ΑρχικήsecurityGoogle Groups: Σταματά να υποστηρίζει το Usenet για να καταπολεμήσει spam περιεχόμενο

Google Groups: Σταματά να υποστηρίζει το Usenet για να καταπολεμήσει spam περιεχόμενο

Η Google ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Usenet groups στην πλατφόρμα Google Groups, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το spam περιεχόμενο.

Google Groups Usenet spam

Η διακοπή υποστήριξης θα ξεκινήσει το επόμενο μήνα και συγκεκριμένα από τις 22 Φεβρουαρίου 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να δημοσιεύουν, να εγγράφονται ή να προβάλλουν νέο περιεχόμενο Usenet μέσω του Google Groups.

Ωστόσο, το περιεχόμενο Usenet που έχει δημοσιευτεί πριν από αυτήν την ημερομηνία θα παραμείνει προσβάσιμο για προβολή και αναζήτηση στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Google Photos: Πώς να δημιουργήσετε κοινόχρηστα άλμπουμ

Η Google λέει ότι η αλλαγή οφείλεται κυρίως στη μείωση των ομάδων Usenet που βασίζονται σε κείμενο. Τώρα, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται κυρίως για κοινή χρήση αρχείων ή για ανάρτηση spam μηνυμάτων. Το Usenet χρησιμοποιείται πλέον συνήθως για την κοινή χρήση περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως βιντεοπαιχνίδια, εφαρμογές, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Τα τελευταία χρόνια, η νόμιμη δραστηριότητα σε text-based Usenet groups έχει μειωθεί σημαντικά, επειδή οι χρήστες έχουν μετακινηθεί σε πιο σύγχρονες τεχνολογίες και μορφές, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα φόρουμ που βασίζονται στο διαδίκτυο“, εξηγεί η εταιρεία. “Μεγάλο μέρος του περιεχομένου που διανέμεται μέσω του Usenet σήμερα είναι binary (non-text) file sharing που δεν υποστηρίζει το Google Groups, καθώς και spam περιεχόμενο“.

Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί και το τέλος των Network News Transfer Protocol (NNTP) server services της Google, συμπεριλαμβανομένου του content peering με άλλους διακομιστές NNTP.

Δείτε επίσης: Google Maps: Πώς να βρείτε σταθμευμένα οχήματα

Φυσικά, αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει το non-Usenet περιεχόμενο στο Google Groups, το οποίο περιλαμβάνει και τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες και οργανισμούς στην πλατφόρμα.

Για όσους χρησιμοποιούν ενεργά περιεχόμενο Usenet, η Google δίνει κάποιες συμβουλές. Οι χρήστες καλούνται να βρουν έναν νέο Usenet client και έναν public Usenet server (υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές).

Επίσης, δεδομένου ότι το Usenet είναι ένα distributed σύστημα, δεν υπάρχει ανάγκη για μετεγκατάσταση δεδομένων. Όλο το περιεχόμενο Usenet που είναι προσβάσιμο αυτήν τη στιγμή στο Google Groups θα μπορεί να είναι διαθέσιμο στους νέους διακομιστές που θα επιλέξουν οι χρήστες. Μόλις επιλεγεί νέος client και server, οι χρήστες θα μπορούν απλώς να επιλέξουν ξανά τις προτιμώμενες ομάδες τους για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με το περιεχόμενο του Usenet.

Η απόφαση της Google να σταματήσει την υποστήριξη για το Usenet μέσω των Google Groups αναμένεται να βοηθήσει πράγματι στην καταπολέμηση του spam περιεχομένου με διάφορους τρόπους. Αρχικά, όπως προείπαμε, το Usenet έχει γίνει ευρέως γνωστό ως πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από spammers για να διανέμουν ανεπιθύμητα μηνύματα.

Δείτε επίσης: Google: Κατηγορείται για παρακολούθηση ακόμη και σε “Incognito mode”

Δεύτερον, το Usenet δεν έχει τα ίδια επίπεδα προστασίας από spam όπως άλλες πιο σύγχρονες πλατφόρμες. Σταματώντας την υποστήριξη, η Google ελπίζει να αποθαρρύνει τους spammers από τη χρήση της ως εργαλείο για τη διανομή spam.

Τρίτον, η Google θα μπορεί να επικεντρωθεί στην παροχή καλύτερης προστασίας από spam στις υπόλοιπες υπηρεσίες της, όπως το Gmail, αφού δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί για την καταπολέμηση του spam στο Usenet.

Τέλος, η κίνηση αυτή μπορεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους spammers ότι οι εταιρείες τεχνολογίας δεν θα ανεχτούν την κατάχρηση των πλατφορμών τους για τη διανομή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS