια συνέχεια μεγάλου προϋπολογισμού στη σημερινή βιομηχανία παιχνιδιών φαινόταν απίθανη το λιγότερο. Και όμως, όχι μόνο συνέβη, όπως τοποθέτησε ο κριτικός μας, αλλά “παρουσιάζει μια από τις πιο τολμηρές και πιο ενδιαφέρουσες σεναριακές ιστορίες επιβίωσης ανάμεσα στο Silent Hill 2, παρουσιάζοντάς τη με ομοιόμορφη κατεύθυνση τέχνης και ηχητικού σχεδιασμού, και αναζωογονεί το χαρακτηριστικό πυροβολικό βασισμένο στο φως της σειράς ως να έχει φορτωθεί και ξεκλειδωθεί με ένα φρέσκο πακέτο Energizers.” Ποιος δεν αγαπά μια ιστορία υποκειμένου σαν αυτή;

Νικητής: Baldur’s Gate 3

Ενώ φαινόταν αναπόφευκτο, δεδομένου ότι το Baldur’s Gate 3 έλαβε ένα 10 στην κριτική του, όπου τα άλλα τρία που μόλις διαβάσατε ήταν “μόλις” 9, μια κριτική είναι απλώς η άποψη ενός ατόμου. Για να κερδίσει σε οποιαδήποτε κατηγορία παιχνιδιού της χρονιάς η IGN, ένα παιχνίδι πρέπει να κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός ευρέος κοινού και να κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων από τους δεκάδες υπαλλήλους που αναγνωρίζονται ως παίκτες PC – και το 2023, είναι δίκαιο να πούμε ότι οι πιθανότητες γι’ αυτό ήταν εναντίον ενός φανταστικού φανταστικού παιχνιδιού ρόλων που στράφηκε βαριά στα κλασικά έργα της BioWare, τα οποία είχαν σχεδόν εξαφανιστεί αφού οι αρχηγοί του αρχικού είδους κυνήγησαν περισσότερο δράση-κατευθυνόμενες κοινότητες.

Δείτε επίσης: Baldur’s Gate 3: Επίλογος, Πανοπλία και Βελτιώσεις στο Patch 5!

Αλλά αν κάποιος μπορούσε να επιτύχει αυτήν την ηρωική πράξη, είναι η Larian: ένα στούντιο που, με το εξαιρετικά δημοφιλές Divinity: Original Sin 2, είχε ήδη αποδείξει ότι η ομάδα του μπορεί να κατασκευάσει το είδος της επικής περιπέτειας που αντιδρά στις αποφάσεις μας με τρόπους που πολλοί από εμάς θα σταθούμε σε γραμμές για να βυθιστούμε σε ολόκληρες εβδομάδες εργασίας ωρών, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε να μάθουμε τα κόλπα ενός βαθιάς συστήματος μάχης με σειρά σκέψης. Με το Baldur’s Gate 3, απέδειξε ότι ξεκινούσε μόλις.

Απλά δεν υπάρχουν άλλα RPG εκεί έξω που να μπορούν να ταιριάξουν στην εμβέλεια και την κλίμακα του Baldur’s Gate 3 όσον αφορά τους πολύπλοκους, καλά γραμμένους χαρακτήρες που θα σας προκαλέσουν με επιλογές που θα σας κάνουν να ιδρώνετε, ειδικά όταν έχετε μάθει με τον δύσκολο τρόπο ότι οι επιλογές σας έχουν σημασία, μη μιλώντας καν για τον πλούτο τους που παρουσιάζει σε τόσες πολλές λεπτομέρειες κινηματογραφικού σχεδίου. Με αυτήν την πολλή φιλοδοξία εκτείνεται, δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους αναφορών για προβλήματα και να προχωρήσουν μπροστά με τις περιπέτειές τους, ειδικά καθώς η Larian εμπνέει συνεχώς εμπιστοσύνη με συχνές και επιθετικές ενημερώσεις. Είναι αυτή η είδους ακλόνητη αφοσίωση σε αυτό που αυτός ο τύπος RPG μπορεί και πρέπει να επιτύχει που εμπνέει την πιστολαικία των gamers, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ομάδας των ψηφοφόρων του IGN που – με μεγάλη διαφορά – το επέλεξαν ως το PC game της χρονιάς για το 2023.

Δείτε ακόμα: Valve: Ζητά από τους χρήστες του Steam Deck την αποφυγή εισπνοής αναθυμιάσεων της συσκευής

Τα κορυφαία παιχνίδια για το Steam Deck

Με βάση τους καθημερινά ενεργούς παίκτες περιλαμβάνουν τα εξής: Elden Ring, Dave the Diver, Hogwarts Legacy, The Witcher III: Wild Hunt, Baldur’s Gate 3, Resident Evil 4 Remake, Grand Theft Auto V, Half-Life, Starfield, Vampire Survivors, Armored Core VI: Fires of Rubicon, και Cyberpunk 2077.

Τα πιο παιγμένα παιχνίδια από καθημερινούς ενεργούς παίκτες που χρησιμοποιούν χειριστήριο περιλαμβάνουν τα εξής: Call of Duty HQ, Armored Core VI: Fires of Rubicon, Rocket League, FIFA 23, Hogwarts Legacy, Elden Ring, FC 24, Street Fighter 6, Resident Evil 4 Remake, Starfield, NBA 2K23, και Apex Legends.

Τέλος, οι κορυφαίες εμπειρίες VR που μετρούνται με βάση τα συνολικά έσοδα περιλαμβάνουν τα εξής: Boneworks, Blade & Sorcery, Bonelab, Beat Saber, Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2, Gorilla Tag, Half-Life: Alyx, VTOL VR, Pavlov, The Elder Scrolls V: Skyrim VR, Into the Radius, και Ghosts of Tabor.

Πηγή: ign.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS