ΑρχικήsecurityAndroid: Ενημέρωση ασφαλείας διορθώνει 58 ευπάθειες

Android: Ενημέρωση ασφαλείας διορθώνει 58 ευπάθειες

Τον Ιανουάριο του 2024, η Google κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για τα Android, διορθώνοντας 58 ευπάθειες, από τις οποίες 10 χαρακτηρίζονταν ως “υψηλού κινδύνου”.

android ευπάθειες

Οι ενημερώσεις περιλάμβαναν διορθώσεις σε ευπάθειες που αφορούν στοιχεία του πλαισίου και του συστήματος. Επιπλέον, παρείχαν ενημερώσεις για τις συσκευές Pixel, αντιμετωπίζοντας τρία ελαττώματα ασφαλείας σε εξαρτήματα της Qualcomm, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως “μέτριας σοβαρότητας”. Όλες οι ενημερωμένες συσκευές προστατεύθηκαν από τυχόν ευπάθειες και προβλήματα ασφαλείας που είχαν αντιμετωπιστεί σε προηγούμενες ενημερώσεις.

Δείτε περισσότερα: CISA: Προειδοποιεί για ευπάθειες σε προϊόντα των Apple & Adobe

Οι συσκευές Pixel που λειτουργούν με επίπεδο ασφαλείας έως την 5η Ιανουαρίου 2024, έχουν διορθωθεί για να αντιμετωπίζουν τις εν λόγω αδυναμίες και όλα τα σφάλματα που εξετάζονται στο δελτίο ασφαλείας του Android του Ιανουαρίου 2024.

Η Google ανακοίνωσε επίσης διορθώσεις για μια σοβαρή ευπάθεια στο λειτουργικό σύστημα, η οποία αντιμετωπίζεται μέσω μιας ενημέρωσης που περιλαμβάνει επίσης τα ανανεωμένα μέτρα ασφαλείας του Android που ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2024.

Όλα αυτά τα ελαττώματα αντιμετωπίστηκαν επίσης με μια ενημέρωση στο επίπεδο ενημέρωσης κώδικα 2024-01-05 για συσκευές Pixel Watch.

android ευπάθειες

Ο κόσμος του διαδικτύου δεν αναφέρεται καθόλου σε αυτές τις αδυναμίες που εκμεταλλεύονται οι επιθέσεις. Ωστόσο, συνιστάται σε όλους τους χρήστες να ενημερώνουν τις συσκευές τους τακτικά.

Πηγή: securityweek.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS