ΑρχικήinetPornHub: Αποκλείει την πρόσβαση σε χρήστες στη Μοντάνα και τη Β. Καρολίνα...

PornHub: Αποκλείει την πρόσβαση σε χρήστες στη Μοντάνα και τη Β. Καρολίνα λόγω νόμων για επαλήθευση ηλικίας

Η εταιρεία media Aylo αποκλείει την πρόσβαση σε πολλούς από τους ιστότοπούς της, συμπεριλαμβανομένου του PornHub, σε χρήστες από τη Μοντάνα και τη Βόρεια Καρολίνα, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι νόμοι για την επαλήθευση της ηλικίας.

PornHub επαλήθευση ηλικίας

Πέρα από το PornHub, επηρεάζονται και οι ιστότοποι Tube8, RedTube και Brazzers που ανήκουν επίσης στην εταιρεία και προσφέρουν περιεχόμενο για ενήλικες.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, τέθηκαν σε ισχύ νέοι νόμοι επαλήθευσης ηλικίας στη Μοντάνα και τη Βόρεια Καρολίνα. Αυτοί οι κανονισμοί απαιτούν από ιστότοπους ενηλίκων να επαληθεύουν την ηλικία των επισκεπτών.

Η μη συμμόρφωση σε αυτό το νόμο, θα μπορούσε να επιτρέψει σε άτομα να κάνουν αγωγές εναντίον των εταιρειών που τρέχουν τα sites ενηλίκων, όπως το PornHub.

Δείτε επίσης: McDonald’s και Cactus Plant Flea Market: Όταν η Αθωότητα Της Παιδικής Ηλικίας Συναντά το Streetwear

Μια εμπορική οντότητα που εν γνώσει της και σκόπιμα δημοσιεύει ή διανέμει υλικό επιβλαβές για ανηλίκους στο Διαδίκτυο, από ιστότοπο που περιέχει σημαντικό μέρος του υλικού, πρέπει να λογοδοτήσει εάν δεν εκτελέσει μεθόδους επαλήθευσης ηλικίας για να ελέγχει την ηλικία των ατόμων που επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο υλικό“, αναφέρει ο νέος νόμος της Μοντάνα.

Η νομοθεσία της Βόρειας Καρολίνας προτείνει κάτι αντίστοιχο, ενώ λέει ότι οι γονείς ανηλίκων θα έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αστική αγωγή κατά των εταιρειών.

Παρόμοια νομοσχέδια επαλήθευσης ηλικίας υιοθετήθηκαν στη Γιούτα, στη Βιρτζίνια, στο Αρκάνσας, στο Μισισιπή και στο Τέξας τον περασμένο χρόνο, με έναν ομοσπονδιακό δικαστή να καταρρίπτει αργότερα το νομοσχέδιο του Τέξας.

Εάν κάποιος προσπαθήσει να επισκεφτεί τα sites ενηλίκων της Aylo, συμπεριλαμβανομένου του PornHub, από μία από αυτές τις πολιτείες, βλέπει ένα βίντεο με την πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων, Cherie DeVille, να διαβάζει μια δήλωση από την Aylo.

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι σας στη Γιούτα μας ζητούν να επαληθεύσουμε την ηλικία σας πριν σας επιτρέψουμε την πρόσβαση στον ιστότοπό μας. Ενώ η ασφάλεια και η συμμόρφωση αποτελούν προτεραιότητα, το να δίνετε την ταυτότητά σας κάθε φορά που θέλετε να επισκεφτείτε μια πλατφόρμα ενηλίκων δεν είναι η πιο αποτελεσματική λύση για την προστασία των χρηστών μας και στην πραγματικότητα θα θέσει σε κίνδυνο τα παιδιά και το απόρρητό σας“, αναφέρει η δήλωση.

Δείτε επίσης: Ο Κόσμος του Gaming στο Pornhub: Η Ανασκόπηση του 2023

Επιπλέον, η υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας χωρίς την κατάλληλη επιβολή δίνει στις πλατφόρμες τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα συμμορφωθούν ή όχι. Όπως έχουμε δει σε άλλες πολιτείες, αυτό απλώς οδηγεί την επισκεψιμότητα σε ιστότοπους με πολύ λιγότερα μέτρα ασφαλείας. Πολύ λίγοι ιστότοποι έχουν τα ισχυρά μέτρα ασφάλειας που εφαρμόζουμε επί του παρόντος. Για την προστασία των παιδιών και του απορρήτου των χρηστών, οποιαδήποτε νομοθεσία πρέπει να επιβάλλεται έναντι όλων των πλατφορμών που προσφέρουν περιεχόμενο για ενήλικες“.

Πράγματι, αυτού του είδους οι νομοθεσίες οδηγούν τους χρήστες που βρίσκονται κάτω από το όριο ηλικίας, να καταφέυγουν σε VPN για να παρακάμψουν τους περιορισμούς που έχει θέσει η πολιτεία τους για την πρόσβαση σε ιστότοπους ενηλίκων.

Το R Street think tank λέει ότι αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τους ιστότοπους ενηλίκων να μπλοκάρουν και το VPN traffic, καθώς θα μπορούσαν να εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας.

PornHub Μοντάνα Βόρεια Καρολίνα
PornHub: Αποκλείει την πρόσβαση σε χρήστες στη Μοντάνα και τη Β. Καρολίνα λόγω νόμων για επαλήθευση ηλικίας

Για παράδειγμα, προκειμένου να διασφαλιστεί η τέλεια συμμόρφωση με τη νομοθεσία της Γιούτα, οι πλατφόρμες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν όλους τους χρήστες VPN ως κατοίκους της Γιούτα ή να αποκλείουν εντελώς τα VPN“, αναφέρει η R Street.

Ο νόμος όχι μόνο δεν εξαιρεί ρητά το VPN traffic, αλλά λέει ότι “μια εταιρεία κοινωνικών μέσων δεν θα επιτρέπει σε έναν ανήλικο κάτοχο λογαριασμού στη Γιούτα να αλλάξει ή να παρακάμψει τους περιορισμούς πρόσβασης όπως απαιτείται από αυτήν την ενότητα“.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους χρήστες να στραφούν σε λιγότερο γνωστά και πιθανώς πιο επικίνδυνα προϊόντα VPN που δεν εντοπίζονται τόσο καλά, αλλά ενδέχεται να επιφέρουν επιπλέον κίνδυνο. Τον περασμένο μήνα, ψεύτικες επεκτάσεις VPN στον Chrome browser είχαν εγκατασταθεί σε 1,5 εκατομμύρια συσκευές. Οι φορείς απειλών είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιούν ψεύτικες εφαρμογές VPN για να προωθήσουν κακόβουλο λογισμικό που κλέβει πληροφορίες και backdoors για κινητά.

Δείτε επίσης: Louisiana: Πρόσβαση στο Pornhub μόνο με ταυτότητα

Οι νόμοι και οι κανονισμοί σχετικά με την επαλήθευση ηλικίας σε ιστότοπους ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένου του PornHub, στοχεύουν στην προστασία των ανηλίκων. Αυτοί οι νόμοι και κανονισμοί έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι μόνο τα άτομα που έχουν φτάσει στην νόμιμη ηλικία για να προβούν σε σεξουαλική δραστηριότητα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους περιεχόμενο. Αυτό συμβάλλει στην προστασία των ανηλίκων από την πρόσβαση σε περιεχόμενο που μπορεί να είναι επιβλαβές για την ανάπτυξή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες προκλήσεις, με κυριότερη την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Η διαδικασία επαλήθευσης ηλικίας απαιτεί την καταχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών.

Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της επαλήθευσης ηλικίας είναι συχνά αμφισβητήσιμη. Οι ανήλικοι μπορούν να παραβιάσουν το σύστημα, εισάγοντας λανθασμένες ημερομηνίες γέννησης ή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία κάποιου ενήλικα.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS