ΑρχικήUpdatesGoogle Chrome: Με νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Google Chrome: Με νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Google Chrome τεχνητή νοημοσύνη

Οι νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης του Chrome είναι απλές αυτή τη στιγμή, ωστόσο, η Google έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια που θα έρθουν σύντομα.

Δείτε επίσης: Pixel Watch 3: Η Google θα προσθέσει μια νέα επιλογή φέτος

Μερικές φορές, το “συγκεντρώνω και οργανώνω τις πληροφορίες του κόσμου” σημαίνει απλά να καθαρίζετε τις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης σας.

Το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη με μεγάλο τρόπο. Αντί να προσθέσει απλώς μια πλευρική μπάρα στο πρόγραμμα περιήγησης, η Google κυκλοφορεί μερικές λειτουργίες που αξιοποιούν τα μοντέλα του για να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησης σας πιο ευχάριστο. Αυτές κυκλοφορούν σήμερα σε καθεστώς πειραματικό (μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις και να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Πειραματική τεχνητή νοημοσύνη” για να τις λάβετε), και η Google λέει ότι είναι μόνο η αρχή της εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η νέα λειτουργία Οργανωτής Καρτελών του Chrome είναι η πιο ενδιαφέρουσα: μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε μια καρτέλα του Chrome και να επιλέξετε “οργανώστε παρόμοιες καρτέλες”, και το Chrome θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ομάδα καρτελών με παρόμοιο περιεχόμενο. Αν αγοράζετε κάτι, αναζητάτε κάποιο εξειδικευμένο θέμα ή αν ανοίγετε όλες τις καρτέλες για να διαβάσετε ειδήσεις, το Chrome θα προσπαθήσει να κρατήσει όλα αυτά μαζί. Οι ομάδες καρτελών του Chrome είναι μια υποτιμημένη λειτουργία γενικά – είναι ένας χρήσιμος τρόπος να κρατάτε τα πράγματά σας τακτοποιημένα, αλλά χρειάζεται κάποια δουλειά για να τα ρυθμίσετε. Αυτό το καθιστά αυτόματο.

Δείτε ακόμα: Το Google Messages ίσως λάβει ένα νέο χρήσιμο χαρακτηριστικό

Το κατάστημα θεμάτων του Chrome βελτιώνεται επίσης με την τεχνητή νοημοσύνη: θα μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα, ένα στυλ, ένα χρώμα και μερικά άλλα, και το Chrome θα δημιουργήσει αυτόματα ένα θέμα περιήγησης που ταιριάζει. Η Google λέει ότι χρησιμοποιεί το ίδιο μοντέλο κειμένου προς εικόνα που τροφοδοτεί τα γεννητικά ταπετσαρίες του Android, τα οποία, είναι μερικές φορές παράξενα, αλλά κυρίως πολύ καλά.

Η τρίτη νέα λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης στο Chrome, που θα έρθει τον επόμενο μήνα, είναι επίσης ένα καλό υπόδειγμα για το τι θα έρθει στο μέλλον για το πρόγραμμα περιήγησης. Η Google προσθέτει τη λειτουργία “Help Me Write” σε κάθε ιστότοπο στον παγκόσμιο ιστό. Απλώς κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε πλαίσιο κειμένου οπουδήποτε, επιλέγετε τη λειτουργία, και η τεχνητή νοημοσύνη της Google θα σας ρωτήσει τι θέλετε να γράψετε και στη συνέχεια θα δημιουργήσει μια πρώτη πρόταση για εσάς. Η Google προτείνει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Help Me Write” για να γράψετε κριτικές και ηλεκτρονικά μηνύματα ή να απαντήσετε σε προσκλήσεις.

Δείτε επίσης: Google Assistant: Μπορεί σύντομα να μετονομαστεί σε Bard

Αυτού του είδους ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στον παγκόσμιο ιστό είναι η λόγος που το Chrome μπορεί να είναι ένας ισχυρός τόπος για την Google να ενσωματώσει το μοντέλο Gemini, τον βοηθό Bard και τα υπόλοιπα αναπτυσσόμενα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης του. Ο μηχανισμός αναζήτησης της Google είναι ήδη ένα επίπεδο πάνω από το Διαδίκτυο· η εταιρεία θέλει προφανώς η τεχνητή νοημοσύνη της να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για να σας βοηθήσει όχι μόνο να βρείτε πράγματα, αλλά και να αλληλεπιδράτε και να δημιουργείτε περισσότερα. Βλέπουμε ήδη αυτό να εμφανίζεται σε χαρακτηριστικά όπως η περίληψη άρθρων του Chrome, και θα δούμε περισσότερα σύντομα.

Σε αυτό τον τομέα, η Google φαίνεται να καθυστερεί λίγο. Η Microsoft έχει ενσωματώσει παρόμοιες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Edge τον τελευταίο χρόνο, ενώ μικρότεροι παίκτες όπως οι browsers Arc και Opera επίσης ενσωματώνουν τις δικές τους λύσεις τεχνητής νοημοσύνης. Την παρούσα στιγμή, τα chatbots είναι η νέα τάση στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, αλλά οι browsers είναι ένας χώρος όπου οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν και να έχουν πρόσβαση σε σχεδόν τα πάντα.

Δείτε ακόμα: Google Chat: Φέρνει τη δυνατότητα star messages σε iOS και Android

Το blog post της Google που ανακοινώνει τις νέες λειτουργίες του Chrome αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερα προς έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για ενσωμάτωση του νέου μοντέλου Gemini “για να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε ακόμη πιο εύκολα και γρηγορότερα.” Ίσως ακόμη να μην υπάρχει μια πλευρική μπάρα Bard, αλλά μην εκπλαγείτε αν δείτε AI λειτουργίεςσε κάθε σας καρτέλα σύντομα.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS