ΑρχικήinetGoogle προς υπαλλήλους: Να περιμένετε κι άλλες απολύσεις φέτος

Google προς υπαλλήλους: Να περιμένετε κι άλλες απολύσεις φέτος

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, είπε στους υπαλλήλους ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες απολύσεις φέτος, μετά από έναν πρόσφατο γύρο περικοπών που επηρέασε 1.000 υπαλλήλους.

Google απολύσεις

Ο Pichai είπε ότι “ορισμένοι ρόλοι μπορεί να επηρεαστούν”, καθώς τα διάφορα τμήματα εντός της εταιρείας συνεχίζουν να κάνουν αλλαγές.

Το σημείωμα του Pichai προς το προσωπικό της Google αναφέρθηκε και στις απολύσεις που έγιναν γνωστές την περασμένη εβδομάδα.

Έχουμε φιλόδοξους στόχους και θα επενδύσουμε στις μεγάλες μας προτεραιότητες“, έγραψε στο σημείωμα. “Η πραγματικότητα είναι ότι για να δημιουργήσουμε την ικανότητα για αυτήν την επένδυση, πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις“.

Δείτε επίσης: Η Stellantis απολύει χιλιάδες υπαλλήλους

Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις περιλαμβάνουν την περικοπή προσωπικού από διάφορα τμήματα της Google.

Αναφερόμενος στις 12.000 απολύσεις σε όλη την Alphabet (μητρική της Google) τον περασμένο Ιανουάριο, ο Sundar Pichai είπε ότι οι νέες περικοπές δεν θα φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα.

Ανακοινώνοντας τις περικοπές θέσεων εργασίας πέρυσι, ο Pichai είχε πει ότι η Alphabet είχε αυξήσει σημαντικά τις προσλήψεις της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, λόγω της αυξημένης ζήτησης των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Ωστόσο, η κατάσταση τώρα είναι διαφορετική και οι εταιρείες τεχνολογίας δεν μπορούν να κρατήσουν όλους τους υπαλλήλους που είχαν εκείνο το διάστημα.

Πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Salesforce, η Amazon και η Meta προχώρησαν σε δεκάδες χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας καθώς προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στη μετά lockdown πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: 2024: 46 εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη απολύσει 7.500 υπαλλήλους

Sundar Pichai
Google προς υπαλλήλους: Να περιμένετε κι άλλες απολύσεις φέτος

Ήδη φέτος, έχουν καταγραφεί 7.785 απολύσεις παγκοσμίως στον τεχνολογικό κλάδο. Την ίδια περίοδο πέρυσι, οι εταιρείες τεχνολογίας είχαν απολύσει πολύ περισσότερους εργαζομένους – περίπου 38.000 υπαλλήλους.

Οι απολύσεις σε τέτοια μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας της τεχνολογίας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πιέζοντας τους εργαζομένους να αποδεχθούν χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερο ελκυστικές συνθήκες εργασίας.

Έπειτα, οι απολύσεις μπορούν να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο για την εργασιακή αστάθεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καθώς οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα ή να επενδύσουν σε νέες ιδέες.

Δείτε επίσης: Twitch: Πρόκειται να απολύσει σχεδόν το 35% του προσωπικού της

Επίσης, οι απολύσεις μπορεί να αποθαρρύνουν τους νέους από το να επιδιώξουν καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας, μειώνοντας την προσφορά ταλέντων στο μέλλον. Αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καινοτομία και την ανάπτυξη του τομέα.

Τέλος, οι απολύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στη δομή της αγοράς εργασίας, καθώς οι εταιρείες μπορεί να αναζητήσουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εκτελέσουν τις εργασίες, όπως η αυτοματοποίηση ή η αναβάθμιση των υφιστάμενων εργαζομένων.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS