ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπιθέσεις εναντίον δήμων του Κεντ διακόπτουν online υπηρεσίες

Κυβερνοεπιθέσεις εναντίον δήμων του Κεντ διακόπτουν online υπηρεσίες

Τα δημοτικά συμβούλια του Καντέρμπερι και του Ντόβερ αναφέρουν ότι ερευνούν κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον τους.

Δείτε επίσης: Οι κυβερνοεπιθέσεις στην “κρίσιμη υποδομή” αυξάνονται

Κυβερνοεπιθέσεις

Το Συμβούλιο της Περιφέρειας Θάνετ ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για ένα “πιθανό περιστατικό ασφαλείας“. Δήλωσαν επίσης ότι η πρόσβαση σε μέρη της ιστοσελίδας κάθε δήμου μπορεί να έχει επηρεαστεί από τα “προληπτικά μέτρα” που ελήφθησαν μετά τις επιθέσεις.

Οι συμβούλοι συνεργάζονται με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC). Το NCSC ορίζει τα περιστατικά κυβερνοεπίθεσης ως παραβίαση της πολιτικής ασφαλείας ενός συστήματος σύμφωνα με τον Νόμο Κατάχρησης Υπολογιστών.

Το Συμβούλιο της Περιφέρειας Τάνετ ανέφερε ότι περιορίζει προσωρινά την πρόσβαση σε “έναν αριθμό” από τα online συστήματά του και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους χρήστες.

Αυτή είναι μια προληπτική απόφαση μετά από αναφορές για ένα πιθανό περιστατικό ασφαλείας“,αναφέρει μια δήλωση.

Καθώς ερευνούμε, αυτό το προληπτικό μέτρο μπορεί να επηρεάσει ορισμένες από τις online υπηρεσίες μας.

Δείτε ακόμα: Ινδοί χάκερς εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις σε πολλές χώρες

Οι πόλεις Canterbury και Dover εξέδωσαν ανακοίνωση, αναφέροντας ότι συνεργάζονται στενά με τους ειδικούς του NCSC προκειμένου να ερευνήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις.

Κεντ

Το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας και ο ιστότοπός μας ήταν προσβάσιμα σε όλη τη διάρκεια, αν και ορισμένα μέρη του ιστότοπου ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως αρχικά σχεδιάστηκαν“, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ζητούμε συγνώμη για τυχόν αναστάτωση που ίσως έχουν αντιμετωπίσει οι άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες και θα σας παρέχουμε ενημερώσεις όταν τις λάβουμε.

Πολλοί δήμοι αντιμετώπισαν κυβερνοεπιθέσεις τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Redcar και του Cleveland, που παραδέχθηκε ότι μια παραβίαση το 2020 του στοίχισε περισσότερο από 7 εκατομμύρια λίρες.

Το προηγούμενο έτος, ο Δήμος Oldham αναφέρθηκε ότι απέτρεπε 10.000 επιθέσεις καθημερινά.

Δείτε επίσης: Oldham Council: 10.000 κυβερνοεπιθέσεις καθημερινά

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση και την ενημέρωση λογισμικών antivirus. Αυτά τα λογισμικά είναι σχεδιασμένα για να ανιχνεύουν και να απομακρύνουν τυχόν κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να εισέλθει στο σύστημα.

Επιπλέον, έχουν εφαρμοστεί τεχνικές κρυπτογράφησης για την προστασία των δεδομένων και των πληροφοριών. Η κρυπτογράφηση είναι μια μέθοδος που μετατρέπει τα δεδομένα σε έναν κώδικα που μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί μόνο με ειδικό κλειδί.

Επίσης, οι οργανισμοί χρησιμοποιούν τείχη προστασίας για να προστατεύσουν τα δίκτυά τους από επιθέσεις. Τα τείχη προστασίας ελέγχουν την εισερχόμενη και εξερχόμενη κυκλοφορία στο δίκτυο και αποκλείουν την πρόσβαση από μη εξουσιοδοτημένες πηγές.

Τέλος, έχουν ληφθεί μέτρα για την εκπαίδευση του προσωπικού σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει την εκμάθηση των καλύτερων πρακτικών για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την αναγνώριση των πιθανών απειλών.

Πηγή: BBC

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS