ΑρχικήSecurityΠοιοί παράγοντες διαμόρφωσαν την κυβερνοασφάλεια το 2023;

Ποιοί παράγοντες διαμόρφωσαν την κυβερνοασφάλεια το 2023;

Η κυβερνοασφάλεια διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες, το 2023 όμως ξεχώρισαν τρεις βασικοί που επηρέασαν την ασφάλεια των οργανισμών.

κυβερνοασφάλεια 2023

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μείωσε την περίοδο αναφοράς μετά από την παραβίαση σε τέσσερις ημέρες, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε σε κυβερνοεπιθέσεις. Το ransomware επέστρεψε δυνατότερο μετά την υποχώρησή του το 2022.

Διαβάστε ακόμα: Vigilant Ops: Επέκταση κυβερνοασφάλειας στον ιατρικό κλάδο

Επαγγελματίες ασφάλειας προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές, ενισχύοντας τις πρακτικές τους. Ωστόσο, η ανισορροπία στις δεξιότητες μεταξύ των χάκερς και των θυμάτων έχει επηρεάσει την ασφάλεια στο cloud, με επιθέσεις που στοχεύουν στα περιουσιακά στοιχεία και την εκμετάλλευση κακόβουλου λογισμικού. Εκτιμάται ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τον τομέα έως το 2024.

Η ασφάλεια του cloud παραμένει ένα ζήτημα κρίσιμο, με προβλήματα διαρροής δεδομένων να ανακύπτουν σε πλατφόρμες όπως το Salesforce και εφαρμογές γνωριμιών. Οι εσφαλμένες διαμορφώσεις αποτελούν απειλή για τους οργανισμούς, καθώς υπάρχει κίνδυνος απώλειας δεδομένων ή απόρριψης πληροφοριών στο cloud. Περίπου 30% των αρχείων στο δημόσιο cloud περιέχουν προσωπικά στοιχεία. Προβλέπεται ότι το 2024 θα αναπτυχθούν επιθέσεις βασιζόμενες σε τεχνητή νοημοσύνη, με τους χάκερς να εκμεταλλεύονται το χάσμα γνώσης στον τομέα του cloud. Τα δυνητικά θύματα πρέπει να υιοθετήσουν εργαλεία με τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση και την άμεση αντίδραση.

κυβερνοασφάλεια 2023

Δείτε περισσότερα: Προβλέψεις της Barclays για Κυβερνοασφάλεια & Cloud το 2024

Σύμφωνα με μια έρευνα για την κυβερνοασφάλεια που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2023, το 43% των οργανισμών είχε μεταφέρει το ήμισυ των εργασιών του στο cloud, ενώ το 48% χρησιμοποιούσε τρεις ή περισσότερους παρόχους. Μόνο το 1% δήλωσε ότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου το cloud.

Πηγή: scmagazine.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS