ΑρχικήinetTSMC: Αντισταθμίζει τη μείωση ζήτησης για iPhone με AI chips

TSMC: Αντισταθμίζει τη μείωση ζήτησης για iPhone με AI chips

Ο κατασκευαστής chips της Apple, TSMC, ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι αναμενόταν για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και αναφέρει ότι αυτό οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση για επεξεργαστές υψηλής απόδοσης, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.

tsmc επεξεργαστές

Η TSMC έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο παρελθόν λόγω μείωσης της ζήτησης, καθώς οι κατασκευαστές smartphone και φορητών υπολογιστών είχαν αποθηκεύσει επεξεργαστές κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας έλλειψης chip. Παρόλα αυτά, μέχρι τον Ιούλιο του 2023, αναφέρεται μια μείωση στα κέρδη, αλλά αναμένεται ότι το iPhone 15 θα συμβάλει στην ανάκαμψή της.

Δείτε περισσότερα: Η Τεχνητή Νοημοσύνη Στο Κέντρο των Σχεδίων της Apple

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πωλήσεις της Apple δεν αυξήθηκαν τόσο πολύ όσο αναμενόταν, παρ’ όλα αυτά η TSMC κατάφερε να αντισταθμίσει τα κέρδη της κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Η TSMC ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη ύψους 625,5 δισεκατομμυρίων NT$ (~18,40 δισεκατομμύρια €). Οι αναλυτές είχαν προβλέψει λίγο χαμηλότερα κέρδη, περίπου 19,83 δισεκατομμύρια δολάρια (~18,12 δισεκατομμύρια €).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος C.C. Wei δήλωσε ότι η εταιρεία πιστεύει, πως το ζήτημα των αποθεμάτων έχει επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, ο κ. Wei ανέφερε ότι η επιχείρηση επεξεργαστών υψηλής απόδοσης έχει ενισχυθεί από τη ζήτηση που προέρχεται από τις συσκευές Nvidia και AMD, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.

Η TSMC δεν έχει αποκαλύψει αναλυτικά τις πωλήσεις της, επομένως δεν είναι γνωστό, ποιό ποσοστό των κερδών του 2023 προέρχεται από την Apple. Παρόλα αυτά, παρόμοιες δηλώσεις του C.C. Wei για τα smartphones έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι το iPhone 15 έχει ανατρέψει τη γενική τάση πτώσης στις πωλήσεις της αγοράς των smartphones.

tsmc ai chips

Διαβάστε ακόμη: Qualcomm: Ο επεξεργαστής Snapdragon X Elite θα κοντράρει τις Intel, AMD, Apple

Παρά τη μείωση της ζήτησης για AI chips το 2023, η TSMC συνεχίζει να διευρύνει τις δραστηριότητές της στη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Αριζόνα.

Πηγή: appleinsider.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS