ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαMicrosoft AI: Βρήκε νέο υλικό για την αντικατάσταση των μπαταριών ιόντων λιθίου

Microsoft AI: Βρήκε νέο υλικό για την αντικατάσταση των μπαταριών ιόντων λιθίου

Η Microsoft AI συνεργάστηκε με το Εθνικό Εργαστήριο Βορειοδυτικού Ειρηνικού για την ανακάλυψη νέου υλικού που μπορεί να μειώσει την εξάρτηση από το λίθιο στην παραγωγή επαναφορτιζόμενων μπαταριών.

Microsoft AI παραγωγή επαναφορτιζόμενων μπαταριών

Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και την πλατφόρμα Azure Quantum Elements, οι αλγόριθμοι προέβλεψαν τα χαρακτηριστικά υλικών, επιταχύνοντας την έρευνα. Με εκατομμύρια δεδομένα από προσομοιώσεις, εκπαιδεύτηκαν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, επιτυγχάνοντας προβλέψεις ιδιοτήτων υλικών με ταχύτητα που είναι 1.500 φορές μεγαλύτερη από τους παραδοσιακούς υπολογισμούς. Η διαδικασία επιλογής ξεκίνησε με εκατομμύρια υποψήφια υλικά και σταδιακά περιορίστηκε σε 150 υλικά με δυναμικές ιδιότητες που εξερευνήθηκαν μέσω προσομοιώσεων που επιταχύνθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Goal Zero: Παρουσιάζει την οικιακή εφεδρική μπαταρία Haven

Η Microsoft, σε συνεργασία με το Pacific Northwest National Laboratory (PNNL), έχει αναπτύξει μια καινοτόμα τεχνολογία για την παραγωγή επαναφορτιζόμενων μπαταριών που θα απαιτούν λιγότερο λίθιο. Οι ερευνητές εκμεταλλεύτηκαν την τεχνογνωσία του PNNL και εφάρμοσαν πρακτικές αξιολογήσεις για να επιλέξουν τους 18 κορυφαίους υποψηφίους. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, της πλατφόρμας Azure Quantum Elements και της επιστημονικής τεχνογνωσίας, η Microsoft AI παρουσιάζει ένα υλικό ηλεκτρολύτη που χρησιμοποιεί 70% λιγότερο λίθιο από τις κλασικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, αντικαθιστώντας το με νάτριο. Αυτή η τεχνολογία υποστηρίζει ότι μπορεί να επιταχύνει τις καινοτομίες στη χημεία και στην επιστήμη των υλικών.

Δείτε περισσότερα: Μπαταρία iPhone: Πώς να Μεγιστοποιήσετε τη Διάρκεια Ζωής της με τη Σωστή Θερμοκρασία

Microsoft AI λίθιο

Ο Brian Abrahamson του PNNL επισημαίνει τη σημασία της ανάπτυξης νέων μπαταριών και περιγράφει τη διαδικασία ως πολύ απαιτητική. Η Microsoft προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επαναστατήσει σε όλους τους τομείς, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα εποχή επιστημονικών ανακαλύψεων.

Πηγή: techspot.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS