ΑρχικήinetApple: Αφαιρεί τη μέτρηση οξυγόνου αίματος από Apple Watches λόγω διαμάχης με...

Apple: Αφαιρεί τη μέτρηση οξυγόνου αίματος από Apple Watches λόγω διαμάχης με τη Masimo

Η Apple σκοπεύει να καταργήσει τη λειτουργία μέτρησης οξυγόνου αίματος από τα πιο πρόσφατα Apple Watches της, με στόχο να συνεχίσει την εισαγωγή και πώληση των συσκευών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αντιμετωπίζει νομική διαμάχη με τη Masimo.

Apple Masimo μέτρηση οξυγόνου αίματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple, οι τροποποιημένες εκδόσεις των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Πέμπτη. Οι δύο αυτές συσκευές παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: Καθημερινές Ιστορίες: Πώς το Apple Watch Αναγνωρίζει και Προλαμβάνει Καρδιακά Προβλήματα

Όταν ένας χρήστης πατήσει το εικονίδιο του αισθητήρα οξυγόνου αίματος σε ένα προσαρμοσμένο ρολόι, η οθόνη θα εμφανίσει μια ειδοποίηση που θα κατευθύνει τον χρήστη σε μια επεξήγηση στην ιστοσελίδα της Apple. Για μήνες τώρα, η Apple έχει εμπλακεί σε μία νομική διαμάχη με την εταιρεία ιατρικών συσκευών Masimo για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τον Οκτώβριο, η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αισθητήρες αίματος στα ρολόγια της Apple παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Masimo που αφορούν το οξυγόνο του αίματος.

Τα επηρεαζόμενα Apple Watches απαγορεύτηκαν προσωρινά τον Δεκέμβριο, πριν η Apple λάβει μια προσωρινή αναστολή. Ωστόσο, την Τετάρτη, ένα εφετείο ακύρωσε μια διαταγή που είχε αποτρέψει την επιβολή της απαγόρευσης. Το δικαστήριο δεν ανέτρεψε την απόφαση της ITC, η οποία εξακολουθεί να εκκρεμεί ενώπιόν της. Είναι ασυνήθιστο για την Apple να αφαιρεί λειτουργίες από προϊόντα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Η απουσία του αισθητήρα οξυγόνου αίματος μπορεί να καθιστά τη συσκευή λιγότερο ελκυστική για ορισμένους καταναλωτές.

«Η έφεση είναι εκκρεμής, καθώς η Apple λαμβάνει μέτρα για να συμμορφωθεί με την απόφαση, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόσβαση των πελατών στο Apple Watch με περιορισμένες διακοπές», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο CNBC. «Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν την παρουσίαση του Apple Watch Series 9 και του Apple Watch Ultra 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς τη δυνατότητα μέτρησης του οξυγόνου του αίματος. Επιπλέον, δεν επηρεάζονται τα προηγούμενα μοντέλα Apple Watch που έχουν ήδη αγοραστεί και που περιλαμβάνουν τη λειτουργία μέτρησης του οξυγόνου του αίματος.»

Apple watch Masimo

Δείτε περισσότερα: Apple Watch Series X: Δεν θα είναι συμβατό με παλιά λουριά

Η Apple δήλωσε ότι ελπίζει ότι το εφετείο να ακυρώσει τελικά την απόφαση, επιτρέποντας στα μη τροποποιημένα ρολόγια να επιστρέψουν στα ράφια των καταστημάτων. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο.

Πηγή: cnbc.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS