ΑρχικήinetTwitch: Πρόκειται να απολύσει σχεδόν το 35% του προσωπικού της

Twitch: Πρόκειται να απολύσει σχεδόν το 35% του προσωπικού της

Σύντομα, οι εργαζόμενοι στο Amazon’s Twitch θα μειωθούν δραματικά. Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα livestream στον κόσμο ετοιμάζεται να μειώσει κατά 35% το προσωπικό της, δηλαδή συνολικά περίπου 500 εργαζόμενους. Αυτό είπαν εσωτεικές πηγές στο Bloomberg σχετικά με την τελευταία μείωση θέσεων εργασίας εκεί.

Δείτε επίσης: YouTube και Twitch επανεξετάζουν τις συμφωνίες δισεκατομμυρίων

Twitch

Το 2022, η Amazon ξεκίνησε τη μείωση των θέσεων εργασίας, που επηρέασε περίπου 27.000 εργαζόμενους σε ολόκληρη την εταιρεία και έγιναν παραλληλισμοί με το επεισόδιο “Red Wedding” από το “Game of Thrones”.

Το 2023, συνέβησαν όχι μία, αλλά δύο διαδοχικές περιόδοι απολύσεων στην Twitch – όπου σχεδόν 400 θέσεις εργασίας κόπηκαν. Με τις 500 απολύσεις που αναμένεται να πραγματοποιήσει Τwitch το 2024 (αν αυτός είναι ο μόνος γύρος απολύσεων για ολόκληρο το έτος), ο αριθμός των απολυμένων υπαλλήλων πλησιάζει τις χίλιες.

Σύμφωνα με τους ενδιαφερόμενους, οι περικοπές μπορεί να ανακοινωθούν “το συντομότερο δυνατόν, ενδεχομένως σήμερα Τετάρτη“. Αυτές προκύπτουν μετά από ανησυχίες για τις απώλειες στο Twitch και μετά την αποχώρηση αρκετών υψηλών στελεχών από την εταιρεία μέσα σε λίγους μήνες. Ένας εκπρόσωπος της Τwitch αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η λειτουργία μιας τεράστιας πλατφόρμας που υποστηρίζει 1,8 δισεκατομμύρια ώρες περιεχομένου βίντεο σε πραγματικό χρόνο τον μήνα είναι εξαιρετικά ακριβή, όπως δήλωσαν οι εκτελεστικοί υπάλληλοι της εταιρείας.

Για παράδειγμα, στη Νότια Κορέα, η Twitch θα σταματήσει τη λειτουργία της τον επόμενο Φεβρουάριο. “Μετά από αρκετά χρόνια σκέψης και προσπάθειας να βρει τρόπο να συνεχίσει τη λειτουργία της στην Κορέα, η Τwitch αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία της από τις 27 Φεβρουαρίου 2024“, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της πλατφόρμας πριν από μερικές εβδομάδες.

Δείτε ακόμα: Twitch: Πώς να ακυρώσετε συνδρομές;

απολύσεις

Η πλατφόρμα streaming που ανήκει στην Amazon αναφέρει ότι λειτουργεί με “σημαντικές απώλειες” λόγω των υψηλών τοπικών δαπανών. Η εταιρεία ειδικότερα αναφέρει τις υψηλές δικτυακές τελέσεις στη χώρα. Η Κορέα εισήγαγε νομοθεσία που θα αναγκάσει τους μεγάλους παρόχους περιεχομένου να πληρώνουν για τη χρήση δικτύων στη χώρα. Η Twitch προσπαθεί να ισορροπήσει τα πράγματα και να μειώσει κάπως το κόστος, εισάγοντας διάφορες λύσεις όπως η προσαρμογή της μέγιστης ποιότητας βίντεο σε 720p, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό.

Κατά τους τελευταίους μήνες του 2023, ανακοινώθηκε η αποχώρηση αρκετών υψηλών στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού αξιωματούχου προϊόντος, του αρχικού αξιωματούχου εξυπηρέτησης πελατών και του αρχικού αξιωματούχου περιεχομένου της Τwitch. Επίσης, η Twitch έχασε τον αρχικό αξιωματούχο έσοδων, ο οποίος εργαζόταν στην Τwitch από τη μονάδα διαφήμισης της Amazon.

Οι απολύσεις στο Twitch μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη καινοτομία. Η απώλεια ταλαντούχων εργαζομένων μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της πλατφόρμας να αναπτύσσει νέες λειτουργίες και να βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών. Μπορεί επίσης να υπάρξει μια αύξηση στην ανασφάλεια των υπολοίπων εργαζομένων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και να επηρεάσει την ποιότητα της υπηρεσίας που παρέχεται στους χρήστες και τους streamers.

Δείτε επίσης: Το Twitch ανακαλεί την αμφιλεγόμενη πολιτική για τις διαφημίσεις

Επιπλέον, οι απολύσεις μπορεί να αποθαρρύνουν τους νέους δημιουργούς περιεχομένου από το να επιλέξουν το Twitch ως πλατφόρμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ποικιλομορφία περιεχομένου και να επηρεάσει την ανάπτυξη της πλατφόρμας. Τέλος, οι απολύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στην εταιρική κουλτούρα και στην αντίληψη του Twitch από το κοινό. Αυτό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην εικόνα της εταιρείας και στην εμπιστοσύνη των χρηστών.

Πηγή: Phone Arena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS