ΑρχικήinetNASA: Το Peregrine 1 δεν έχει καμία πιθανότητα να προσεδαφιστεί στο φεγγάρι

NASA: Το Peregrine 1 δεν έχει καμία πιθανότητα να προσεδαφιστεί στο φεγγάρι

Το Peregrine 1 της NASA, που εκτοξεύθηκε από τις ΗΠΑ μετά από μισό αιώνα δεν έχει “καμία πιθανότητα” να πραγματοποιήσει επιτυχημένη προσεδάφιση στην επιφάνεια του φεγγαριού, λόγω διαρροής καυσίμου, ανακοίνωσαν οι χειριστές του, προσθέτοντας ότι ο στόχος τους είναι πλέον να ταξιδέψει όσο το δυνατόν περισσότερο πριν χάσει την ενέργεια του.

Δείτε επίσης: Το πρώτο αμερικανικό διαστημόπλοιο προσεδαφίζεται στο φεγγάρι μετά το Apollo

Το Peregrine 1, το οποίο στόχευε να γίνει το πρώτο εμπορικό διαστημικό ρομπότ που θα πραγματοποιήσει προσγείωση στο φεγγάρι, υπέστη “κρίσιμη απώλεια καυσίμων” λίγες ώρες μετά την απογείωσή του τη Δευτέρα, λόγω μιας “ανωμαλίας” στο σύστημα κίνησης, σύμφωνα με την Astrobotic, την αμερικανική εταιρεία πίσω από το έργο.

NASA

Αρχικά φοβούμενοι ότι το διαστημόπλοιο δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί προς τον ήλιο για να φορτίσει τις μπαταρίες του, η ομάδα της Astrobotic ανακοίνωσε ότι είχε επιτύχει μια “αυθόρμητη μανούβρα” και ο ηλιακός συλλέκτης λειτουργούσε.

Ωστόσο, σε μια νεότερη δήλωση, η εταιρεία με έδρα το Πίτσμπουργκ ανέφερε ότι οι προωθητικές μονάδες του “πιθανώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για άλλες 40 ώρες το πολύ“. Πρόσθεσε: “Σε αυτό το σημείο, ο στόχος είναι να φέρουμε το Peregrine όσο το δυνατόν πιο κοντά στην απόσταση από τη Σελήνη πριν χάσει τη δυνατότητά του να διατηρήσει τη θέση του απέναντι στον ήλιο και στη συνέχεια να χάσει την ενέργειά του.

Δείτε ακόμα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στο Φεγγάρι μετά από 50 χρόνια

Στην πιο πρόσφατη ενημέρωσή της, που δόθηκε την Τρίτη, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το διαστημόπλοιο δεν είχε, δυστυχώς, καμία πιθανότητα για προσεδάφιση στο φεγγάρι. Η ενημερωμένη αποστολή είχε ως στόχο τη συλλογή δεδομένων από το Peregrine 1 τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μια μελλοντική αποστολή προσγείωσης στο φεγγάρι, πρόσθεσε η Astrobotic.

Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος, που μεταφέρει επιστημονικό εξοπλισμό της NASA, εκτοξεύθηκε με τον πύραυλο Vulcan Centaur από το Κέιπ Κανάβεραλ, σηματοδοτώντας την πρώτη χρήση του νέου ισχυρού πυραύλου που κατασκευάστηκε από τη United Launch Alliance, μια κοινοπραξία της Boeing και της Lockheed.

Το Peregrine είχε προγραμματιστεί να προσεδαφιστεί στο φεγγάρι στις 23 Φεβρουαρίου, όπου θα άρχιζε να συλλέγει δεδομένα για την επιφάνεια του φεγγαριού, προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα για μελλοντικές ανθρώπινες αποστολές.

Δείτε επίσης: NASA: Έβαλε στόχο να αγοράσει ορυκτά από το φεγγάρι!

Ανταποκρινόμενη στις αναφορές για την αποτυχία, η NASA ανέφερε ότι συνεργάζεται με την Astrobotic για να εντοπίσει την πραγματική αιτία του προβλήματος, προσθέτοντας: “Το διάστημα είναι δύσκολο“.

Πηγή: The Guardian

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS