ΑρχικήinetΗ Apple Σπάει Ρεκόρ Κερδών στη Νότια Κορέα

Η Apple Σπάει Ρεκόρ Κερδών στη Νότια Κορέα

Η Apple καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση κερδών στη Νότια Κορέα, χάρη στην αισθητική επιτυχία της σειράς iPhone 15.

Η Apple παράγει παραπάνω από πέντε φορές περισσότερα κέρδη από τη Νότια Κορέα στο οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, παρόλο που οι καθαρές πωλήσεις ήταν περίπου οι ίδιες με τα δύο προηγούμενα έτη.

Η αύξηση των κερδών αποδίδεται στην αναφαίρετη δημοτικότητα της σειράς iPhone 15, σύμφωνα με το The Elec, το οποίο αναφέρει ότι ο όγκος εσόδων της Apple για το διάστημα Οκτωβρίου 2022 έως Σεπτεμβρίου 2023 ανήλθε σε 7,52 τρισ. κορεάτικα won (περίπου 5,625 δισ. δολάρια ΗΠΑ). Τα καθαρά κέρδη ήταν 559,9 δισ. won (περίπου 417,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Δείτε ακόμα: Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Σε σύγκριση με την περίοδο Οκτωβρίου 2021 έως Σεπτεμβρίου 2022, όπου η εταιρεία παρήγαγε συνολικές πωλήσεις ύψους 5,9 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, με κέρδη 91,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

Για το οικονομικό έτος Οκτωβρίου 2020 έως Σεπτεμβρίου 2021, η Apple Νότιας Κορέας κατέγραψε πωλήσεις ύψους 5,97 δισ. δολάρια ΗΠΑ, με κέρδη 104,4 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

Δεν είναι σαφές γιατί τα κέρδη στη Νότια Κορέα αυξήθηκαν τόσο δραματικά με τις ίδιες πωλήσεις. Πιθανώς, η νοτιοκορεατική αγορά βιώνει ραγδαία ανάπτυξη στις υπηρεσίες, επεκτείνοντας έτσι τον κέρδος της χώρας για το έτος.

Σε άλλο πλαίσιο, η Νότια Κορέα είναι μία από τις χώρες που ζητούν από την Apple και τη Google να επιτρέψουν εναλλακτικές πληρωμές στα καταστήματα εφαρμογών τους. Η Apple έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στην απόκτηση μεριδίου αγοράς στη χώρα, καθώς αυτή είναι η εδραίωση της ανταγωνίστριας Samsung.

Δείτε επίσης: Άλλος ένας Ive-Era σχεδιαστής εγκαταλείπει την Apple

Οι τριμηνιαίες εκθέσεις κερδών της Apple παγκοσμίως θα ανακοινωθούν στις 1 Φεβρουαρίου.

Το προηγούμενο έτος δεν ήταν φωτεινό για την εταιρεία, καθώς παρατηρήθηκαν τέσσερις συνεχόμενοι τρίμηνοι μείωσης των εσόδων. Οι Υπηρεσίες συνεχίζουν να αποτελούν πεδίο ανάπτυξης για την Apple, αλλά η αγορά μετά την πανδημία έχει παρουσιάσει μείωση για τον περισσότερο εξοπλισμό. Τα φορετά θα είναι δύσκολο να συγκριθούν, καθώς οι συνθήκες της αλυσίδας εφοδιασμού το 2022 ώθησαν τη ζήτηση στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Τα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 κυκλοφόρησαν χωρίς προβλήματα εφοδιασμού, επιτρέποντας έτσι στη ζήτηση να επικεντρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2023, με πιθανή μείωση της διαθέσιμης ζήτησης για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS