ΑρχικήsecurityHMG Healthcare: Επιβεβαίωσε παραβίαση δεδομένων

HMG Healthcare: Επιβεβαίωσε παραβίαση δεδομένων

Η HMG Healthcare, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στο Τέξας, έπεσε θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης το περασμένο καλοκαίρι, που οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων πελατών.

HMG Healthcare παραβίαση δεδομένων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η παραβίαση δεδομένων έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2023, αλλά έγινε γνωστή μόλις τον Νοέμβριο.

Δείτε επίσης: Fidelity National Financial: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1,3 εκατ. άτομα

Οι hackers έκλεψαν μη κρυπτογραφημένα δεδομένα πελατών που βρίσκονταν στους διακομιστές της εταιρείας. Μερικές από αυτές τις πληροφορίες είναι:

  • Ονόματα
  • Ημερομηνίες γέννησης
  • Στοιχεία επικοινωνίας
  • Πληροφορίες υγείας
  • Πληροφορίες σχετικά με ιατρική περίθαλψη
  • Αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης ή/και αρχεία απασχόλησης.

Η HMG Healthcare ερευνά το περιστατικό, αλλά δεν έχει ανακαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση. Ωστόσο, η παραβίαση διακόπηκε, μόλις έγινε αντιληπτή.

Δείτε επίσης: 23andMe: Κατηγορεί τους πελάτες-θύματα για την παραβίαση δεδομένων

Δεν γνωρίζουμε, επίσης, πόσα άτομα έχουν επηρεαστεί από αυτή την παραβίαση δεδομένων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της HMG Healthcare, η εταιρεία έχει περίπου 3.500 ασθενείς και 4.100 υπαλλήλους. Εάν έχουν κλαπεί δεδομένα από τους υπαλλήλους και τους πελάτες του παρόχου, τότε ο αριθμός των ατόμων που επηρεάστηκαν θα μπορούσε να μετρηθεί σε δεκάδες χιλιάδες.

HMG Healthcare: Επιβεβαίωσε παραβίαση δεδομένων

Συνέπειες παραβιάσεων δεδομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

Οι δυνητικές συνέπειες των παραβιάσεων δεδομένων στον τομέα της υγείας και στις ιατρικές πληροφορίες των ατόμων μπορούν να είναι σοβαρές και επηρεάζουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των ατόμων. Όταν οι πληροφορίες υγείας πέφτουν σε λάθος χέρια, μπορεί να συμβεί αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών, όπως ιατρικές αναφορές, ιστορικό ασθενειών και πληροφορίες για τη θεραπεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση της ιδιωτικότητας και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία των ατόμων.

Οι παραβιάσεις δεδομένων υγείας μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απάτες και κλοπή ταυτότητας. Οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες υγείας για να παραπλανήσουν ή να κλέψουν την ταυτότητα των ατόμων, προκαλώντας οικονομική ζημία και προβλήματα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή τους.

Δείτε επίσης: HealthEC LLC: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 4,5 εκατ. ασθενείς

Επιπλέον, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας και κακή ποιότητα φροντίδας. Όταν οι πληροφορίες υγείας πέφτουν σε λάθος χέρια, μπορεί να υπάρξει κακή χρήση των πληροφοριών, λανθασμένη διάγνωση, λανθασμένη θεραπεία ή καθυστέρηση στην παροχή ιατρικής φροντίδας. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των ατόμων.

Τέλος, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να προκαλέσουν απώλεια εμπιστοσύνης στο σύστημα υγείας. Όταν οι πληροφορίες υγείας δεν προστατεύονται επαρκώς, οι ασθενείς μπορεί να απογοητευτούν και να αμφισβητήσουν την ικανότητα του συστήματος υγείας να προστατεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της εμπιστοσύνης και να δυσκολέψει τη συνεργασία μεταξύ ασθενών και παρόχων υγείας.

Πηγή: www.techradar.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS