ΑρχικήinetWi-Fi 7: Πέντε φορές μεγαλύτερες ταχύτητες και λιγότερες παρεμβολές

Wi-Fi 7: Πέντε φορές μεγαλύτερες ταχύτητες και λιγότερες παρεμβολές

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, η Wi-Fi Alliance αποκάλυψε το Wi-Fi 7, το οποίο φέρνει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και χαμηλότερη καθυστέρηση, δύο πράγματα που είναι απαραίτητα για μια συσκευή όπως το Apple Vision Pro. Η τρέχουσα προδιαγραφή είναι το Wi-Fi 6E, το οποίο ουσιαστικά είναι το Wi-Fi 6 με επιπλέον υποστήριξη για τη ζώνη των 6GHz. Ωστόσο, δείτε πόσο πιο γρήγορο θα είναι το Wi-Fi 7 σε σύγκριση με το Wi-Fi 6E.

Δείτε επίσης: Wi-Fi: Το κόλπο των 30 δευτερολέπτων για να αποφευχθεί η συμφόρησης των Χριστουγέννων
Wi-Fi 7

Ενώ το Wi-Fi 6E έχει μια μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 9Gbps, το Wi-Fi 7 υποστηρίζει μια μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς έως και 46Gbps. Αυτό καθιστά το Wi-Fi 7 πέντε φορές ταχύτερο από το τρέχον Wi Fi. Σε χώρες όπου το Wi Fi έχει πρόσβαση στη ζώνη των 6 GHz, το Wi-Fi 7 θα διπλασιάσει το μέγεθος των καναλιών, προσφέροντας υποστήριξη για περισσότερη κίνηση και μειώνοντας την παρεμβολή. Το 4K QAM σημαίνει ότι οι μεταδόσεις μεταφέρουν 20% περισσότερα bits από ό,τι με το 1024 QAM που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή με το Wi-Fi 6E. Με άλλα λόγια, μπορεί να μεταδοθεί περισσότερα δεδομένα ταυτόχρονα.

Ο Kevin Robinson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wi-Fi Alliance, δήλωσε: “Η εισαγωγή του Wi-Fi CERTIFIED 7 σηματοδοτεί την εμφάνιση της τελευταίας γενιάς Wi Fi και θα είναι ένας παράγοντας επιτάχυνσης για τη μαζική υιοθέτηση του Wi-Fi 7. Η πιστοποίηση αυτή επιβεβαιώνει την αδιάλειπτη δέσμευσή μας να παρέχουμε προηγμένη τεχνολογία που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που οι χρήστες αντιλαμβάνονται το Wi-Fi, προσφέροντας μεγαλύτερες ταχύτητες, βελτιωμένη αποδοτικότητα και αυξημένη αξιοπιστία, που διευρύνουν τους ορίζοντες του τι είναι δυνατό μέσω του Wi-Fi.

Δείτε ακόμα: Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό Wi-Fi από το iPhone ή το iPad

Θα πάρει κάποιο χρόνο πριν δείτε τα smartphones να υποστηρίζουν το νέο πρότυπο Wi-Fi. Ο αναλυτής της Haitung Securities, Jeff Pu, ανέφερε σε πελάτες πριν λίγους μήνες ότι το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max θα είναι οι πρώτες Apple συσκευές που θα λειτουργούν με το Wi-Fi 7 το 2024. Αναμένεται η κυκλοφορία αυτών των τηλεφώνων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Wi-Fi 7 είναι ιδανικό για συσκευές εικονικής πραγματικότητας όπως το Vision Pro, το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν η Apple θα είναι σε θέση να έχει έτοιμο τον νέο υπολογιστή της έως την 2η Φεβρουαρίου για να υποστηρίξει το Wi-Fi 7.

ταχύτητες

Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν εικασίες ότι το Samsung Galaxy S24 Ultra θα υποστηρίξει το Wi-Fi 7, θα μπορούσαμε να δούμε το Vision Pro να κάνει το ίδιο. Μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε επίσης: Πώς να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi σε Android;

Ένα από τα πιθανά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Wi-Fi 7 είναι η ανάγκη για ενισχυμένη ασφάλεια. Με την αύξηση της ταχύτητας και της χωρητικότητας, το Wi Fi 7 θα πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών από επιθέσεις κυβερνοασφάλειας. Επιπλέον, η συμβατότητα με παλαιότερες συσκευές και τεχνολογίες Wi Fi μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Το Wi-Fi 7 θα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργεί αποτελεσματικά με συσκευές που χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις Wi Fi, χωρίς να θυσιάζει την απόδοση ή την ασφάλεια.

Η ανάγκη για ευρεία κάλυψη και σταθερότητα σήματος είναι άλλο ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το Wi-Fi 7 θα πρέπει να παρέχει σταθερό σήμα σε μεγάλες αποστάσεις και σε περιβάλλοντα με πολλά εμπόδια, όπως τα κτίρια. Τέλος, η ανάγκη για ενεργειακή αποδοτικότητα είναι ένα άλλο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το Wi-Fi 7 θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει υψηλής ταχύτητας και υψηλής χωρητικότητας σύνδεση, χωρίς να καταναλώνει υπερβολική ενέργεια, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών.

Πηγή: Phone Arena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS