ΑρχικήSecurityΗ αστυνομία του Ρέντον προειδοποιεί μετά από πρόσφατες υποθέσεις καταδίωξης χρησιμοποιώντας AirTags

Η αστυνομία του Ρέντον προειδοποιεί μετά από πρόσφατες υποθέσεις καταδίωξης χρησιμοποιώντας AirTags

Apple Airtags Παρακολούθηση

Η αστυνομία του Renton στις ΗΠΑ εξέδωσε ένα επείγον προειδοποιητικό μετά από πρόσφατες περιπτώσεις παρακολούθησης με χρήση AirTags της Apple.

Δείτε επίσης: Apple: Διορθώνει την πρώτη zero-day ευπάθεια για φέτος

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το tweet από το τμήμα.

Περιγράφει δύο πρόσφατες περιπτώσεις παρακολούθησης που σχετίζονται με τα μικροσκοπικά τοποθετημένα trackers της Apple.

Και στις δύο περιπτώσεις, η αστυνομία αναφέρει ότι κάποιος παράνομα πρόσθεσε ένα AirTag στα αυτοκίνητά τους για να παρακολουθήσει τις κινήσεις τους.

Οι κατηγορίες για παρακολούθηση έχουν κατατεθεί στο Γραφείο του Εισαγγελέα της Κοιλάδας του King σε μία από αυτές τις περιπτώσεις. Η άλλη βρίσκεται ακόμα υπό έρευνα.

Αλλά αυτό δεν είναι μόνο ένα θέμα του Renton, από τον Δεκέμβριο του 2022, μια εθνική αστική αγωγή έχει αυξηθεί κατά της Apple. Υποστηρίζει ότι τα Apple AirTags έχουν “γίνει το όπλο επιλογής για παρακολούθηση από διώκτες και κακοποιούς.”

Δείτε επίσης: Apple: Πόσα στοιχεία μπορούν να εντοπιστούν στο Find My;

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε;

Αν έχετε iPhone, ενεργοποιήστε το ‘Βρείτε το iPhone μου’ για να σας ειδοποιεί για κάποιο πιθανό AirTag που μπορεί να κινείται μαζί σας. Αν έχετε Android, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Tracker Detect‘.

Κατανοώντας την ανησυχία σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η Apple έχει δηλώσει ότι έχει θέσει τα AirTags σε μερικά αυστηρά πρότυπα ασφαλείας. Ωστόσο, αυτό δεν αφαιρεί τον κίνδυνο ότι το εργαλείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λόγους που δεν συνάδουν με τους τηρούμενους κανόνες ασφαλείας. 

Αυτό μπορεί να μην προστατεύει απόλυτα κάθε κατάσταση, αλλά είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζετε ότι η παρακολούθηση είναι όλο και πιο δύσκολη για τους στόχους που χρησιμοποιούν iPhone. Το ίδιο μπορεί να μην ισχύει για τα άτομα που δεν χρησιμοποιούν iPhone, αλλά είναι ακόμη ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: kiro7.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS