ΑρχικήbusinessΗ Κυριαρχία της Apple στην Αγορά Smartphone

Η Κυριαρχία της Apple στην Αγορά Smartphone

Apple Αγορά Smartphone

Η Apple ξεπερνάει όλους τους κατασκευαστές Android και φτάνει το “απόλυτο ρεκόρ” στο ποσοστό Αγοράς Smartphone, απολαμβάνοντας την πρώτη θέση για το 2023 – Ανάλυση της IDC για το 2023

Δείτε επίσης: Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Η εταιρεία έρευνας αγοράς IDC έχει δημοσιεύσει εντυπωσιακά νούμερα για το ποσοστό αγοράς smartphone για το 2023. Ο πρώτος κατασκευαστής smartphone της αγοράς είναι πλέον η Apple ενώ πουλάει δραματικά ακριβότερα τηλέφωνα.

Η IDC λέει πως η Apple έφτασε ένα “απόλυτο ρεκόρ ποσοστού αγοράς” για το 2023 και πως έχει “την πρώτη θέση ετησίως για πρώτη φορά ποτέ”. Η ομάδα αναλυτών λέει πως αυτό αντιπροσωπεύει “ένα είδος μετατόπισης εξουσίας” στην αγορά των smartphones.

Αυτό το ρεκόρ ποσοστό αγοράς smartphone βάζει την Apple στο 20,1% για το 2023, με αύξηση 3,7% σε σχέση με το 2022. Σχεδόν όλοι στην ομάδα του Android βρίσκονται πολύ κάτω, με τη Samsung τώρα στη δεύτερη θέση, έχοντας χάσει 13,6% το 2023, με ποσοστό αγοράς 19,4% για το έτος. Η κινεζική εταιρεία Xiaomi μειώνεται κατά 4,7% με ποσοστό αγοράς 12,5%, ενώ η Oppo (η μητρική εταιρεία της OnePlus) πέφτει κατά 9,9% και βρίσκεται τέταρτη, με 8,8% της αγοράς.

Αμέσως μετά είναι η “Transsion“, μια εταιρεία που σίγουρα δεν είναι γνωστή σε κάθε σπίτι, αλλά έχει μεγάλη παρουσία σε αναδυόμενες αγορές όπως η Αφρική. Η Transsion είναι μεγάλη νικήτρια, με αύξηση 30% από το 2022 στο 2023. Με ποσοστό αγοράς 8,1%, καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στα smartphone.

Apple Αγορά Smartphone

Δείτε επίσης: Swapery: Φορτίζει την Μπαταρία του Smartphone σε Δευτερόλεπτα

Η Apple συνήθως δεν είναι πρώτη στις πωλήσεις επειδή η μέση αγορά iPhone είναι πολύ ακριβότερη από μια μέση συσκευή Android. Τα φθηνότερα τηλέφωνα της Samsung μπορούν να βρεθούν γύρω στα $50, και ενώ μπορείτε να αγοράσετε ένα πολύ ακριβό αναδιπλούμενο που κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα iPhone, τα περισσότερα πουλημένα μοντέλα της Samsung είναι συχνά η μεσαία σειρά “A”, που κυμαίνεται στο εύρος $200-$450. Άλλοι κατασκευαστές Android βρίσκονται στην ίδια κατηγορία, με προϊόντα “halo” χαμηλού όγκου και φθηνές συσκευές υψηλού όγκου.

Σύμφωνα με τη λίστα μοντέλων με τις περισσότερες πωλήσεις του 2023 της Omdia, το πιο πωλημένο τηλέφωνο της Apple – και το πιο πωλημένο μοντέλο τηλεφώνου στον κόσμο – ήταν το iPhone 14 Pro Max που κοστίζει $1,100. Το δεύτερο πιο πωλημένο τηλέφωνο στον κόσμο είναι το iPhone 14 Pro που κοστίζει $1,000. Το τρίτο είναι το iPhone 14, το οποίο κόστιζε $800 για το μεγαλύτερο μέρος του 2023. Το φθηνότερο τηλέφωνο της Apple είναι το iPhone SE με κόστος $429, αλλά αυτό το μοντέλο δεν πουλιέται καλά.

Δείτε ακόμα: Τα Smartphones του 2024: Από τις Κάμερες Zoom στους Προηγμένους Επεξεργαστές στο Mid-Range

Το ουσιαστικό είναι ότι οι κατασκευαστές Android συνήθως κατακτούν αυτούς τους πίνακες με το πουλημένα φθηνά και μεσαία τηλέφωνα, αλλά η Apple κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση ενώ υπάρχει μόνο στον χώρο των μεσαίας έως υψηλής κατηγορίας τηλεφώνων. Ο όρος της βιομηχανίας γι’ αυτό είναι “μέση τιμή πώλησης” (ASP), και για το Q2 του 2023, η IDC έχει το μέσο Android τηλέφωνο στα $250, ενώ το μέσο iPhone κοστίζει $949.

Το 2020, η Apple ήταν τέταρτη στο ποσοστό αγοράς smartphone πίσω από τη Samsung, τη Huawei και τη Xiaomi, κάτι που είχε λόγο λόγω της ακριβότερης γκάμας προϊόντων της. Το 2023, η Apple ξεπέρασε όλους αυτούς τους κατασκευαστές Android πουλώντας δραματικά ακριβότερα προϊόντα. Η Nabila Popal της IDC κλείνει τα νούμερα λέγοντας: “Η συνεχής επιτυχία και ανθεκτικότητα της Apple οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξανόμενη τάση των προηγμένων συσκευών, που αντιπροσωπεύουν πλέον πάνω από το 20% της αγοράς, θερίζοντας κέρδη από επιθετικές προσφορές ανταλλαγής και προγράμματα χρηματοδότησης χωρίς τόκους.”

Πηγή: arstechnica

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS