ΑρχικήinetApple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Μετά την εισαγωγή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Ψηφιακή Αγορά (DMA), ο οποίος σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την επιρροή των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, αυτές οι τελευταίες επιδίδονται σε μια αναζήτηση για να κατανοήσουν πώς να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους κανόνες. Ανεξαρτήτως εάν έχουν βρει το κλειδί ή όχι, ο DMA θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο, οπότε πρέπει να αλάξουν τα πράγματα ή αλλιώς να αντιμετωπίσουν υψηλά πρόστιμα. Η Apple, μία από τις εταιρείες που πρέπει να συμμορφωθεί με τον κανονισμό για τις ψηφιακές αγορές (DMA), δεν έχει αποκαλύψει ακριβώς πώς σκοπεύει να τηρήσει τους κανόνες.

Δείτε επίσης: Η ανάπτυξη του App Store της Apple επιβραδύνεται

Apple

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Mark Gurman, αν διαμένετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ας δούμε τι συμβαίνει: θα μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές από άλλες πηγές εκτός του App Store, να πληρώνετε για υπηρεσίες χρησιμοποιώντας εξωτερικούς πάροχους πληρωμών και να απολαμβάνετε μια πιο ομαλή συνδεσιμότητα μεταξύ των εφαρμογών και των χαρακτηριστικών τόσο της Apple όσο και των τρίτων. Σύμφωνα με το Bloomberg, έναν έμπιστο ειδικό της Apple, ο τεχνολογικός γίγαντας από το Cupertino εξετάζει το ενδεχόμενο να χωρίσει το App Store σε δύο εκδόσεις – μία για την ΕΕ και μία για τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έκανε ό,τι μπορούσε, δοκιμάζοντας διάφορα κόλπα, για να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το App Store της δεν χρειάζεται να τηρεί τους κανόνες του DMA. Πήγε ακόμα και στο σημείο να υποστηρίξει ότι διαχειρίζεται όχι ένα, αλλά πέντε App Stores. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν το αγοράζει και είναι έτοιμη να επιβάλει τον νόμο στην Apple.

Μόλις τις προάλλες, η Margrethe Vestager, η μεγάλη αρχηγός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια Ευρώπη Προσαρμοσμένη στην Ψηφιακή Εποχή, συναντήθηκε με τον αφεντικό της Apple, Tim Cook. Αναφέρεται ότι συζήτησαν την εξέλιξη της διαμάχης για το εάν η Apple θα πρέπει να επιτρέψει εναλλακτικές λύσεις τρίτων για το App Store.

Δείτε ακόμα: Apple Developer: Η εφαρμογή θα υποστηρίζει και το WWDC

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Apple κρατάει κρυφά τα σχέδιά της, αλλά πιθανότατα θα μάθουμε τα πάντα μέχρι το Μάρτιο. Πιθανόν η Apple να κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση λογισμικού για να διευκολύνει την λειτουργία του App Store και τυχόν αλλαγές στο sideloading. Μέχρι τότε, και ακόμα και μετά, αν δεν βρίσκεστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το App Store παραμένει η καλύτερη επιλογή για την εγκατάσταση εφαρμογών στο iPhone σας.

Στο μέλλον, η Apple ενδέχεται να αισθάνεται λίγο πιο ελαφρύ το πορτοφόλι της λόγω της επιβράδυνσης της ροής μετρητών από το App Store στην Ευρώπη και της ανόδου νέων παραγόντων που μπορούν να αξιοποιήσουν περισσότερο την τεχνολογία του iPhone. Και μαντέψτε τι; Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο η αρχή. Η Ιαπωνία επίσης εργάζεται πάνω σε νέο νόμο που θα καθιστά υποχρεωτική για την Apple τη δυνατότητα πλευρικής εγκατάστασης στο iOS.

Δε θα ήταν παράξενο αν και άλλες χώρες ακολουθήσουν την τάση, με στόχο να ανοίξουν το App Store, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του.

Δείτε επίσης: Apple App Store: Μπλόκαρε πάνω από 1.7 εκατ. επικίνδυνες εφαρμογές το 2022

Το Apple App Store είναι ένα ψηφιακό κατάστημα που προσφέρει εφαρμογές για συσκευές iOS, όπως το iPhone και το iPad. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να κατεβάσουν εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί με το iOS SDK.

Επιπλέον, το App Store προσφέρει επίσης λειτουργίες αναζήτησης και περιήγησης, επιτρέποντας στους χρήστες να ανακαλύψουν νέες εφαρμογές. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε διάφορες κατηγορίες, όπως παιχνίδια, εκπαίδευση, επιχειρήσεις και πολλά άλλα, καθώς και να αναζητήσουν συγκεκριμένες εφαρμογές.

Το Apple App Store παρέχει επίσης λειτουργίες αξιολόγησης και κριτικής, επιτρέποντας στους χρήστες να αφήνουν κριτικές και να βαθμολογούν τις εφαρμογές. Αυτό βοηθά στην παροχή ανατροφοδότησης στους προγραμματιστές και στην ενημέρωση των μελλοντικών χρηστών για την ποιότητα της εφαρμογής.

Τέλος, το App Store προσφέρει επίσης λειτουργίες ενημέρωσης και διαχείρισης εφαρμογών. Οι χρήστες μπορούν να δουν τις εφαρμογές που έχουν ήδη εγκαταστήσει, να ενημερώσουν τις εφαρμογές σε νεότερες εκδόσεις και να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις των εφαρμογών.

Πηγή: Phone Arena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS