ΑρχικήsecurityMicrosoft: Aποσύρει το Defender Application Guard για ορισμένους χρήστες του Edge

Microsoft: Aποσύρει το Defender Application Guard για ορισμένους χρήστες του Edge

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον Defender Application Guard (συμπεριλαμβανομένων των διεπαφών του Windows Isolated App Launcher) για τους χρήστες του Edge για επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διορθώνει τα σφάλματα συνδεσιμότητας στην είσοδο του Office
Microsoft

Το Microsoft Defender Application Guard (MDAG) αποκλείει δυνητικές απειλές ανοίγοντάς τις σε ένα ασφαλές sandbox χρησιμοποιώντας εικονικοποίηση βασισμένη σε υλικό.

Χρησιμοποιώντας τη μοναδική μας προσέγγιση απομόνωσης του υλικού, στόχος μας είναι να καταστρέψουμε το σενάριο που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι καθιστώντας τις τρέχουσες μεθόδους επίθεσης ξεπερασμένες,” εξηγεί η Microsoft.

Το Application Guard για το Edge προστατεύει τους επιχειρηματικούς πελάτες ανοίγοντας αυτόματα όλες τις μη αξιόπιστες ιστοσελίδες σε απομονωμένους χώρους Hyper-V.

Οι διαχειριστές επιχειρήσεων καθορίζουν αξιόπιστες ιστοσελίδες και πόρους στο cloud για να προστατεύσουν την εταιρεία από πιθανές μολύνσεις από κακόβουλες ιστοσελίδες, όταν οι χρήστες τις επισκέπτονται.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Μicrosoft Defender Application Guard, συμπεριλαμβανομένων των διεπαφών του Windows Isolated App Launcher, αποσύρεται για το Μicrosoft Edge για Επιχειρήσεις και δεν θα ενημερώνεται πλέον.

Η εταιρεία συνιστά στους πελάτες να εξετάσουν τις οδηγίες ασφάλειας του Microsoft Edge για Επιχειρήσεις για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες ασφάλειας που παραμένουν διαθέσιμες στον περιηγητή Μicrosoft Edge για Επιχειρήσεις.

Δείτε ακόμα: Η διακοπή αναζήτησης του Microsoft 365 επηρεάζει τα Outlook, Teams και SharePoint

Η εταιρεία εισήγαγε την υποστήριξη του MDAG στον περιηγητή Edge τον Απρίλιο του 2019 σε συστήματα με το Windows 10. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το Defender Application Guard για το Office, συμπεριλαμβανομένων των διεπαφών απομόνωσης ασφαλείας των Windows.

​Η ανακοίνωση έγινε δύο χρόνια μετά από την εισαγωγή του Application Guard for Office από τη Μicrosoft σε όλους τους πελάτες του Microsoft 365 με κατάλληλες άδειες και τέσσερα χρόνια μετά από την εισαγωγή του ως μέρος μιας περιορισμένης προεπισκόπησης τον Νοέμβριο του 2019.

Defender Application Guard

Συνιστά επίσης στους χρήστες να μεταβούν στους κανόνες μείωσης επιθέσεων Defender for Endpoint, στην Προστατευμένη Προβολή και στον Έλεγχο Εφαρμογών του Windows Defender ως εναλλακτική λύση.

Η εταιρεία πρόκειται επίσης να καταργήσει τη χρήση της VBScript σε μελλοντικές εκδόσεις των Windows (30 χρόνια μετά την εισαγωγή της), παρέχοντάς την ως χαρακτηριστικό κατόπιν ζήτησης πριν από την πλήρη κατάργηση.

Νωρίτερα φέτος, η Microsoft υπενθύμισε επίσης στους χρήστες ότι σύντομα θα απενεργοποιήσει τα ανασφαλή πρωτόκολλα Ασφάλειας Επιπέδου Μεταφοράς (TLS) 1.0 και 1.1 στα Windows. Ωστόσο, αναβλήθηκε η κατάργηση των κανόνων πρόσβασης του πελάτη Exchange Online (CARs) για έναν χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.

Δείτε επίσης: Microsoft 365: Νέα διακοπή λειτουργίας προκαλεί προβλήματα συνδεσιμότητας

Το Defender Application Guard είναι ένα εργαλείο ασφάλειας που παρέχει η Microsoft, το οποίο δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για την περιήγηση στο διαδίκτυο και την εκτέλεση εφαρμογών. Η κύρια λειτουργία του είναι η απομόνωση των διαδικτυακών περιεχομένων και των εφαρμογών από το κύριο λειτουργικό σύστημα, με σκοπό την προστασία από κακόβουλο λογισμικό.

Όταν ένας χρήστης ανοίγει έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή μέσω του Defender Application Guard, τα δεδομένα που προκύπτουν από αυτήν την ενέργεια δεν έχουν πρόσβαση στο κύριο λειτουργικό σύστημα ή στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Επιπλέον, το Defender Application Guard διαθέτει ισχυρές δυνατότητες ανίχνευσης απειλών, καθώς μπορεί να εντοπίσει και να απομονώσει κακόβουλο λογισμικό πριν αυτό επηρεάσει το κύριο λειτουργικό σύστημα.

Τέλος, το Defender Application Guard παρέχει επίσης λειτουργίες που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας, όπως την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της απομόνωσης για συγκεκριμένους ιστότοπους ή εφαρμογές.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS