ΑρχικήinetSamsung Galaxy S24: Δείτε τις AI δυνατότητες των τηλεφώνων

Samsung Galaxy S24: Δείτε τις AI δυνατότητες των τηλεφώνων

Η Samsung ανακοίνωσε τη νέα σειρά smartphones της, τα Galaxy S24, Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra, που έρχονται για να “χτυπήσουν” τη σειρά iPhone 15 της Apple, εστιάζοντας στο AI.

Στα νέα τηλέφωνα, η Samsung δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, θέλοντας να προσφέρει μία σειρά από κορυφαίες εμπειρίες και εφαρμογές. Γι’ αυτό φέρνει το Galaxy AI. Το Galaxy AI υποστηρίζει Live Translate (Ζωντανή Μετάφραση) για αμφίδρομη μετάφραση φωνής και κειμένου, σε πραγματικό χρόνο, στις τηλεφωνικές κλήσεις. Υπάρχει, επίσης, μια λειτουργία Interpreter (Διερμηνέα) που μεταφράζει live συνομιλίες σε split-view, ώστε δύο άτομα να μπορούν να συνομιλούν σε διαφορετικές γλώσσες. Λειτουργεί ακόμη και χωρίς δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S24 Ultra: Τα καλύτερα προστατευτικά οθόνης

Επιπλέον, το Chat Assist μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να τελειοποιήσουν τις συνομιλίες τους, προτείνοντας μία εναλλακτική διατύπωση σε διαφορετικό τόνο που ταιριάζει πιο πολύ με τη συζήτηση.

Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra

Το AI που είναι ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο μπορεί να μεταφράζει μηνύματα, σε πραγματικό χρόνο, σε 13 γλώσσες.

Μια άλλη χρήσιμη δυνατότητα είναι το Android Auto, το οποίο κάνει μια σύνοψη των εισερχόμενων μηνυμάτων και προτείνει σχετικές απαντήσεις.

Ακολουθεί το Transcript Assist, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την απομαγνητοφώνηση, τη σύνοψη και τη μετάφραση εγγραφών.

Η λειτουργία Note Assist στο Samsung Notes προσφέρει περιλήψεις και templates που δημιουργούνται από AI.

Τέλος, η Samsung φέρνει μαζί με τη Google το “Circle to Search“, που επιτρέπει στους χρήστες του Galaxy S24 να κυκλώνουν, να επισημαίνουν, να γράφουν ή να πατούν στοιχεία στην οθόνη του smartphone για να δουν τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η τεχνητή νοημοσύνη, όμως, φέρνει και βελτιώσεις στις κάμερες της νέας σειράς τηλεφώνων. Η Samsung έχει επιλέξει ένα Quad Tele System με 50-megapixel 5x optical zoom lens. Το S24 Ultra έχει μεγαλύτερο μέγεθος pixel και βελτιωμένο οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, ενώ το σύστημα ProVisual Engine AI επιτρέπει βελτιωμένο ψηφιακό ζουμ, καλύτερη ποιότητα εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και περισσότερη μείωση θορύβου κατά την εγγραφή βίντεο.

Η εταιρεία προσφέρει και τα εργαλεία επεξεργασίας Galaxy AI που επιτρέπουν αλλαγές όπως η διαγραφή, η ανασύνθεση και η ανακατασκευή, ενώ το Edit Suggestions προτείνει κατάλληλες τροποποιήσεις για κάθε φωτογραφία. Τέλος, το Generative Edit μπορεί να γεμίσει τμήματα στο φόντο μιας εικόνας.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S24: Υποστήριξη ενημερώσεων Android για επτά χρόνια;

Όσον αφορά στις οθόνες, και τα τρία μοντέλα υποστηρίζουν adaptive refresh rates 1 έως 120 Hz, με το Ultra να προσφέρει την πιο φωτεινή οθόνη. Το Galaxy S24 Ultra έρχεται με μια επίπεδη οθόνη 6,8 ιντσών, ενώ το απλό Galaxy S24 έχει οθόνη 6,2 ιντσών και το S24+ 6,7 ιντσών. Επιπλέον, η Samsung έχει δώσει έμφαση στην ανθεκτικότητα της συσκευής, χρησιμοποιώντας το Gorilla Armor της Corning.

Στην ελληνική αγορά, η νέα σειρά smartphone θα είναι διαθέσιμη από τις 31 Ιανουαρίου με τις τιμές να ξεκινούν από τα 949 ευρώ για το Galaxy S24 (μνήμη 8 GB και εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα 128 GB) με την έκδοση των 256 GB να είναι στα 999 ευρώ. Το Galaxy S24+ ξεκινά από τα 1199 ευρώ για την έκδοση με 12 GB μνήμη και 256 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ενώ εκείνη με 512 GB είναι στα 1319 ευρώ. Τέλος, η έκδοση με 12 GB μνήμη και 256 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του Galaxy S24 Ultra κοστίζει 1499 ευρώ. Η έκδοση με 512 GB στα 1619 ευρώ, ενώ υπάρχει και το μοντέλο με 1 TB που θα κοστίζει 1859 ευρώ.

Samsung Galaxy AI

Η Samsung βλέπει το AI ως κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της για το μέλλον. Σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, προσφέροντας μια πιο προσωποποιημένη και ευέλικτη εμπειρία στους καταναλωτές.

Δείτε επίσης: CES 2024: Ποια είναι τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η Samsung

Η εταιρεία επενδύει, επίσης, σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη AI, με στόχο την κατασκευή πιο έξυπνων και αποδοτικών συσκευών. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση των προϊόντων της Samsung και να προσφέρουν νέες λειτουργίες.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS