ΑρχικήReviewsΤο Yamaha SEQTRAK είναι ένα groovebox με πλούσια χαρακτηριστικά

Το Yamaha SEQTRAK είναι ένα groovebox με πλούσια χαρακτηριστικά

Το Yamaha SEQTRAK Groovebox έρχεται και σαρώνει με ενσωματωμένη μπαταρία, σύνδεση MIDI/USB και ανανεώνει τη μουσική δημιουργία σας.

Το Yamaha SEQTRAK Groovebox έρχεται και σαρώνει με ενσωματωμένη μπαταρία, σύνδεση MIDI/USB και ανανεώνει τη μουσική δημιουργία σας.
Το Yamaha SEQTRAK είναι ένα groovebox με πλούσια χαρακτηριστικά

Η Yamaha αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής παραγωγής, με γνώριμη παρουσία στα συνθετικά για σκηνή και στα studio monitors. Σήμερα, παρουσιάζεται το SEQTRAK (“seek-track”) groovebox, μια νέα προσθήκη που ίσως αλλάξει την εικόνα της εταιρείας. Είναι εμφανές ότι το σχεδιασμός του θυμίζει αρκετά τον ανταγωνιστή Teenage Engineering. Το SEQTRAK (R.I.P. πλήκτρο shift) αντλεί έμπνευση από το φορητό στούντιο OP-Z της Σουηδικής εταιρείας, ακόμη και στην αισθητική γκρι και πορτοκαλί που το χαρακτηρίζει (ενώ παράλληλα προσφέρεται και σε σκούρο γκρι/μαύρο).

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S24 Ultra: Όλες οι μεγάλες αλλαγές!

Το SEQTRAK περιλαμβάνει drum machine, sampler, FM και σύνθεση βασισμένη σε δείγματα, καθώς και τον ημι-ομώνυμο sequencer, ενώ διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία (με αναμενόμενο χρόνο αναπαραγωγής 3-4 ώρες) και ενσωματωμένο ηχείο, καθιστώντας το φορητό και αυτόνομο. Συνοδεύεται από εφαρμογή συντροφιάς πολλαπλών πλατφορμών (Windows, Mac, iOS και Android) που προσφέρει οπτικό έλεγχο, βαθύτερες ρυθμίσεις, επιπλέον ήχους και ακόμη έναν οπτικοποιητή βίντεο. Η ασύρματη και φυσική σύνδεση MIDI, σε συνδυασμό με τη σύνδεση USB και το ενσωματωμένο interface, υπόσχονται να το καθιστούν πολυσκοπικό εργαλείο ιδεών “on-the-go”, κατάλληλο και για χρήση στο γραφείο.

Η ενότητα των drums παρέχει επτά κομμάτια, με κάθε ένα ικανό να κρατά έως έξι ήχους. Προσφέρει επίσης ποικιλία προεγκατεστημένων δειγμάτων που μπορούν να προσαρμοστούν και να ενσωματωθούν στον sequencer. Τα μοτίβα μπορούν να φτάσουν μέχρι 128 βήματα/8 μπαρ, ενώ η λειτουργία substep επιτρέπει την επαναλαμβανόμενη ενεργοποίηση ενός ήχου στον ίδιο χρονικό βήμα, δημιουργώντας ενδιαφέροντα στοιχεία στον ρυθμό.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της εταιρείας στον χώρο των συνθετικών, διακρίνεται η επιρροή από τη σειρά DX. Το FM synth του SEQTRAK προσφέρει τέσσερις operators και οκταφωνία, ενώ η μηχανή σύνθεσης “AWM2” έχει συρρικνωθεί για το SEQTRAK, προσφέροντας μέγιστη πολυφωνία 128. Αν προτιμάτε απλά δείγματα, μπορείτε να καταγράψετε ήχους 16-bit/44.1kHz χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο, τη σύνδεση USB, το aux-in ή ακόμη και να επαναλάβετε το παιχνίδι σας.

Δείτε ακόμα: Αποκτήστε το Surface Pro 9 με έκπτωση από την Amazon!

Η διασταυρούμενη πορεία του SEQTRAK είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το λεπτό OP-Z, ακόμη και από το μεγαλύτερο OP-1 Field, ωστόσο παραμένει χαρακτηριστική για το κομψό σχήμα της. Η ενότητα του step-sequencer/πληκτρολογίου επωφελείται από τον επιπλέον χώρο, παρά το γεγονός ότι είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο κατάλληλα είναι τα πλήκτρα για την εκτέλεση. Η έλλειψη οθόνης δεν είναι ασυνήθιστη για αυτό τον τύπο συσκευής, και φυσικά υπάρχει η εφαρμογή εάν χρειαστεί (παρόμοια με το OP-Z). Αν και πολλοί θυμούνται τη σειρά φορητών σταθμών εργασίας QY, ο πνευματικός τους διάδοχος προσφέρει μια ενδιαφέρουσα νέα κατεύθυνση σχεδιασμού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόλις κυκλοφορήσει, θα υπάρξουν πολλά βίντεο σύγκρισης με τους ανταγωνιστές της Teenage Engineering, αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το Yamaha SEQTRAK είναι ένα groovebox με πλούσια χαρακτηριστικά

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το SEQTRAK από το OP-Z είναι η τιμή του. Ενώ το OP-Z κοστίζει $499, το SEQTRAK αναφέρεται για προπαραγγελία σε καταστήματα με τιμή $399, μια αρκετά ελκυστική προσφορά. Υπάρχουν, φυσικά, πολλές διαφορές μεταξύ τους. Η ελαφρώς μεγαλύτερη διάσταση μπορεί να είναι προς όφελος ή βάρος ανάλογα με τις ανάγκες και το παιχνίδι. Το OP-Z είναι φορητό, αλλά η ρύθμιση και η εκτέλεση απαιτούν αρκετή δεξιοτεχνία. Οι δυνατότητες δειγματοληψίας του SEQTRAK φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες από τους Σουηδούς ανταγωνιστές του, με χώρο 500MB αντί για τα λίγα 24MB του OP-Z (ή τα 64MB του αφιερωμένου δείγματος K.O. II, για την ακρίβεια).

Δείτε επίσης: Asus: Ανακοίνωσε Foldable OLED Οθόνη

Αν αυτό θα είναι επαρκές για να κερδίσει τον ίδιο αριθμό και επίπεδο οπαδών, θα φανεί με τον καιρό. Προς το παρόν, μπορείτε να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για το SEQTRAK και να περιμένετε περισσότερες πληροφορίες που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης NAMM την επόμενη εβδομάδα (όπου θα βρισκόμαστε εκεί!).

Πηγή πληροφοριών: https://www.engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS