ΑρχικήinetΤο TikTok αναγκάζει τους χρήστες να δίνουν τα iPhone password τους για...

Το TikTok αναγκάζει τους χρήστες να δίνουν τα iPhone password τους για ασαφείς λόγους

Στο TikTok, η ασφάλεια αμφισβητείται με τα αιφνίδια αιτήματα κωδικού πρόσβασης και τις προκλήσεις του ‘Restricted Mode’.

Στο TikTok, η ασφάλεια αμφισβητείται με τα αιφνίδια αιτήματα κωδικού πρόσβασης και τις προκλήσεις του 'Restricted Mode'.

Χρήστες του TikTok αναρωτιούνται για την αναπάντεχη απαίτηση εισαγωγής κωδικού πρόσβασης του iPhone προκειμένου να προβάλλουν περιεχόμενο στη δημοφιλή αυτή εφαρμογή. Η έλλειψη σαφών εξηγήσεων από το TikTok και οι ανησυχητικές προηγούμενες εξελίξεις σχετικά με κατασκοπεία επί δημοσιογράφων προκαλούν ανησυχία. Ειδικοί υποδεικνύουν πιθανούς λόγους, αλλά η αβεβαιότητα παραμένει.

Η ανησυχία εντοπίστηκε όταν χρήστες του TikTok αναγκάστηκαν να καταχωρίσουν τον κωδικό πρόσβασης τους για πρόσβαση σε περιεχόμενο. Η έλλειψη διευκρινίσεων από το TikTok προκαλεί ανησυχία, ειδικά μετά τις προηγούμενες καταγγελίες περί κατασκοπείας. Ενώ ειδικοί προτείνουν πιθανολογούμενες αιτίες, η ασάφεια διατηρείται.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση του Νεπάλ απαγορεύει το TikTok

Η ανησυχητική απαίτηση για κωδικό πρόσβασης στο TikTok παρατηρήθηκε τα τελευταία χρονικά διαστήματα, συγχρόνως με ενημερώσεις ασφαλείας από την Apple για τους χρήστες iPhone. Η εφαρμογή μπορεί να αναζητά προσωρινά μέτρα ασφαλείας ή να σχετίζεται με αλλαγές στη λειτουργία της.

Οι χρήστες εκφράζουν ανησυχία σχετικά με την απαιτούμενη εισαγωγή κωδικού πρόσβασης στο TikTok, με ειδικούς να παρουσιάζουν πιθανολογούμενους λόγους. Η έλλειψη σαφών εξηγήσεων από την εφαρμογή προκαλεί αβεβαιότητα.

Το Restricted Mode ενδέχεται να αιτηθεί έναν κωδικό πρόσβασης ως μέτρο λογοκρισίας για το περιεχόμενο, σύμφωνα με το Dataconomy. Ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι σχεδόν πάντα κακή ιδέα, ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες, να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας λόγω των κινδύνων ασφαλείας και των απειλών phishing.

Δείτε ακόμα: TikTok: Εξερευνά ένα πρόγραμμα συνδρομής χωρίς διαφημίσεις;

Σε αυτήν την περίπτωση, φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν βρει κατάλληλες λύσεις. Χρήστες του TikTok που κλήθηκαν να δώσουν τους κωδικούς τους ανέφεραν σε μια συζήτηση στο Reddit ότι το πρόβλημα εξαφανίστηκε μετά την ενημέρωση της εφαρμογής τους στην έκδοση 32.5.0.

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος γρήγορης αποφυγής αυτού του προβλήματος. “Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι αποφεύγουν την πρόταση για τον κωδικό πρόσβασης επιλέγοντας ‘ακύρωση‘, υποδηλώνοντας ότι αυτό ενδέχεται να είναι ένα σφάλμα παρά ένα επιδιωκόμενο χαρακτηριστικό,” σύμφωνα με το Dataconomy.


“Το TikTok και το ‘Restricted Mode’: Προκλήσεις και Λύσεις”

Σημειώνεται επίσης ότι η απενεργοποίηση της περιορισμένης λειτουργίας ενδέχεται να λειτουργήσει επίσης. Αυτά τα ανησυχητικά νέα έρχονται λίγο μετά από εκτιμήσεις του Κοινοβουλευτικού Σενατέρ John Fetterman, ο οποίος κατηγόρησε το TikTok για την "παραμόρφωση" της αντίληψης πολλών νέων σχετικά με την τρέχουσα σύγκρουση Ισραήλ και Γάζα. Τον Σεπτέμβριο, οι ευρωπαίοι ρυθμιστές επέβαλαν πρόστιμο 368 εκατομμυρίων δολαρίων στο TikTok λόγω αδυναμίας προστασίας της ιδιωτικότητας των παιδιών

Σημειώνεται επίσης ότι η απενεργοποίηση της περιορισμένης λειτουργίας ενδέχεται να λειτουργήσει επίσης. Αυτά τα ανησυχητικά νέα έρχονται λίγο μετά από εκτιμήσεις του Κοινοβουλευτικού Σενατέρ John Fetterman, ο οποίος κατηγόρησε το TikTok για την “παραμόρφωση” της αντίληψης πολλών νέων σχετικά με την τρέχουσα σύγκρουση Ισραήλ και Γάζα. Τον Σεπτέμβριο, οι ευρωπαίοι ρυθμιστές επέβαλαν πρόστιμο 368 εκατομμυρίων δολαρίων στο TikTok λόγω αδυναμίας προστασίας της ιδιωτικότητας των παιδιών. Στα τέλη του 2022, ο Διευθυντής του FBI Christopher Wray προειδοποίησε τους νομοθέτες για “εθνικές ανησυχίες” όσον αφορά το κινεζικό TikTok.

Πηγή πληροφοριών: https://nypost.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS