ΑρχικήGamingNintendo Switch 2: Θα κυκλοφορήσει φέτος η κονσόλα;

Nintendo Switch 2: Θα κυκλοφορήσει φέτος η κονσόλα;

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν αναφορές που λένε ότι η Nintendo μπορεί να κυκλοφορήσει τη νέα κονσόλα Switch 2 φέτος.

Nintendo Switch 2

Το αρχικό Nintendo Switch κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017 ως μια υβριδική κονσόλα, όπου οι παίκτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να παίξουν στις τηλεοράσεις τους, αλλά και να κάνουν σύνδεση σε ένα tablet και να παίξουν εν κινήσει.

Αυτός ο συνδυασμός οικιακής κονσόλας και παιξίματος mobile games, αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής στους παίκτες. Η Nintendo έχει πουλήσει 132,46 εκατομμύρια μονάδες του Switch, καθιστώντας το τη δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα της εταιρείας μετά το φορητό Nintendo DS.

Δείτε επίσης: Daggerfall Unity: Το δωρεάν RPG της Bethesda είναι επιτέλους έτοιμο

Επιπλέον, από την κυκλοφορία του Switch, οι μετοχές της Nintendo αυξήθηκαν περισσότερο από 200%. Η κονσόλα βοήθησε την εταιρεία να διατηρήσει τη δυναμική της όλα αυτά τα χρόνια, ανάμεσα στους άλλους ανταγωνιστές.

Τα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Mario, Zelda και Pokemon θεωρούνται από τα καλύτερα του Switch.

Υπάρχουν όμως σημάδια ότι οι πωλήσεις αρχίζουν να επιβραδύνονται και η Nintendo χρειάζεται κάτι νέο για να τραβήξει ξανά το ενδιαφέρον των χρηστών. Στα αποτελέσματα του τριμήνου Σεπτεμβρίου, η Nintendo είπε ότι τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση και τα κέρδη μειώθηκαν κατά 19%.

Σύμφωνα με πηγές του CNBC, η νέα συσκευή θα κυκλοφορήσει το 2024, πιθανότατα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το αρχικό Switch είναι πλέον σχεδόν 7 ετών, οι πωλήσεις μειώνονται… Άρα είναι πλέον η ώρα για ένα νέο σύστημα Nintendo φέτος“, φέρεται να είπε ο Serkan Toto στο CNBC.

Ο Piers Harding-Rolls, διευθυντής έρευνας παιχνιδιών στην Ampere Analysis, αναμένει την κυκλοφορία του Nintendo Switch 2 το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Δείτε επίσης: Οι τεχνολογικές και gaming προβλέψεις για το 2024 από αναλυτές

Για τον Atul Goyal, διευθύνοντα σύμβουλο της Jefferies, οι χρόνοι κυκλοφορίας θα εξαρτηθούν από τις πρόσφατες πωλήσεις. Ο Goyal πιστεύει ότι εάν το Switch παρέμεινε δημοφιλές το τρίμηνο των διακοπών, τότε η Nintendo θα μπορούσε να προωθήσει μια νέα κονσόλα μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Εάν οι πωλήσεις δεν ήταν καλές κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, η νέα συσκευή μπορεί να κυκλοφορήσει νωρίτερα, την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα αποτελέσματα του τριμήνου Δεκεμβρίου.

Η κυκλοφορία μιας νέας κονσόλας (Switch 2) φέτος θα επιτρέψει στη Nintendo να αξιοποιήσει τη δημοτικότητα ορισμένων βασικών χαρακτήρων της μετά τις κυκλοφορίες ταινιών. ΤοThe Super Mario Bros. Movieέχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων από την κυκλοφορία του τον Απρίλιο. Ήδη από τον Ιούνιο του 2023, η εταιρεία είδε άνοδο στα έσοδα. Τον Νοέμβριο, η Nintendo είπε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει μια ταινία live-action του The Legend of Zelda, ενός από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της.

Nintendo Switch 2

Αν και δεν γνωρίζουμε πολλά για τη νέα κονσόλα, οι αναλυτές αναμένουν ότι θα ακολουθήσει την ίδια υβριδική προσέγγιση που είχε και το αρχικό Switch.

Περιμένω ότι η επόμενη κονσόλα της Nintendo θα είναι συνέχεια του Switch, καθώς η προσέγγιση της υβριδικής συσκευής ήταν τόσο επιτυχημένη“, είπε ο Harding-Rolls. Ωστόσο, αναμένονται κάποιες αναβαθμίσεις.

Από την άλλη, ο Toto της Kantan Games αναμένει ότι θα είναι μια “νέα συσκευή και όχι απλώς μια αναβάθμιση“.

Μια τέτοια προσέγγιση, που βασίζεται στην επιτυχία του Switch, έχει νόημα για πολλούς.

Δείτε επίσης: Kim Kardashian: Hollywood: Τέλος εποχής για το παιχνίδι

Θα είναι το ίδιο επιτυχημένο το ‘Switch 2’;

Ο Harding-Rolls είπε ότι η απόδοση της νέας κονσόλας θα επηρεαστεί από τη διαθεσιμότητα του προϊόντος. Ωστόσο, είπε ότι μπορεί να το δει να “επιτυγχάνει παρόμοια επίπεδα με το αρχικό Switch κατά την πρώτη περίοδο πωλήσεων του τέταρτου τριμήνου“.

Αναλυτές στη Moffett Nathanson είπαν ότι το Switch 2 είναι απίθανο να “φτάσει ή να ξεπεράσει το Switch”, υποστηρίζοντας ότι η τρέχουσα κονσόλα Nintendo επωφελήθηκε την αγορά κονσολών παιχνιδιών, ενώ οι άνθρωποι έμεναν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Μένει να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει όντως η συσκευή και αν οι χρήστες θα την υποδεχτούν όπως το αρχικό ‘Switch.

Γενικά, η ιδέα του ‘Switch 2’ από τη Nintendo έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινότητα των gamers. Πολλοί εκφράζουν την ανυπομονησία τους για την κυκλοφορία της νέας κονσόλας, ενώ άλλοι είναι περίεργοι για τις βελτιώσεις και τις καινοτομίες που θα φέρει.

Στα διάφορα φόρουμ και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι gamers συζητούν εντατικά για τις πιθανές δυνατότητες του ‘Switch 2’. Αναμένουν μεγαλύτερη ανάλυση, καλύτερη απόκριση στον έλεγχο και περισσότερες επιλογές παιχνιδιών.

Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια μερίδα της κοινότητας που είναι σκεπτική σχετικά με την ανακοίνωση. Αυτοί οι gamers ανησυχούν για το κόστος της νέας κονσόλας και αναρωτιούνται αν οι βελτιώσεις θα αξίζουν την επένδυση.

Συνολικά, η ανακοίνωση του ‘Switch 2’ έχει προκαλέσει μια μείξη ανυπομονησίας, περιέργειας και σκεπτικισμού στην κοινότητα των gamers. Είναι σαφές ότι η Nintendo έχει την προσοχή όλων και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα προσφέρει η νέα κονσόλα.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS